Veliko srce za Aneja in Jaka

Foto: spodnjepodravje.si

Športna dvorana pri Veliki Nedelji je bila minulo nedeljo polna do zadnjega kotička. Organizatorji dobrodelnega koncerta za dvojčka Aneja in Jaka so prodali okrog 1200 vstopnic in prejeli tudi lep znesek donatorskih sredstev, kar bo omogočilo izvedbo operativnega posega v tujini in dvojčkoma tudi odločne korake na poti življenja. Za izjemen uspeh in dober odziv številnih dobrih ljudi, donatorjev in podpornikov koncerta ter nasploh dobrodelne akcije, pa so najbolj zaslužne Maja Kukovec ter sestri dvojčici Mateja Večerjevič Laptuš in Teja Večerjevič Rižnar, prijateljice Silve Hanželič, mame dvojčkov Aneja in Jaka.

Družina Hanželič se v ZDA odpravlja že ta teden
Jaku in Aneju so kot posledice prezgodnjega rojstva ostale hoja po prstih ter bolečine in zategnjenost mišic nog – oblika cerebralne paralize. Prva štiri leta sta preživela na fizioterapijah, rehabilitacijah v Rehabilitacijskem centru Soča v Ljubljani, terapijah z živalmi, mnogih specialističnih obravnavah in se ob srčni mamici Silvi in očku Tadeju borila, da sta do danes veliko napredovala. Letos februarja pa bosta svojo borbo nadaljevala pod svetovno priznanim nevrologom dr. Parkom iz St. Louis Children’s hospital v Missouriju v ZDA, ki je potrdil, da sta fantka primerna za operacijo hrbtenice. Po posegu ne bo več zategovanja mišic in bolečine. Anej in Jaka bosta lahko kmalu normalno hodila. Družina se pot v ZDA odpravlja že jutri, 7. februarja.

Celoten članek lahko preberete TUKAJ

 • lauraas

  Šami je pa Slovenijo stal že 40 000 eur. Dobrota levičarjev!

  • mginko

   Levičarji so prvorazredni in se z drugorazrednimi državljani ne ukvarjajo, razen podpora migrantom, njihovim bodočim volilcem.

  • karlina

   Pa ne samo njemu, če bi bil samo on, v tej naši državi je že sigurno , najmanj tisoč nebeguncev, se sploh zavedamo, koliko je to našega denarja, za naše otroke in ljudi, ki so PRAVI SLOVENCI, potomci nekomunističnih in vernih staršev, pa zbiramo in darujemo tisti, ki še sami nimamo skoraj nič, med tem, ko se naša leva banda na naš račun veselo vozi po celem svetu, na račun ZZZS, torej našega denarja, levi politiki in seveda njihovi svojci , odhajajo na zdravljenje v tujino, kdaj se bo to končalo ,kdaj ??????

 • neny

  enkratno organizirano. :)

 • Soave

  Ta država ima neverjetno srečo. Ima krasne državljane, ki namesto nje darujejo za slovenske ljudi.
  Da ji več denarja ostane za tujce.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!