Madžarski poslanec opozarja: 70 tisoč migrantov na Balkanu čaka na vdor v Evropo!

Datum:

Vodja parlamentarnega odbora za obrambo in organe pregona madžarskega parlamenta je Evropo v luči zadnjih dogodkov na bosansko-hrvaški meji opozoril, da kar 70 tisoč migrantov na Balkanu samo čaka, da bodo lahko vdrli v Evropo!

“Ne smemo dovoliti, da se tukaj zgodi to, kar se je zgodilo na hrvaško-bosanski meji v Bihaću,” je novinarjem poudaril Lajos Kósa, vodja madžarskega parlamentarnega odbora, pristojnega za obrambo in organe pregona. Povedal je še, da je Bihać ponovitev napada v kraju Roszke na srbsko-madžarski meji, ki smo mu bili priča leta 2015, dodal pa je še, da so migrantom pot do Bosne nedvomno utrle nevladne organizacije, ki jih v veliki meri financira tudi zlobni židovski milijarder George Soros. Kósa je za Kossuth Radio še povedal, da so protimigrantski ukrepi, ki jih sprejemajo madžarska vlada in organi pregona, nujni, prav tako pa so korektni. Državni sekretar za obrambo Szilard Nemeth je ob tem povedal, da je na Madžarskem 1.200 vojakov v pripravljenosti, da mejo zaščitijo v roku 24 ur, še dodatnih 1.100 vojakov pa je na voljo v roku 72 ur. Srbsko-madžarsko mejo poleg tega kontrolirajo tudi z videonadzorom in s pomočjo elektronskih naprav.

Število migrantov nezadržno raste
Po besedah Kóse se na balkanski migrantski poti nahaja že kar 70 tisoč migrantov, ki čakajo na nelegalen vdor v Evropo, samo v petek pa je madžarska policija pri poskusu nelegalnega prehoda meje ujela 23 ilegalcev, še poroča portal Voice of Europe. T. i. “Sorosevo omrežje” si ob tem prizadeva, da bi migracije ob združitvi političnih sil postale legalne in avtomatske, države pa bi imele manj moči, da bi zaščitile svoje meje. Ocenjuje se tudi, da je srednjeameriška migrantska karavana le vaja za migrantom naklonjene sile.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ali vlado vodi kar generalna sekretarka Svobode?!

V javnosti že dlje časa krožijo ugibanja o dejanski...

Tajkuni Alenke Bratušek lupijo Slovence – do kdaj še?

"Ona igra ključno vlogo. Če bi ona dala usmeritev,...

Bo nova tehnologija ustavila Sorosovo vplivanje na predsedniške volitve v ZDA?

AllSides Technologies, Inc., podjetje za tehnološke rešitve, ponuja rešitev...

V čem je razlika?

Že zelo zgodaj v mojem ne ravno kratkem življenju,...