Finski novinarski plačanec Berglund zopet prodaja laži

Foto: sta

Finski novinar Magnus Berglund, ki ga je slovensko omrežje pred desetletjem najelo, da je zakuhal afero Patria v Sloveniji, je zopet vrgel svojo mrežo laži in spletk. Čeprav je od začetka te politične afere že 10 let, pa Berglund še kar pogreva stare informacije, ki so za piko na i napačne in zastarele, bistvo – epilog odločbe ustavnega sodišča, ki je proces proti Janezu Janši spoznalo kot montiran proces, zaradi česar je razveljavilo vse sodbe proti njemu v zvezi s to zadevo -, pa je pri Berglundu izpuščeno. Prav tako so bili vsi sodni postopki na Finskem končani v korist podjetja Patria in s sklepom, da v poslu ni prišlo do koruptivnih ravnanj. 

Tako se Magnus Berglund recimo po slovaških medijih hvali, da je prav on tisti raziskovalni novinar, ki je odkril afero s podkupninami pri nakupu finskih oklepnikov, takratni premier Janez Janša pa je prav zaradi tega končal za rešetkami. Seveda njegovo pisunstvo ni imelo ničesar skupnega z raziskovalnim novinarstvom, ampak je le delal po naročilu določenih ljudi, ki so želeli Janši škodovati. Prvič je bilo to pred volitvami leta 2008, ko je s pomočjo Draga Kosa izbruhnila afera, nadaljevalo se je pred volitvami 2011, leta 2014 pa so ga samo mesec dni pred volitvami poslali v zapor, kar je edinstven primer, ki bi ga lahko našli samo še v Lukašenkovi Belorusiji.

Levičarji spet aktivirali Berglunda
Berglunda so te dni ponovno aktivirali, da je na slovaškem medijskem portalu razlagal staro in neresnično zgodbo iz Slovenije, v igro pa je vpletel  še Slovaško, ki že nekaj mesecev načrtuje nakup enakih finskih oklepnikov, kot se je za to pred leti odločila Slovenija. Berglund v ta namen – zanimivo, ravno pred volitvami v Sloveniji – pripravlja 30-minutni dokumentarni film, v skladu s tem pa daje tudi številne zavajajoče intervjuje, očitno ponovno z namenom, da bi jih povzemali tudi slovenski levičarski mainstream mediji.  Vendar je večino od teh medijev zaradi laži, s katerimi so se krmili vsa ta leta, slovenska javnost že dodobra prepoznala in jim več ne naseda.

Odlomek članka slovaškega portala

Novinarski plačanec zavaja Slovake
Berglund sicer želi poudariti svojo pomembnost v svoji ničevosti s tem, da je dal med drugim intervju za slovaški spletni portal Dennikn, saj naj bi ga kontaktiral en vir iz Slovaške in mu zaupal, da se Slovaška pripravlja na nakup Patrie, kar “me je spomnilo na nakup oklepnikov v Sloveniji, ki sem ga raziskoval pred desetimi leti”. Neverjetno, ampak Berglund je nemudoma našel vzporednice med nakupoma finskih oklepnikov takrat v Sloveniji in sedaj na Slovaškem. Vendar to še ni vse – da gre zopet za vsiljeno zgodbo, je razvidno iz besed novinarskega plačanca: “Slovenija se je dobro zavedala, kako stvari delujejo, in kaj storiti, da bi do sklenitve posla prišlo.” Ob tem pa je pihnil na dušo Slovakom, češ, da je pri njih bolj transparentno, kako se bo nakup oklepnikov izvedel.

Jasno je, da gre za naročen intervju tako za slovaško kot slovensko rabo. Čeprav je Berglund enega od zadnjih intervjujev dal za slovaški spletni portal v zvezi z nakupom oklepnikov za Slovaško, pa je intervju večino časa na temo Slovenije. Očitno gre za naročen in plačan članek, saj se med drugim pojavi tudi vprašanje: “V poročilu leta 2008 ste podrobno opisali način razdelitve podkupnin v Sloveniji. Podkupnine so šle preko osebe na Dunaju, ki je le-te izplačala Slovencem. Kako so si podkupnine razdelili?” Nato pa pride Berglund do svojih “5 minut slave”, ko pametuje o domnevnem toku podkupnin, tudi v gotovini. Seveda ob tem ne pozabi omeniti predsednika SDS, rekoč, da “se je v Sloveniji začela zelo agresivna akcija proti meni, v kateri so sodelovali mediji, ki so bili na strani Janeza Janše.” Gre za očitno laž, saj so takrat novinarji kot krdelo steklih psov planili po takratnem slovenskem premierju, oziroma za popačeno resnico, saj je bila zgodba ravno obratna. Mediji s POP TV na čelu so iskali domnevne ekskluzive, medtem ko se je Berglund posmehoval s svojega novinarskega stolčka javne televizije, češ, “Žal mi je za slovenski narod.” Zaradi klevetanja pa mu je leta 2009 v Sloveniji grozilo tudi do pol leta zapora.

Še eno od naročenih vprašanj novinarja: “V zvezi s tem je bil Janša dokončno obsojen korupcije, leta 2014 je zaradi tega preživel pol leta v zaporu. Je bil to največji škandal, ki ga je imela finska Patria?” Novinar seveda laže, kajti Janez Janša nikoli ni bil “dokončno obsojen korupcije”, kvečjemu “dokončno oproščen”, kljub temu pa Berglund to kakor pozabi omeniti: “Po Sloveniji je imela še škandal na Hrvaškem. Škandal je imela tudi v Egiptu. Ti trije primeri so rezultat poslovne kulture, ki je bila v tistem času zakoreninjena v podjetju. Vodstvo podjetja je uporabljalo enako prakso kot njegovi konkurenti.”

Obtožni predlog tožilke Hrastarjeve je bil prirejen, je ugotovilo sodišče
Naj spomnimo, da je ustavno sodišče v svoji odločbi z dne 20. april 2015 ugotovilo, da Janezu Janši ni bilo omogočeno nepristransko sojenje s strani predsednika senata Branka Masleše, “potem ko se je v govoru z dne 6. junij 2014 kritično odzval na pritožnikova stališča, izražena v zvezi z Višjim sodiščem v Ljubljani, vzpostavljen dvom o videzu nepristranskosti Vrhovnega sodišča”. Zato so bile sodbe vrhovnega sodišča, višjega sodišča in okrajnega sodišča v delih, ki so se nanašale na Janšo, razveljavljene. “Sodišče je ugotovilo, da se mi je sodilo za kaznivo dejanje, ki ga ni bilo. Obtožni predlog sploh ne bi smel biti vložen, tedanji predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša pa je bil pristranski,” je v začetku letošnjega marca spomnil Janša. V ločenem sodnem postopku, v katerem je tožilka Branka Zobec Hrastar neuspešno tožila Janšo in odvetnika Francija Matoza zaradi krive ovadbe, pa je bilo celo ugotovljeno, da je ta priredila obtožni predlog v zadevi Patria. Kljub vsemu pa je afera Patria predsedniku SDS in njegovi stranki naredila nepopravljivo škodo, ki jo bodo terjali neposredno od vseh deležnikov v pravosodju, ki so peljali protipraven sodni proces.

