V zadnjih 24 urah prijeli 146 ilegalcev

Datum:

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v zadnjih 24 urah prijeli 123 ilegalnih migrantov, PU Koper 13, PU Murska Sobota pet, PU Maribor štiri in PU Ljubljana enega ilegalca. 

Kot vedno je bilo največ prepovedane aktivnosti z migranti v Posavju. Nekaj pred 20. uro so policisti na območju Župeče vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila Volkswagen touran francoskih registrskih oznak. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo proti Velikem Mraševu in Podbočju ter vozil s hitrostjo 150 km/h. Voznik je nenadoma ustavil vozil in skočil v reko Krko. Policisti so na kraj poklicali gasilce, skupaj so pobeglega tihotapca izsledili in potegnili iz vode. Ugotovili so, da gre za 49-letnega državljana Moldavije, ki je prevažal pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Okoli 20.30 so v Trnovcu na območju PP Metlika kontrolirali voznika osebnega avtomobila Fiat scudo nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 44-letni državljan Ukrajine prevaža devet državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

V noči na 28. 11. so v Bukošku ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen C 4 hrvaških registrskih oznak. 42-letni državljan Hrvaške je prevažal tri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Državljanom Moldavije, Ukrajine in Hrvaške so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Skupno prijeli 123 ilegalcev
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Kapele, Slovenska vas, Rakovec, Brežice) izsledili in prijeli 35 državljanov Afganistana, 16 državljanov Rusije, 15 državljanov Maroka, 11 državljanov Indije, deset državljanov Pakistana, sedem državljanov Konga, šest državljanov Sierra Leone, pet državljanov Sirije, štiri državljane Nepala, po dva državljana Alžirije in Eritreje, in državljana Kitajske. Na območju PP Črnomelj (Drenovec) so pridržali devet državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Na udaru tudi Štajerska in Pomurje
Policisti PP Gorišnica so danes malo po 2. uri zjutraj, kmalu po nedovoljenem vstopu iz Hrvaške v Slovenijo, prijeli štiri državljane Turčije in voznika, prav tako tujca, ki jim je pomagal pri nedovoljenem prestopu državne meje. Zoper osumljenca je odrejeno pridržanje na podlagi 157. člena Zakona o kazenskem postopku, tujci pa so v postopku podali namero za mednarodno zaščito, zato bodo po vseh postopkih odpeljani v Azilni dom.

V zgodnjih jutranjih urah je bilo v Čentibi prijetih pet tujcev, ki so brez dovoljenja vstopili v Slovenijo. Pri postopku so vsi zaprosili za mednarodno zaščito.

M. P.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ponoči so sile ZDA in Združenega kraljestva ponovno napadle teroristične Hutije

Združene države in Združeno kraljestvo sta v soboto sprožili...

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...