fbpx

V Velenju kandidira za župana Darko Koželj – človek, ki mu je uspelo povezati pet strank z različnimi pogledi!

Darko Koželj je kandidat za župana Velenja.

“Velenjčani in Velenjčanke govorijo, da so potrebne spremembe pri vodenju Občine in njihov glas mi je dal vedeti, da je potrebno nekaj storiti. Njihov glas dojemam kot klic na pomoč in ta klic pomeni, da so ljudje resnično zaskrbljeni za svojo prihodnost. Ko sem si v glavi postavljal vprašanje ali lahko kaj storim za boljši jutri našega Velenja, in ali to zmorem, ali imam dovolj strokovnega znanja za to, je bil moj odgovor jasen. Seveda DA lahko,” je na novinarski konferenci povedal kandidat za župana Darko Koželj.

Po smrti župana Bojana Kontiča so bile v občini Velenje razpisane nadomestne županske volitve, ki bodo 11. oktobra 2020. Kandidat SDS s podporo še štirih strank (NSi, SMC, GAS in SLS) je Koželj, sedmi otrok rudarske družine, delavec, gasilec, strokovni delavec, podjetnik in direktor ter oseba, ki je vedno pripravljena pomagati sočloveku v stiski. Na novinarski konferenci, ki je potekala v ponedeljek na Velenjskem gradu, so mu prišli podporo izkazati tudi Jelka Godec (podpredsednica SDS), Alojz Kovšča (GAS in predsednik DS RS), Borut Korun (SLS) in Matej Pečnik (NSi).

Kandidat za župana Občine Velenje se je v začetku novinarske konference na kratko predstavil in povedal, da je v politiki sicer novinec, vendar ima mnogo življenjskih izkušenj. Za kandidaturo za župana se je odločil, ker so pri vodenju Občine potrebne spremembe. “Velenjčani in Velenjčanke govorijo, da so potrebne spremembe pri vodenju Občine in njihov glas mi je dal vedeti, da je treba nekaj storiti. Njihov glas dojemam kot klic na pomoč in ta klic pomeni, da so ljudje resnično zaskrbljeni za svojo prihodnost. Ko sem si v glavi postavljal vprašanje ali lahko storim kaj storim za boljši jutri našega Velenja in ali to zmorem ali imam dovolj strokovnega znanja za to, je bil moj odgovor jasen. Seveda DA lahko” je bil jasen Koželj, za katerega Velenje predstavlja najlepše mesto v Sloveniji.

Na prvem mestu bo skrb za zdravje ljudi
Kot je še dejal Koželj, je Velenje gospodarsko in industrijsko dobro razvito mesto, kjer se združujejo različne kulture, kar je obetajoča popotnica za prihodnost. “Ko načrtujemo pot vseh občanov je treba stopiti skupaj in z združenimi močmi začeti z aktivnostmi, ki nas bodo pripeljali do boljšega jutri. Podpora petih strank mi daje zagotovilo, da bomo skupaj načrtovane projekte izvedli odgovorno. Po najboljših močeh bomo poslušali glas ljudi in kaj si Velenje kot občina želi. Vsi projekti, ki bodo začeti, bodo imeli tudi realno osnovo,” je še povedal Koželj. Zadal si je, da bo v njegovem programu na prvem mestu predvsem skrb za zdravje ljudi.

Godčeva je na novinarski konferenci povedala, da je Koželju v podporo ob njegovi kandidaturi uspelo povezati pet strank z različnimi pogledi. “To se je zgodilo prvič v zgodovini lokalnih volitev v Velenju,” je bila jasna in ob tem dodala, da je Koželj gospodarstvenik in mož beseda, ki se zna spopasti z ovirami, kar pa je pomembno za razvoj lokalne skupnosti in Občine Velenje. “V stranki SDS smo veseli, da imamo kandidata, ki je znal združiti različne poglede za boljši napredek Velenja.”

V središču: kandidat za župana Velenja Darko Koželj.

Nina Žoher