Pravnomočno obsodilno sodbo v zadevi Patria je razveljavilo ustavno sodišče predvsem zaradi ne dovolj konkretiziranih znakov kaznivega dejanja sprejemanja oziroma dajanja obljube nagrade. Janši so ustavni sodniki tudi pritrdili, da bi se moral Masleša izločiti iz odločanja, ker je na dnevih slovenskega sodstva kritično govoril o napadih na slovenske sodnike – tudi v primeru Patria. Zadeva je pred zaključkom ponovljenega sojenja zastarala, čeprav je ustavno sodišče v svoji odločbi jasno zapisalo, kakšen bi moral biti končni razplet, to je oprostilna sodba. Končno besedo pa bo v zadevi Patria postavilo Evropsko sodišče za človekove pravice.

M. S.

 • SabinaSmole

  ijj je bil oproščen, a boste že nehal no!

  • opazovalec

   Sabinca, ali lahko pokažen sodno odločbo, po kateri je IJJ bil oproščen. Trenutno je brez teh papirjev razširjeno mnenje, da je pač zastarani lump. verjetno bi vsi radi videli odločbo o tako pomembni zadevi, ki je sicer znana samo tebi.

   • dež

    Janša kot obtoženi se je na zastaranje pritožil, tožilec Ferlinc pa je sodišču napisal pismo – prošnjo, naj zadeva zastara. Za vsakogar z IQ 70 bi moralo biti jasno, kdo je tu izgubil.
    In mimogrede, še do danes nisem videl niti enega papirja, prisluha, česarkoli že ki kaže, da je imel Janša karkoli zraven. Navsezadnje je pogodbo o nakupu podpisal Erjavec.

    • opazovalec

     Zadeva kje čista kot dež iz Sahare. Vse niti so vodile na vlado, izrecno je pa bilo zahtevano, obstaja dokumentacija, da se IJJ NE sme omenjati. In posli za oborožitev so se sklepali na ELES pri rajnkem dr. Zavožnu, a ni to čudno, čisto slučajno so se vsi akterji srečali na neki X lokaciji. še dobro da je avstrijc hranil dokumente (parkirne listke). O ministru raje ne bi, ker je šlo vse mimo njega, res pa je minister odgovoren za poslovanje svojega ministrstva in bi si zaslužil eno brco v rit..

 • Bald Eagle

  Ddr. Klemen Jaklič o “aferi” Patria:

  „Prvič, obtožni predlog je sestavila in v proceduro vožila tožilka, ki je bila v ustavno nedopustnem konfliktu interesov. Drugič, tožilka je vložila obtožni predlog in ne obtožnice. V primeru obtožnega predloga sodnik obtožb sploh ne preverja in proces avtomatično steče, ne glede na samo utemeljenost ali neutemeljenost predloga. Na ta način se omogoči, da se brez kakršnegakoli dokaza vsaj začasno izvede politični linč neke politične osebnosti, s tem pa izkrivlja demokratični proces, tako da se v praksi grobo izigra volilno telo. Laično to pomeni, da je zakon v delu, ki zoper javno izpostavljene politične vodje dovoljuje preganjanje brez dokazov, neustaven. Tretjič, morebitni »dokazi« so bili pridobljeni na Finskem in na način, ki je v nasprotju z našo ustavo. Naša ustava zahteva višje standarde za pridobivanje dokazov, zato ni mogoče dovoliti prevlade evropskega prava na način, ki bi prezrl izrecno določbo slovenske ustave.“ Zato je primer zoper Janšo v pravnem smislu pravna zgodovina, še pojasnjuje Jaklič

  • opazovalec

   “Tretjič, morebitni »dokazi« so bili pridobljeni na Finskem in na
   način, ki je v nasprotju z našo ustavo. Naša ustava zahteva višje
   standarde za pridobivanje dokazov, zato ni mogoče dovoliti prevlade
   evropskega prava na način, ki bi prezrl izrecno določbo slovenske
   ustave.“

   Tako so trdili tudi na prvem procesu proti balkanskim bijevnikom. Nato pa je sodna inštanca sprejela sklep, da je preiskava po zakonih države, v kateri se vrši, veljavna v Sloveniji. Edina ovira za veljavnost preiskave je kršitev človekovih pravic. V asprotnem primeru mednarodno preganjanje skorajda ne bi bilo možno.

   In verjetno ga na tem forumu ni junaka, ki bi bil mnenja, da na Finskem kršijo človekove pravice bolj kot recimo na Balkanu.

   • Steiermark

    Opazovalec, vsak “junak” na slovenskem, ki si želi jasno videti in resnico spoznati, je tudi lahko videl, kako delujejo pravni mlini na Finskem, kjer so opravili s temi ustvarjalci njihovih smrdljivih prdcev, namesto velikih pokov, ko so ugotovili in sodno potrdili, da podkupovanj ni bilo!

    • opazovalec

     A ti poznaš kakšno državo, kjer so gospodarstvenike, ki bolj ali manj odkrito mažejo (tudi Krka je vsaj včasih v Rusiji in državah CIS obilo mazala) v drugih državah kazensko preganjali. in vsa trgovina z orožjem je bogato podmazana, tudi avstrijci niso imuni, o čemer priča afera eurofighter, http://www.obramba.com/novice/avstrija-po-lovcih-eurofighter-typhoon-spet-saabova-bojna-letala-gripni/. Sicer so pa v avstriji njihv del podkupovalske verige v aferi patria kaznovali na dokajšne zaporne kazni.

  • Johan

   Pa naj ga nekdo že enkrat pospravi !

   • Steiermark

    Pa nebo dovolj samo njega, tudi njegove priležnike, ki so iz Slovenije izvažali svojo “zgodbo”, na Finsko…..

  • Tone

   Se pravi, da je po ddr. Jakliču sodstvo naredilo napako tudi v sodbi Balkanski bojevnik, ko je priznalo dokaze, ki so bili v Srbiji pridobljeni po nižjih kriterijih od slovenskih.

