Skrajna levica – poveličevalka okupatorske JLA – želi iz občine Postojna izgnati Slovensko vojsko!

Datum:

Postojnski občinski svet je na svoji sredini seji sprejel sklep, glede na katerega naj občina Postojna takoj zahteva zaprtje vadišča Poček. Ena glavnih pobudnic zaprtja tega vadišča je tudi skrajna Levica, ki jo med drugim moti “imperializem”. Pomenljivo pa je, da istih postojnskih občinskih veljakov pred desetletji niso motili pripadniki totalitarne JLA, ki so bili prisotni na območju. Kot vedno pri tovrstnih akcijah, gre za omalovaževanje Slovenske vojske, ki je v osamosvojitveni vojni premagala okupatorsko JLA, njihovi ideološki častilci pa danes diskreditirajo eno največjih zgodb o uspehu v zgodovini Slovencev.

Minister za obrambo Karl Erjavec in postojnski župan Igor Marentič sta se že januarja pogovarjala o prihodnji usodi Osrednjega vadišča Slovenske vojske na Počku, Erjavec pa je za medije kasneje sporoči, da MORS od postojnske občina pričakuje odgovor, ali naj Poček ostane osrednje vadišče, o čemer je Marentič povprašal občinski svet. Občinski svet se je na svoji sredini seji odločno uprl vadišču Poček in je sprejel sklep, da naj občina Postojna zahteva takojšnje zaprtje tega vadišča. Erjavec je sicer januarja strahopetno napovedal, da bo SV vadišče uporabljala do dokončne rešitve, pri čemer pa bodo upoštevali vse potrebne omejitve, razočaran pa je bil nad neodobravanjem lokalnih prebivalcev: “Ne želimo namreč v okolja, kjer SV ni dobrodošla. Ta vojska je naša vojska, ki brani naše državljane, zato bomo pač iskali območja, kjer bo prijazno sprejeta.”

Nekdanji obrambni minister Aleš Hojs je na Twitterju celo spomnil, da je občina Postojna pred leti prejemala precejšnje nadomestilo s strani MORS-a za poligon Poček in pri tem odgovorne vprašal, če “je občinski svet sklenil tudi, da denar vrne?!”

Skrajna Levica ena glavnih nasprotnic delovanja vadišča, med drugim jo moti “imperializem”
Najostrejša nasprotnica delovanja vadišča na območju občine je pričakovano skrajna Levica, razlogi za nasprotovanje aktivnostim SV pa so naravnost bizarni, med drugim jih moti “imperializem”. Lokalni odbor Levica Postojna tako na svoji spletni strani opisuje razloge za nasprotovanje sledeče: “Na podlagi preteklih ravnanj MORS, na podlagi tega, da smo prebivalci Postojne in sosednjih občin siti preletavanja vojaških letal, detonacij in omejevanja gibanja okoli vadišča, kjer nas nemalokrat med sprehodom v naravi ustavljajo tuji vojaki, na podlagi tega, da Slovenska vojska in vojske imperialističnih zaveznikov s svojimi aktivnostmi ogrožajo vire pitne vode, ki se stekajo v zajetje Malni, iz katerega se s pitno vodo oskrbuje več kot 20.000 ljudi, v Levici zahtevamo, da se vadišče Poček zapre.”

Vadišče Poček (Foto: Facebook)

Totalitarna JLA komunističnih veljakov očitno ni motila
Medtem, ko današnje levičarje moti “imperializem” SV in njenih zaveznic iz okvira zveze NATO, pa nekdaj postojnskim občinskim veljakom prisotnost totalitarne komunistične Jugoslovanske ljudske armade ni predstavljala nobene težave. Ta je imela svoje pripadnike nameščene v postojnski vojašnici, prav tako pa je uporabljala vadišče Poček, tudi kot strelišče. Eden izmed uporabnikov na družbenem omrežju Twitter je opozoril prav na to dvoličnost, prav tako pa je JLA v tistem obdobju na postojnski infrastrukturi povzročila nemalo škode. Pomenljiv je tudi odziv še ene izmed uporabnic Twitterja, ki je opozorila, na popolnoma neprimeren odnos Postojnčanov in Slovencev do vojske, ki bi morala biti ponos vsake države.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...

V Belgiji aretirali sedem ljudi, ki so pripravljali teroristični napad

Belgijska policija je danes aretirala sedem ljudi, ki so...