V ljubljanski svetniški skupini SDS Jankovića pozivajo k prekinitvi prijateljstva z Moskvo in k javni obsodbi ruske invazije!

Zoran Janković in ruski predsednik Vladimir Putin. Posnetek je, ko je bil Janković na obisku v Moskvi, objavila mestna občina Ljubljana.

V svetniški skupini SDS ljubljanskega župana Zorana Jankovića pozivajo, da v luči Putinove agresije na neodvisno in suvereno državo Ukrajino nemudoma prekine prijateljstvo z Moskvo, s tem pa izkaže kanček solidarnosti z ukrajinskim narodom. Poziv županu sta podpisala Igor Horvat, vodja svetniške skupine SDS MOL, in Mojca Škrinjar, svetnica SDS MOL in poslanka DZ, izvoljena v Ljubljani. 

V svetniški skupini SDS so županu Mestne občine Ljubljana Zoranu Jankoviću poslali poziv za ukrepanje proti agresiji nad Ukrajino: “Svet je obnemel ob nenadejanim v 21. stoletju, agresiji ene države, Rusije, nad suvereno državo Ukrajino, priča smo tragediji sredi Evrope.” 

Kot še navajajo, je Ljubljana prijateljsko mesto Moskvi. Kot so prepričani, je bilo do tega hipa to dejstvo sprejemljivo, od danes naprej pa ni več. “Zato vas v imenu svetniške skupine Slovenske demokratske stranke pozivava, da takoj prekličete prijateljstvo s prestolnico agresorske Rusije, Moskvo, ter hkrati obsodite agresijo na Ukrajino.”   

 

 

Poziv svetniške skupine SDS za ukrepanje proti agresiji na Ukrajino ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću (Foto: SDS)

Domen Mezeg