 • Miro

  laž? ne bi rekel, samo pri nas je Jajo bolj zaščiten kot človeška ribica

  • AlojzZ

   Ja, res je. se strinjam. Jajo je zaščiten kot Kučanov pomembni pomočnik.

   • karpelec

    Brez JJ, bi se Kučan sam s sabo pogovarjal.

  • WatsonForus

   Mirči . ali pa nekaj drugega- to da so tvoji RDEČI tožilci, in sodniki nesposobni !

  • macon

   Ja, seveda .V zaporu mu ni bilo hudega, tam je bil na počitnicah. Niso ga mlatili do krvi kot so tvoji komunajzarski idoli počeli v Jugoslaviji.

   Vi izprijene barabe.

 • Miro

  Finski novinarski plačanec Berglund

  Kučan in udba som ga pod plačali ….. bebci

 • Krtača 20

  Verjet v janševo nedolžnost je kot da bi verjel v latojino nedolžnost.

  • test

   Verjeti v tvojo inteligenco je tako, kot da bi teptal juzen sneg – sesede so v nic ter nato se vscije – Dumm wie Stroh

  • Steiermark

   glej, če tebe in tvoje levaške burkeže in buziče, boli “nedolžnost zadnjice”, potem pač pričnite uporabljati vazelin – vas bo manj skelelo!

 • črnaovca

  Čudno da so Avstrijci v isti zadevi obsodili Riedla, menda je tudi povedal komu v Sloveniji je dajal denar. No ja US sodišče je razveljavilo proces nič pa ni reklo okrivdi oziroma nedolžnosti.

  • max

   Riedl je bil obsojen zaradi davčne utaje. Ker je iz firme denar dvignil in ga v kešu dal tistemu Tajskemu generalu. Denar, ki ga je Ridel dobil pa je bila provizija (ne podkupnina) za Patrie.
   Zato ni nikakršne povezave s slo. In to je v tujini jasno. Vsi vodilni v Patrii so bili spoznani za nedeložne, prejeli odškodnine in so na enakih oz. višjih delovnih mestih. Razmišljat s svojo glavo, prebrat tuj časopis:)

   • Steiermark

    to je levaškim opicam tuje, saj so bili vzgojeni v strogi partijski disciplini, kjer se prepoveduje vsakršna aktivnost možganov, v kolikor to ni prikimavanje njihovi ideologiji!

  • Stajerka

   ti vedno znova in znova dokazuješ, da si ovca…….ampak tista ta druga, ki takoj za prvo skoči v prepad……

  • učko

   Nič ni čudno! Finci, ki so imeli budget za podkupovanje v sami firmi (legalno), so si denar sami razdelili, opravičili pa so te “stroške” tako, da so ga nekaj “raztrosili” okol Slovenije, da je bil “dim”. Dobil so ne Cekute (LDS) in še nekaj gelipterjev, da so jih potem lahko za tisti drobiž namočili in odvalili sum s sebe. GLAVNINO DENARJA ZA PODKUPOVANJE SO POKRADLI SAMI FINCI PRI PATRIJI !!!!!!!!!!!!!!!

 • Darth Vader
 • Frank Novak
 • totex39

  To pa dela, samo zaradi tega , ker mu noben ne poreže lažniva “krila” in še vedno lahko gobca naprej.

 • Lord H.

  Janša naj ga toži pred slovaškimi sodišči.

 • VERRZIFIKATOR

  Mangup Idiotaainen

  BERGMAN ZOPET SNEMA

  Bergman film nov da zopet snema?
  Kje novico takšno ste pobrali?
  Koliko za film so mu dali,
  da se patriotsko zanj zavzema?

  Vsa dejanja v filmu so junaška,
  Bergman sam scenarij je napisal,
  se še pod režijo sam podpisal,
  zdaj Slovenijo igra Slovaška.

  Kakšen Bergman neki, kdo naklada?
  Saj ta vendar zdavnaj je pokojnik,
  tale pa bo nek zlagani dvojnik,
  ki domišlja si, kaj vse obvlada.

  Bergman ali Bergson, saj ni važno,
  film ta mu ne prinese slave,
  v zadnjem bo prizoru sam brez glave,
  kar edino v filmu ne bo lažno.

 • Anton

  Finski Karba (beri: Kurba) zopet v akciji

  sarkazem press

 • Meho

  Drago Kos že kupuje karte za Helsinke.

  • von Rhein

   Ne kupuje.Njemu jo kupijo in po kurirju vročijo skupaj z akontacijo za potne stroške.

 • domovina mili dom

  Glejte, kučan vam daje orožje v roke, novinarji. Začnite pri Višegrajcih, v vse medije, pisati zgodbo o izdajalcu kučanu, edinemu še živečemu komunističnemu zločincu v EU. Nato nadaljujte v ostalih evropskih medijih.
  Istočasno pa naj EU poslanci pričnejo proces za sprejetje EU zakona o pregonu komunistov in njihovih simbolov. Dragi moji, odpreti bo treba veliko front, da se utiša ta rdeča kamarila.

  • Steiermark

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karpelec

   Na ponudbo, ki jo daješ novinarjem, moraš dodati še lepilo v obliki …., da se nanj prilepijo še raziskovalni novinarji, drugače ne bo nič. To eni znajo in zmorejo, zato pa takšni članki tudi odmevajo. Dodati moraš še ponudbe za stolčke v bližnji bodočnosti, potem se pa lahko marsikaj skuha, ko imaš sestavine.

  • Tone

   Težka bo. V vseh evropskih državah so namreč komunistične partije, z njihovimi simboli vred, legalne.

 • Stajerka

  haha…..lewakom skače kuzla v zadnjo……narod bo dobil točno to, kar si bo izvolil, ko v medijih prebiram in poslušam vso pljuvanje po Cerarju, Židanu in Erjavcu, se mi dobesedno obrača želodec……in večina teh pljuvačev je pripravljena držat štango Šarcu in Mesecu…..pa se sprašujem, ali je možno, da se norost z leti stopnjuje?…..prej kot Slovenca lahko osla naučiš kaj je dobro in kaj ne…….

 • antimur

  Za kakšne idiote nas ima ta kučanistična banda, da je že več kot absurd. Zločinec Kučan verjetno res verjame, da je narod butast, tako kot naklada v zasebnih krogih. Tako so primitivni, da že slepec vidi, iz katerega brloga sika ta kača. S prijatelji smo se stavili, kdaj bo zopet kdo začel opletati s Patrio. Zmotili smo se samo v par dnevih. Kosu ter Praprotniku pa toliko, spizdita iz NLB preden uničita vse obremenilne dokaze o ropanju, v nasprotnem bosta odpizdnjena. Dovolj imamo teh udbaških spletk, čakamo še samo kakšno pedofilsko afero, banda pokvarjena.

