Županski kandidat stranke SDS Igor Horvat obiskuje četrtne skupnosti, ki jih Janković zanemarja

Županski kandidat Igor Horvat (v sredini). (Foto: Facebook)

Županski kandidat stranke SDS Igor Horvat je bil včeraj na terenu s četrtnimi svetniki, obiskuje namreč predvsem četrtne skupnosti, ki jih sedanji župan Zoran Janković več kot očitno zapostavlja. V kamnolomu Sadinja vas na primer družba KPL že vrsto let izvaja deponiranje in predelavo odpadnega gradbenega materiala. Mediji so že pred leti poročali, da se tam znajdejo tudi salonitke. A zgodilo se ni nič, tako kot marsikje drugje tudi ne.

Županski kandidat Igor Horvat je bil včeraj na terenu s četrtnimi svetniki. V Zalogu leta 2022 nimajo vodovoda, ni pločnika in kolesarske poti ob cesti, kjer je omejitev za vozila kar 70 kilometrov na uro. Mestna svetnica Maruša Babnik in kandidat za župana sta si ogledala tudi odlagališče odpadkov na kamnolomu Sadinja vas in propadajoči Zadružni dom Bizovik. Slednji je v tako slabem stanju, da se ga skorajda ne splača več prenavljati. Zadružni dom je v 74-odstotni lasti MOL-a in 26-odstotni lasti Poslovnega sistema Mercator d.d. Glede kamnoloma so v pismu civilne iniciative že pred desetimi leti zapisali, da se oblast do njih vede neodgovorno in arogantno, odgovornost prelagajo drug na drugega in ponujajo rešitve, ki še bolj posegajo v naravno okolje in ne upoštevajo zahtev krajanov. Očitno se do danes ni kaj dosti spremenilo.

Horvat kot kandidat za župana in njihova lista za mestni svet obiskuje četrtne skupnosti z namenom, da se seznanijo z vsemi problemi na terenu. Center Ljubljane je namreč lep, izven njega pa se pokažejo tudi problemi. “Primer, peljal sem se po Zaloški proti Kliničnem centru, tam pa luknja pri luknji na 10 centimetrov. Ne znam si predstavljati, kako reševalno vozilo vozi poškodovanca po taki poti. To je res žalostno. Ljubljana ima 400 milijonov proračuna, vedno so neki rebalansi sicer, da pridemo na 360, 370 milijonov evrov. Janković je v vsem tem času imel proračuna 4 milijarde. Za toliko, da urediš samo center, pozabiš pa na dislocirane enote, kar je res žalostno,” je pred dnevi v oddaji Tema dneva pojasnil Horvat.

Morda je slika naslednjega: 4 osebe, kolo, drevo in na prostem

Sara Kovač