Madurov komunistični režim polni zapore s političnimi nasprotniki s tako naglico, da zaradi natrpanosti izpuščajo obsojene kriminalce

Datum:

Venezuelska socialistična diktatura Nicolasa Madura je v zadnjem letu po podatkih skupine za pravno pomoč Foro Penal zabeležila 120-odstotno povečanje števila na novo zaprtih političnih zapornikov.

                   

V Venezueli je trenutno vsak mesec zaprtih novih 233 političnih zapornikov. Večina po poročanju Breitbarta sedi za zapahi zaradi “izdaje”, podžiganja protivladnih protestov ter uporabe sile ali groženj proti državnim varnostnim organom. Lansko leto je bilo število na novo zaprtih političnih zapornikov na mesec več kot pol manjše, samo 100.

Izpuščajo kriminalce, da naredijo prostor za politične zapornike
Venezuela je po besedah direktorja Foro Penala Alfreda Romera uveljavila politiko “odprtih vrat”. Skupine zapornikov in kriminalcev spuščajo na svobodo zato, da bi naredili mesto za politične disidente.

Protestnica drži napis ‘Mir s svobodo’ med protesti proti vladi in izidu volitev v nacionalno skupščino. (Foto: epa)

Skoraj vsi zaprti so disidenti Madurovega socialističnega režima. Tistega režima, ki ga poslanci Levice tako zelo častijo in slavijo kot dober zgled socialistične utopije. Politično disidentstvo je namreč od lanskega leta v Madurovem totalitarnem režimu prepovedano in s tem protizakonito.

Venezuelski socialisti se izživljajo nad lastnim narodom
V preteklosti so venezuelski politični zaporniki pričali o mučenju, ki so ga izkusili v zaporu. Elektrošok, stradanje, poniževanje golih zapornikov je bilo vse del vsakdana. Lansko leto je poročilo organizacij Foro Penal in Human Rights Watch obtožilo venezuelsko vlado, da zapornikom daje za jesti “testenine s fekalijami”.

Zaradi tega so se številni izvoljeni venezuelski politiki podali v izgnanstvo. Med njimi je tudi nekdanji venezuelski veleposlanik pri Združenih narodih Diego Arria. Ta je pred Svetom za človekove pravice ZN lani septembra pričal o “mučenju, spolnih zločinih in sistematičnih umorih neoboroženih civilistov” s strani države. Početje venezuelske vlade je označil za “zločine proti človeštvu”, ki jih je zagrešila tiranska vladavina “preprodajalcev drog in kriminalcev”.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...