  • Steiermark

   Mislim, da pedofilske in zoofilske afere, na strani levaških pokvarjenih istospolnikov, ne bi bilo težko odkriti! Vsi levaki spadajo v isto garažo…….po titu

 • centurion

  Tale levi psihič je zrel, da dobi
  križec med obrvi.
  .308 winchester ali .338 lapua magnum.
  Pa še kdo zraven.

  • hribovc

   ma, križec nau dovolj… predlagam luknjo premera 8 mm !!

  • Steiermark

   ja, predvsem pa “pa še kdo zraven”….

 • dež

  Ko desni medij 2 meseca pred DZ volitvami na plano zopet privleče Berglunda in Patrio, temu ne morem reči drugače kot kretenizem. Razen če gre za “fake desni”. Neverjetno.

  • centurion

   Aticipiranje levih fake news pomeni nevtralizcija primera.

   • dež

    Se ne strinjam. Ker bo v hipu spet polno pisanja in debat okrog tega. Tam pa je vedno prostor za ribarjenje v kalnem in zavajanje ljudi po vzorcu specialne vojne.
    Plasiraš 14 dni pred volitvami nekaj dodatnih lažnih novic in izmišljene, v celoti lažne, nove dokaze pa Slovenci hitro nasedejo. Ker se že 2 meseca piše o zadevi, nekaj zagotovo je na tem si mislijo. Pri nas ima preveč ljudi oprane možgane.

 • von Rhein

  Je še vedno na istem plačilnem spisku?Fant rabi denar in akcije pred volitvami so dobro plačane.
  Btw.nasvet.Če vas danes kaj razjezi,razžalosti,razočara,pojdite na MMC,oglejte si lestvico 100 najvplivnejših oseb v Zloveniji in nasmejali se boste za dva tedna vnaprej.

 • macon

  Najbolj sem si zapomnil vložek iz filmčka Resnica o patrii, ko je finski debil razložil, kako je v Sloveniji pomemben Walter Wolf, ki ima v Ljubljani po njem poimenovano ulico (v resnici je Wolfova ulica poimenovana po škofu izpred 200 let). Pa Draga Kosa, ki se je delal zaskrbljenega in ogroženega ob Janševem “totalitarizmu”.

  • von Rhein

   A to si si zapomnil? Jaz pa glasbo v špici.

   • macon

    Komunajzarji kar naprej presenečajo s svojo debilnostjo, ob Wolfovi ulici sem kar odprl usta.

 • Vera

  Čas je za desno stran, da zmaga na volitvah, če ne , pa nam Bog pomagaj .

  • Tone

   S tako trapastimi pristopi vam res ostaja samo še Bog.

   • Capi

    Ja, s takšnimi pristopi kot jih sedaj pred volitvami predstavlja vaš Židani in njegova SD, nam še bog ne more več pomagat

 • Oregon

  ne rabiš prav perl v glavi da prepoznaš takele fake news, je pa res da eni ne uporabljajo možgan niti 10% in verjetno je to ciljna skupina barab tipa Berglung, pardon berglund; ta ni vreden niti velike začetnice

 • Steiermark

  Podgana, je tako kot vsi levaki končal v Soroševih krempljih – Soroš dobro plačuje (v dolarjih) in “hudo kaznuje”, vse, ki ga ne upoštevajo oz. in bi želeli zaščititi svoj narod pred to satanovo golaznijo!

 • TOML

  Kdaj bo šel Kos za rešetke, zaradi kriminala, ki ga proizvaja?

  • Steiermark

   in ki ga je proizvedel……..kot vsi udbovci, ki so se tako zelo obogatili , ter takoj po razpadu smrdljive jugovine, kateri so zvesto služili, postali premožni kapitalisti z naropanim “družbenim premoženem”, njihovi “nadebudni” podmladek pa na daljuje s tem, vkolikor niso “zaposleni” z uveljavljanjem lgbt “kulture” in razkošnim življenjem, na naš račun!

  • Tone

   Ali kriminal, ki ga proizvede, tudi zapakira?

 • Tone

  A bo ta članek objavljen tudi kje na Slovaškem?

 • Jovo Jamnica

  “Oh, kako fantastičen dan!” – Je reko Hojs, ko je poslušo pohvale od Jelušićke in iz Pozitivne Slovenije.

  Nekdanja ministrica za obrambo Ljubica Jelušič pa sporazumno prekinitev
  pogodbe s Patrio in Rotisom o nakupu osemkolesnih oklepnikov ocenjuje
  kot eno najbolj razumnih rešitev precej zapletene pogodbe. Da je takšna
  odločitev edina razumna in mogoča, menijo tudi v Pozitivni Sloveniji. Ob
  tem pa opozarjajo, da Slovenska vojska ne bo izpolnila svojih zavez
  Natu.

 • Peter

  A tega Berglunda Šami striže in frizira, no?

  • karpelec

   To je novi sirski in palestinski stil, ki je izvožen na Finsko.

 • lado

  Svojga “dnarja ” ste tu gor vredni VI ,ker nakladate kaj bi bilo dobro naredit,kakšni so….blabla!gremo poštimat tele izdajalce SLOVENCE IN NAŠE DOMOVINE!!!! Zato volimo DESNICOOOOOOOOOOOO !! Daohranimo domovino tudi POTOMCEM!!!!!!!!!!!!!!!!!! VSTANIMO NOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!

  • janez cepec

   ti rabeš desnico sam za to, de ga na roke mečeš, tko ne boš ohranu potomstva, bunksl

   • Steiermark

    seveda ti cepec rabiš desnico za kaj drugega, ker tistega kar očitaš ladotu, pri tebi ni zaznati, saj ti ga ne “mečeš na roke” ampak te drugi, tvoji tovariši in drugovi, po titovo, obdelujejo……

    • janez cepec

     a s’ ti njegou odvetnik, al kuga?

     • Steiermark

      glej cpec, skuliraj se že enkrat in nehaj blebetat po balkansko, tja v tri dni….. nisi zanimiv, si pa moteeč!

     • janez cepec

      ugasn me, kva se pa poj turiš tle?

   • Vladimir

    Cepec ki je vprašanje če si janez in se imaš za bunksa, ti rabeš samo levico ko ti desna roka gnije, leva pa je že tako in tako invalidna. Ti si ga kar na roke meči, svoje komentarje pa kar lepo obdrži zase!

