fbpx

[Video] Med petkom in nedeljo potekali Dnevi lovskega strelstva 2020: V streljanju glinastih golobov se je preizkusila tudi ministrica Aleksandra Pivec

Ministrica Aleksandra Pivec se je preizkusila v streljanju s puško šibrenico. (Foto: Facebook)

V obdobju od 4. do 6. septembra so na strelišču Gaj – Pragersko potekali Dnevi lovskega strelstva 2020 v okviru katerih je bilo s strani Lovske zveze Slovenije izvedeno Državno prvenstvo v strelski kombinaciji za veterane in super veterane 2020 ter Državno prvenstvo v strelski kombinaciji OPEN 2020. Dogodka sta se udeležila tudi ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec in predsednik državnega sveta Alojz Kovšca.

Predsednik Komisije za lovsko strelstvo in lovsko orožje pri Lovski zveze Slovenije Matija Janc, podpredsednik Lovske zveze Slovenije dr. Srečko Felix Krope in podpredsednik Komisije za lovsko strelstvo in lovsko orožje pri Lovski zvezi Solovenije Tomaž Trotovšek so po zaključku tekmovanj podelili priznanja najboljšim strelkam in strelcem. Vse uradne rezultate tekmovanj si lahko ogledate tukaj.

Foto: FB Lovska zveza Slovenije

Foto: FB Lovska zveza Slovenije

https://www.facebook.com/lovskazvezaslovenije/videos/3463640467019362

 

V streljanju se je preizkusila tudi ministrica
Na dnevih slovenskega strelstva je bila vidna številčna udeležba lovskih pripravnikov, z udeležbo so namreč pridobili potrebno potrditev v lovskem dnevniku za strelsko prireditev. Eno izmed presenečenj je nedvomno predstavljal obisk ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandre Pivec, ki se je preizkusila v streljanju na glinaste golobe.

Lastnik strelišča Gaj-Pragersko Igor Rakuša, ministrica Aleksandra Pivec in predsednik Lovske zveze Slovenije Lado Bradač. (Foto: Lovska zveza Slovenije)

Foto: Lovska zveza Slovenije

Lovska zveza Slovenije)

Nina Žoher