fbpx

V petek ob 20. uri bodo v Ljudski dvorani v Šentvidu gostili nastop maturantov slovenske šole v Argentini

Maturanti slovenske šole v Argentini, potomci argentinskih Slovencev, bodo na pobudo ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu Helene Jaklitsch obiskali ljubljansko mestno skupnost Šentvid (Foto: Twitter)

Mladi maturantje slovenske šole Rast XLIX, potomci argentinskih Slovencev skupaj z ministrico za Slovence v zamejstvu in po svetu, Heleno Jaklitsch, vabijo na nastop, ki bo te dni v Sloveniji. Prireditev bo potekala v Ljudskem domu v Šentvidu, v petek, 13. avgusta 2021, ob 20. uri. “Mladi slovenski rojaki iz Argentine, maturantje slovenske šole Rast XLIX, ki so te dni v Sloveniji, so pripravili lep in srčen nastop. Vabljeni, da si ga tudi sami ogledate. Ne bo vam žal,” so še sporočili iz Urada vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Maturanti slovenske šole v Argentini, potomci argentinskih Slovencev, bodo na pobudo ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu Helene Jaklitsch obiskali ljubljansko mestno skupnost Šentvid. “Razmišljate, kaj bi počeli v petek zvečer? Mladi slovenski rojaki iz Argentine, maturantje slovenske šole Rast XLIX, ki so te dni v Sloveniji so pripravili lep in srčen nastop. Vabljeni, da si ga tudi sami ogledate. Ne bo vam žal,” so še sporočili iz Urada vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Nastopajoči se bodo predstavili s plesno-glasbenim programom in gostom povedali, kako izgleda življenje v Argentini. Slednji so namreč že rod XLIX (49. rod) živečih Slovencev v Argentini in še vedno govorijo slovensko. Svoj materni jezik in slovenske vrednote pa spoznavajo in ohranjajo s pomočjo srednješolskega tečaja Rast XLIX, pod vodstvom ravnatelja Marka Bajuka.

Image

Prireditev bo potekala v Ljudskem domu v Šentvidu, v petek, 13. avgusta 2021, ob 20. uri. Organizatorji dogodka naprošajo vse obiskovalce prireditve, da upoštevajo higienska priporočila NIJZ za preprečevanje okužbe s covid-19. Ob vstopu v dvorano bo preverjeno tudi izpolnjevanje PCT pogojev.

Sara Rančigaj