 • janez cepec

  mejhn izven konteksta, ampak predlagam, de Nova začne z zbiranjem zamaškov za ljubljenga vojdjo, kajti namreč, za svoje nebuloze in laži na tvitih more plačat 2 krat po 6 jurjou ojrov. pa bo spet reku, de mamo u sodstvu še skoz komunajzarje. so vat? sej je on tud

  • sloustava

   Ne samo “ mejhn izven konteksta “ , pac pa 100% mimo resnice! Butl! Levakom pa fino kuzla v rit skace, da morajo pogrevati lazi? Zmaga na volitvah je pomladna! Koncno! Obrisite se pod nosom, uboge leve pare, hlapci in dekle kucaizma in kucanistov. Biti nesvoboden je najhujsa karma, ki te lahko doleti. Zbuditi se z obcutkom denarja in pokleka na kolena,…fuj!

   • Jovo Jamnica

    Hehe, zmaga je pomladna. Fčera pa sn slučajno spremlo na 24 Kur lapanje Šarca, Židana, Cmerara in Tonina. Ma, saj že koalicije sklepajo, sam ne morjo se še zmenit, keri bo novi mandatar.

  • Steiermark

   Tepec, cepec, tebi in tvojim tovarišem bodo zamaški (veliki) še kako prav prišli, da boste po zlorabi lahko “začepili” svoje odprtine, iz katerih vam nekontrolirano uhaja rdeča griža…..

   • Vin Dizl

    To z dijano je več kot očitno, ženska sploh izvora denarja nima.

  • Primoz Papez

   Sej mu je diana oprala nekaj tisoc eur bo ze lahko placu..

  • pesjanar

   Če bi imel dovolj zamaškov te levuharji ne bi več mogli hebati v vsako telesno odprtino,čudež da si še sploh živ po tolikih spolnih tretmajih,na srečo imajo levuharji velike gobce pa miniaturne tiče.

 • RATATA

  Magnus … Magnum.

 • Jovo Jamnica

  Zakaj je slovenska vlada prekinila pogodbo s Patrio, če pa je bilo vse v najlepšem redu???

  • Steiermark

   Si pa res ubogi na duhu……. Zakaj je “slovenska vlada” prekinila pogodbo s Patrio……. zato, da se bodo prav oni omastili z denarjem od tistega “dobavitelja”, ki so ga oni imeli pripravljenega, pred Patrio in ker jim je takrat ob podpisu pogodbe, s strani Rjavca, padel plan , kako dodatno obogateti z denarjem Slovencev, so pač morali najti grešnega kozla in obdolžiti za njihov “manjkajoč posel”, JJ, ter kasneje ob neuspelem velikem poku, družno z levimi izdajalci, razveljaviti pogodbo! Verjetno imajo že podpisano novo pogodbo, s tistim “idealnim” proizvajalcem lesenih kolesnikov, ki je s svojo inovacijo padel v vodo….

   • Jovo Jamnica

    Zaminivo. Pogodba je bla potpisana pod JJ in razdrta pod JJ…

    • Steiermark

     Podpisana v vladi z JJ, in sicer od Rjavca! Razdrta, pa ne vem, kdaj je bila, v vladi JJ?

     • Jovo Jamnica

      Hja. Razdr jo je Hojs. Obrambni minister v vladi JJ. Skleno pa Ehjafc, obrambni minister v vladi JJ…

     • Steiermark

      Mislim, da si malo pomešal pojme in dejstva…..

     • Jovo Jamnica
     • Vin Dizl

      Ko navedeš točne argumente in spisane novice za takrat, je konec debate. Ali pa se začnejo splošne floskule, da spokaj v murgle.

     • Tone

      Jovo si nisem mislila da so Jovoti takšne budale od budal, ki bolj sodijo tja kamor vsi levičarski izmečki. In ti si spet eden ki jih je nastavil zločinski levičarski fašizem z Berglundom vred da brez argumentov in lažmi serjejo z svojim drekom in smradom po Sloveniji in po svetu.
      Malo se poglej v ogledalo, z svojo nagravžno brado in uniformirano čepico si kot tisti krvavi četniki ali pa sprevrženi đihadisti. Vse je lepo videno po tvoji sliki pa še to je vprašanje če nisi še kaj hujšega ali pa je to še ena od laži ki so ti tako ljube in priljubljene!
      Saj si sam z svojim komentarjem pokazal da je tvoje razmišljanje polno laži, brez argumentov in čisto v stilu vsega levičarskega sprevrženega gnoja ki smo mu v Sloveniji priča vse od 2.svet.vojne naprej.
      Če bi moral za svoj komentar odgovarjati pred sodiščem sigurno ne bi trosil takšne ogabnosti. V Sloveniji pa tako poznamo vso izrojeno sodstvo pod komando stricev iz ozadja. Zato pa se lahko takšni kot si ti z svojimi lažnivimi ogabnostmi pasete kjerkoli vas agitira levičarski fašizem!!!

     • Jovo Jamnica

      Eh, kaka škoda. Jas pa sn mislo, da se ti dopadem… LOL No, da te potolažim. Fotka je fotošop izrez enega Amerikanca, keri se je fotografiro fkup z svojo familijo v Texasi. Pred letami, ko sn si toti avatar naredo in se z njih prvič pretstavo, se je zgodlo, da se je dopado tut enmu Amerikancu in ga je meni fkrado za svojo reklamo. Fpiši v gugl – redneck – in klikni na slike. Mogoče boš najdo fotko familije, kere delček sn z izrezom ponuco za moj avatar.

     • karpelec

      Ej Jovice, vrtaš v napačno luknjo.

     • Jovo Jamnica

      Ma, nea se ti sekiraj za mene…

    • Asja

     Jovo spokaj kufre in se vrni v svoj rodni Pašaluk. Si tak kot da te je Arkan nastavil in kot podrepnik služiš levičarskemu fašizmu. Tvoj velik ideolog poglavar iz murgl in mafijski stric stricev iz ozadja z kriminalcem Jankovičem res spada v tvoj pašaluk kjer vladajo laž, korupcija in s teboj vred vsa sprijena klientela. Ja res “zaminivo” ko se še slovensko nisi naučil pa si z vso ogabno propagando blažen od vpliva tvojega murglskega šefa. Prvo daj na mizo in pokaži dokaze in argumente ti maloumni napumpani osebek, potem pa kaj komentiraj !!!!

     • Jovo Jamnica

      Dobro čitaš, fsaka ti čast. Zaminivo je moj zasščitni znak… LOL. Dokaz???

      https://www.rtvslo.si/slovenija/pogodba-s-patrio-prekinjena-rotis-potegnil-kratko/290823

      Sloveniji vozila Patrie ne bodo več dobavljana, je o novem sporazumu povedal minister za obrambo Aleš Hojs.

      Vsi pogodbeniki so prosti vseh obvez, rezervne dele pa bo zagotavljala Patria, je povedal Hojs. Sporazum je že bil predstavljen tudi vladi, ki ga je tudi potrdila. Stroški vseh 30 vozil, ki jih bo Slovenija obdržala, so znašali dobrih 74 milijonov evrov.

      Protikorupcijska klavzula je še vedno v pogodbi, kako bo morebitna sodba vplivala na njeno izvajanje, pa Hojs ni mogel povedati. Reprogram po ministrovih besedah ni bil mogoč, saj je prejšnja vlada poskušala pogodbo reprogramirati tako, da bi se spremenila oborožitev oklepnikov, za kar pa je Rotis zahteval nerazumno ceno.

      Glede naročenega streliva je minister povedal, da ga bodo uporabili v drugem orožju. Stroški seveda bodo, je dodal, ampak bodo minimalni, ker bodo vse izvedli z lastnimi kadri.

 • Merkava4

  Berglund – enkrat boš plačal za svoje svinjarije, tako kot Kos in Zgaga…Vsi pridete na vrsto, brez skrbi…

  • Vojteh Dovč

   na goli otok ??-
   – al pa beži za argentino

 • Borut Stari

  Volitve so pred vrati in s postano prežgano juho skuša kontinuiteta preprečiti svoj pričakovani volilni poraz. Main media stream je takoj po predsedniških volitvah začel s svojo zahrbtno umazano ofanzivo.Postani udbini kreatorji bodo naredili vse, da kontinuiteta ostane na oblasti. Sinoči so na POP sekretu organizirali predvolilni klepet družbe za medsebojno občudovanje in prodajanje megle. Brez odpadniške stranke upokojencev, Levici so dodali za nekakšno kredibilnost oddaje, kvazi desno stranko, NSi. Soočanje je bilo eno samo hvaljenje kako so in kako bodo tudi v bodoče uspešni.Uspešni v ropanju in uničevanju kvalitete slovenske družbe je moje mnenje. Sinočnja združba je ena sama katastrofa za samostojno in svobodno, evroatlantski skupini pridruženo državo.

 • Jani Steiner

  Mother fucker, berglund!

  • Steiermark

   Če je mothe fucke ali ne, tega ne vem, vsekakor pa spada v isto “garažo” z rdečimi zoofili….

 • Jovo Jamnica

  No, dragi @macon, veš mogoče ti, zakaj je Hojs prekino nič sporno pogodbo s Patrio???

  • macon

   Ne vem točno, kdo je prekinil pogodbo s Patrio.
   Tukajle imaš razlago afere Patria.
   https://www.casnik.si/m-tercelj-reporter-velika-prevara-slovencev-v-aferi-patria/

   • Jovo Jamnica

    Pogodbo je prekino Hojs. Fsebino tvojega linka sn na brzino prečito, ne fse, ker nima veze z Hojsovo prekinitvijo pogodbe z Patrio, kera bi naj bla bres pomajnklivosti. Če je nekaj bres pomajnklivosti se ja nea razdere. Tu je ja konkorenčna klauzula in firma Patria bi lahko tožla državo Slovenijo za neopravičeno prekinitef pogodbe. Ker jas nisn stručko za ova fprašanja, iščem odgovor, keri mi bo toto politično kolobocijo pojasno! Zakaj je Matoz hoto izločit dokaze iz Finske??? Ma, še dost je tega šmorna. Kdaj bo Wolf dobo otškodnino. Reko je, da bo tožo za meljone dolarof…

    • macon

     Predstavljam si, da Patria ne rabi nobene sodne reklame, čeprav je bil njen izdelek najboljši na razpisu. V vsakem primeru je naše pravosodje povzročilo dvom in je vsa sodna blamaža ta pomanjkljivost. Vsa zadeva je že davno ušla iz tehničnega okvira, kateri osemkolesnik je najboljši na razpisu in postala politični škandal.

     Patria afero sem spremljal, ko so Janšo dajali v zapor, potem nisem več bil tako pozoren.

     • Jovo Jamnica

      Ni zime. Saj na Nova skrbijo, da se nea pozabi… LOL

    • tohuvabohu

     Spregledal si, miško, da se je Patria eksplicitno odrekla zahtevam iz pogodbe in da je torej prekinitev bila sporazumna. Razlog prekinitve pa so bile zaradi krize zmanjšane zaveze Slovenije do Nata.
     Zakaj je Matoz zahteval izločitev “dokazov”? Preprosto. Ker bi s tem skrajšal sodni postopek, ki je bil itak nerazumno dolg. Advokati vedno iščejo variante, ki so v prid obtožencu, a ne razumeš tega, cepec?

     • Jovo Jamnica

      Še vedno nea vem, zakaj je Hojs prekino in ne zamrzno kakor bresmadežno pogodbo??? Dans bi jo lahko obnovili. Stavim, da bi Patrija bla za to. Zakaj Patria nea toži države Slovenije, če je v pogodbi konkorenčna klavzula. Zakaj dans hočejo delat novi raspis za oklepnike, če je pa Patria še vedno dovol dobra za Slovensko vojsko?

     • tohuvabohu

      Do you speak english? Saj sem ti povedal razlog in da je bilo sporazumno. Zamrznitev pa najbrž ni bila opcija.
      V pogodbi je bila protikorupcijska, ne konkurenčna klavzula, in naj bi ščitila Slovenijo, ne Patrio..

     • Jovo Jamnica

      Zakaj zamrznitef najbrš ni bla opcija???

     • tohuvabohu

      To me pa preveč vprašaš. Domnevam, da pogodba ni bila sestavljena tako, da bi bilo to mogoče.

     • Jovo Jamnica

      Aja. To se pravi, da sn jas pač neki čudak, keri se je na toto možnost spomno. Najbrš so se takrat fsi politiki pajtlali, da se ja nebi keri na kaj takega spomno…

     • tohuvabohu

      Jah no. Kolikor se spoznam na gospodarske odnose, take zamrznitve niso ravno običajne.

 • Peter

  Magnus & Bunker

  • Jovo Jamnica


   We are unable to post your comment because you have been banned by Nova24TV. Zvedi več.

   —————-
   LOL. keri je po tvojo, f toti štoriji… Sir Oliver???

   • Peter

    Hm….
    Halo Bing, kako brat? Još uvijk je u Sing singu? Slušaj, imam jedan poslić za tebe, par tenkića. Cijena? Prava sitnica…

    Kdo bi lahko to bil?

    • Jovo Jamnica

     Kaj te vem. Wolf mogoče???

    • Osti jarej

     …brat??…mršavi u nadi da će se provući kroz rešetke zatvora….

 • Olga_10

  Edini “program” komunistov pred volitvami, kot vedno….blatiti vodjo opozicijske SDS, ker ogroža njihove privilegije…
  Vsi na volitve! Volimo SDS in ji omogočimo, da izpelje začrtane programe in popelje Slovenijo med razvite narode!

  • Vin Dizl

   Dvomim, da bo SDS še kdaj v kakšni koaliciji. Bo prej potrebna kakšna sprememba znotraj stranke in vodstva. Pa podmladku odvzet prašek.

   • tohuvabohu

    Še en nadutež, ki misli, da je usposobljen deliti nasvete.

   • Primoz Papez

    Ta posnetek omladine ssds-a kako lepo snifajo beli prah je osebno Kucan zreziru.
    Bo dobil oscarja za posebne rezijo..
    Saj veste da pri sds u niso taki…

    • Olga_10

     Mislite Kordiša in Šamija?

   • Soave

    Tebi pa možnost pisanja tule.

    • DJURO SUMAR

     Kaj pa demokracija?

     • Soave

      Tvojo si kar za klobuk vtakni.

   • pesjanar

    Podmladku prašek tebi tebi pa dodati veliko mero razuma,pa morda tudi malo šnopsa za bister razum.

   • Olga_10

    Prašek vzemite svojim! Pa naj začnejo počasi pakirati! Z levajzli je konec…

 • milanček

  pa zavedni Slovenci, to komunistično prase , kućan , je dosegel dno, treba ga je uničiti na kateri koli način!

 • Vin Dizl

  Haha to je pa kar zanimivo, da v najbolj koruptivni državi na svetu (Sloveniji) naenkrat pri tako ogromnem poslu sigurno ni šlo kaj pod mizo. LOL

  • Peter

   Dokler nekomu krivda ni dokazana, je nedolžen.
   Seveda pa je veliko odvisno od tega, kdo dokazuje in komu. Nekaterim niti ni treba, ker niso naši.
   Drugim pa tudi ne, ker so naši…
   Skratka, baje sta še kakšni dve, bolj koruptivni državi, no.

  • lukamiha

   A ti tudi šlogaš?

 • Goran Hvala

  Zanimivo…ta novinarcek po vase pogreva stvari izpred 10let…heh…kaj pa nova in janezek??..a ne pogrevate vsak dan stvari izlred 70let…a to je dovoljeno sam nekaterim po vase…slovensko ustavno sodisce je spoznalo janezka za cistega ko solzica..medtem ko so po celi evropi pisali o njegovi vpletenosti..a niso se avstrijci potrdil na sodiscu prav njega..ceprav oni nimajo kaj obsojat drugih kot avstrijcev..tak da so sam omenil..neke cudne storice tud vi navajate…

  • tohuvabohu

   Čuj ti imbecilček, zakaj pa vi paradajzarji stalno pogrevate nekakšno trgovino z orožjem, da ne omenjam romanj v Jajce in podobnih oslarij izpred 30 let?

   • Goran Hvala

    Aja..nism vedu da 24ur pa rtv vsak dan pisejobo romanj v jajce pa trgovin z orozjem…moram zej brz prevert…sam kaj ko vem da bos ti izpadu imbecilcek…ker takih clankov skor ne najdes…tukaj pa vsak dan v letu 45…kar pa pisejo eni 3je komentatorji pa nima veze..govorim o blogcih na tem portalu…zdej mi pa poisc kolk pogosto so clanki ki si jih ti nastel na tak kot vi pravite levakarskih rezimskih straneh..predvaem tisti dve katere najbolj sinfate..:’)…pol bova pa o imbecilckih..

  • lukamiha

   Mene pa zanima, kaj je bilo resnično pred 70 leti! Tako bom vsaj izvedel, kaj se je v resnici zgodilo , kar je bilo načrtno zamočano!

   • Goran Hvala

    Sej mene tud zanima…me se ni blo takrat..vem pa da me filajo vsak z svojo pravljico…pokazal so pa vsi tako levi kot desni da jim ne zaupam niti ceste pometat ker bi zihr oboji takoj vse orodje prodal…tak da pol mi je smesno kak so eni tolk 100% zaverovani v nekoga…

    • lukamiha

     Hm, verjetno si zelo mlad in ne veš, kaj se je dogajalo v diktaturi od leta 1945 do 1991!

     • Goran Hvala

      Hvala za kompliment…se mi pa ni zdela neka huda diktatura tistih zadnjih 15let…razn tega da sm opazu ko je titota zacelo zvijat so na plano priplavale raznorazne pijavke ki tega prej niso upale..je zadisalo po demokraciji kjer lahko vsak krade ce ima sanso…

     • lukamiha

      Ja no, tako ti misliš o diktaturah, zame je vsak družbeni red diktatura, kjer je na oblasti samo ena stranka, ki ima sodstvo in izvršno oblast v isti roki! Če ti nisi bil represiran, je bilo na tisoče drugih. tako se mi zdi tvoje razmišljanje pač malo šibko!Tvoje pijavke so bili razmišljujoči ljudje, ki so se zavedali pomena demokracije za človeka, tega pa ti očitno še sedaj sploh ne razumeš!!

 • Osti jarej

  ..ooooooooo,živjo!!

 • Osti jarej

  Celjsko višje sodišče je zavrnilo pritožbo predsednika SDS Janeza Janše zoper sklep velenjskega okrajnega sodišča, ki je zavrnilo Janšev predlog za vrnitev v prejšnje stanje. Sodba, po kateri mora Janša urednici Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Mojci Pašek Šetinc zaradi žaljivega tvita plačati odškodnino, je tako pravnomočna.

  https://reporter.si/clanek/slovenija/visje-sodisce-zavrnilo-janso-mojci-pasek-setinc-mora-placati-6000-evrov-odskodnine-635111

  • janez cepec

   sej pravem, hitr zamaške zbirat, za ljubljenga vodjo, koko bo pa sirota plaču? čeprou, neki mark bi pa še mogu met na lagarju od šverca z orožjem. je pa jeba to, ke jih je pozabu u ojre zamenat

   • pesjanar

    Čudno da vi potomci rdečih klavcev še vedno navijate za vašo zločinsko komunistično navezo z slovenskimi izrojenimi levičarji,bolj vas leve barabe lupijo,nekaznovano kradejo bolj globoko jim lezete v danko.

 • Osti jarej
 • Jovo Jamnica
 • Jovo Jamnica

  Dol zaprite ovo pudo… adijo za dans…

 • Hribouc

  Malo prasje, velik lažnjivi prasec!

 • Rado K

  “ki ga je slovensko omrežje pred desetletjem najelo,” Prosim faksimile najemne pogodbe!!!

  • von Rhein
  • Morala

   Kje si še pa to videl? Takšnih se ne najema tako, da bi podpisali pogodbe…haha…

  • Iva

   Komu ali čemu so namenjeni črni fondi dobro ve tudi nekdanji šef (obveščevalec) Sove Podbregar, danes kar dekan na kranjski fakulteti.
   Bivši kriminalist Slodej je cekine dobival kar od Dnevnikovega tajkuna Petana, Kos pa je s cekini (le kdo mu jih je dal?) “obdaroval” leta 1994 Smolnikarja&Co. (Depala vas), kasneje pa je njega s slabim milijonom obdarovala kar mafijska NLB!

 • Peter

  Zoran Jankovic; naredil bom vse da @JJansaSDS ne bo zmagal na teh volitvah.

  Ko ni važno, kdo zmaga ampak je edino važno, da nekdo ne zmaga, no.

 • Morala

  Bo fasal kakšno tožbo, te bo pa mir!!

 • ĐĐ Style

  AJ spik ingliš veli well https://youtu.be/wlDkks4JhWU

  • lukamiha

   KAKŠNO REVŠE SI TI REVEŽ!

 • Montana

  Berglund je prostitutek finske televizije, nekaj takega kot so naše prostitutke na RTV SLO.

  • Miro

   in glih na poštenjaka Ivana se je spravil, kaj?!

   • Montana

    Ne vem o čem pišeš…morda si tudi ti med njimi?

 • Olga_10

  Bo treba laznjivemu kljukcu na jezik stopiti!

 • Jovo Jamnica

  Hahahahaaaaa kaki trotli.. TERORISTIČNI NAPADI V LJUBLJANI Odjeknilo naj bi okoli 11.45

  skandal24.si/crno/teroristicni-napadi-v-ljubljani-odjeknilo-naj-bi-okoli-11-45/

 • milanček

  po 8, urah terapije bi ta klikec vse povedal in priznal!

  • sanguis sacrum

   8 ur??.PO 18 MINUTAH BI TAKO LEPO ZAPEL, ŠE BOLJŠ KOT TEREZA KESOVIJA..

 • Montana

  Saj ni res, pa je: JankoviĆ je danes prejel sumljivo pošiljko: Poziv za prestajanje 20 letne zaporne kazni na Dobu v zaprtem oddelku.

 • freedomfighter

  Mene nekaj zanima najbrz se vsi strinjamo da je bil nakup patrij slab posel in koruptiven posel, nekdo se je mogel okoristit pri tem in mene zanima kdo…zakaj se novinarji nove ne posvetijo temu da najdejo dokaze kdo je bil in ne bo vec dvoma o jansi…za posle s patri so bili pa obsojeni na finskem in v avstriji torej so bili najbrz tudi pri nas nekateri vpleteni…pa se to nisem nikoli razumel kaj ima tisti nas slikar delati pri orozarskih poslih…si predstavljate da bi v ameriki recimo beyoncej pomagala pri nakupu tankov…malo cudno se vam ne zdi

 • luckyss

  Berglund očitno ne laže in Janez ni bil oproščen, ker bi bil v tej zadevi nedolžen ampak zaradi proceduralnih nepravilnosti …
  Vsi normalni vemo resnico, vi pa pišete pravljice….
  Ampak nekje v podzavesti veste, da ima ta novinar prav…zato pa ste tako agresivni, če kdo omeni resnico…
  Ovce bedaste..

  • Kosobrin

   In če ni bilo nič res, zakaj preganjajo slikarja Cekuto? Zakaj bi ga radi zaprli v zadevi Patria?

  • Kosobrin

   In ta človek, ki je najmanj priljubljen politik pri nas, ki se ne drži nobenih pravil – od poštarjev in pošte naprej – bo navsezadnje lahko še naš predsednik! Kam se naj skrijemo od sramu?

   • mginko

    Lahko ostaneš med rdečimi ovcami. Kakšen koštrun se te bo le usmilil.

  • Darth Vader

   obdolžilni predlog spisan na osnovi indicov in ne dokazov je zelo močna proceduralna napaka, zato je sodišče vrnilo zadevo na prvo stopnjo z zahtevo, da naj vključijo en sam dokaz, ker bo drugače sodba padla na ESČP in bo blamaža za slovensko sodstvo nepopravljiva……tko da verjamm pa da imaš o pravu ravno toliko pojma kot Ntoko

  • Novo Jutro

   IDIOT.

 • Kosobrin

  Kaj pa, če je vse res?

  • luckyss

   Seveda je res…Sodstvo v državah kot sta Finska in Avstrija deluje, za razliko od našega kvazi sodstva, kjer imata leva in desna mafija vsaka svoje sodnike..in tožilce..
   Na koncu pa mafijoze sedijo le simbolično, toliko, da lahko potem tožijo državo ali vmes “napišejo” knjigo…

   • Goran Hvala

    Sploh glede zadnjega odstavka se bolj nebi mogel strinjati…

  • sanguis sacrum

   seveda je vse res..tudi 1000 eur na meeec za upokojence..

 • Amerikanc

  Ta revež je nasedel Kosu in njegovemu mlečnozobcu, zato svoje neumnosti lahko razlaga edino tam, kjer ga še ne poznajo.

 • cistajeba

  …ali zakaj bodo desničarji zopet izgubili volitve…(zaradi takih člankov)

 • sanguis sacrum

  Čisti antifa prostitutek…

 • xtc

  Bergglund ,je le še nvaden bebček,ki prepričuje leve tepčke-vse ostalo je NIČ.

 • Osti jarej

  …prbližno tko zgleda,kot precej zrejeni cmerar

 • Darth Vader

  drgač mate klele odlično zgodbo za raziskovalnega novinarja……kontaktirejte tole slovaško hišo, pejte kamero do njih, se usedte dol z urednikom televizije in mu povejte, kakšna je dejanska zgodba okoli tega…..pa posnemte reakcijo tega slovaškega urednika, ko bo ugotovil, kako ga vlečejo za nos…

 • Soave

  Denarja mu je zmanjkalo, no !!