Prebivalci BiH so zaradi migrantskega kriminala na nogah, bojijo se za življenja svojih otrok!

Migranti v Bihaću. (Foto: Biscani.net)

Razmere za življenje v Bosni in Hercegovini, predvsem v obmejnih krajih s Hrvaško, postajajo za življenje nevzdržne; medtem ko so množice temnopoltih migrantov v Veliki Kladuši praktično izropale vse trgovine, se v Bihaću prebivalci bojijo za življenja svojih otrok, saj je migrantski kriminal presegel vse meje. Regionalni mediji se sklicujejo tudi na potrebščine, ki jih je za migrante v enormnih količinah naročila slovenska vlada!

V mestih ob meji s Hrvaško, kot sta Bihać in Velika Kladuša, postaja za lokalne prebivalce življenje nevzdržno. Po vzoru džungle v francoskem Calaisu so tudi ob bosansko-hrvaški meji zrasla ogromna begunska taborišča, kjer je nastanjeno že tisoče migrantov od vsepovsod, ki samo čakajo na možnost prehoda hrvaške meje in nato nadaljevanja poti – prek Slovenije – v Zahodno Evropo. “Samo naprej želimo, a trenutno nimamo možnosti, zato moramo ostati tu,” je ob prisotnosti policistov novinarjem povedal Majid, nelegalni migrant iz Irana, ki si po vsej verjetnosti želi v katero od evropskih držav z velikodušno politiko socialnih transferjev, prav možno pa je, da si za destinacijo izbere kar Slovenijo!

Prebivalci, kot v Venezueli, brez osnovnih življenjskih potrebščin
Kot še poroča Večernji, so razmere za življenje na obmejnih območjih postale nevzdržne za lokalne prebivalce, saj je v trgovinah pričelo zmanjkovati osnovnih življenjskih potrebščin in hrane. Mejni prehodi so zaradi migrantske grožnje omejeno pretočni, poleg tega pa temnopolti migranti s polnimi žepi denarja in najnovejšimi modeli pametnih telefonov v vedno večjem številu praznijo police lokalnih trgovin. Lokalni podjetniki in trgovci so se zaradi pomanjkanja zalog znašli celo v tveganju pred bankrotom, zato bo danes več deset podjetnikov, lastnikov trgovskih centrov in vulkanizerjev v Veliki Kladuši tudi protestiralo.

Foto: Twitter

Regionalni mediji opozarjajo pred možnostjo množičnega premika migrantov
Hrvaški dnevni časopis Večernji poleg tega opozarja na možnost nadaljevanja poti migrantov proti Sloveniji prek Hrvaške. Pri tem navaja podatke, ki smo jih razkrili na Nova24TV, da je urad za oskrbo in integracijo migrantov naročil kar 10 tisoč moških in ženskih hlač, 232.700 paketov posteljnine za enkratno uporabo, 2 tisoč otroških hlač, 11.900 nogavic, 5 tisoč majic, 179  tisoč šamponov ter gelov za prhanje, 179 tisoč zobnih ščetk in past za zobe, 3 tisoč kosov ženskih vložkov, kar 6 tisoč parov športne obutve in kar tisoč blazin.

J. Ž.

 

 • Peter

  Govor prejemnika Borštnikovega prstana, avtor govora Mula Videmšek, ki je znan po tem, da se je zavzemal za arabske revolucije, ki so žalostno propadle.

  Upam, da bo propadlo tudi to, za kar si po novem prizadeva, no:

  Skrajna sredinska politika skrajno desnico potiska proti
  militarizaciji. Fašizem – prav ste slišali – fašizem. Rasejo zidovi,
  poganjajo stražni stolpi, vlečejo se ducati in ducati kilometrov bodeče
  žice. Država zavestno krši temeljne konvencije o človekovih pravicah.
  Zbirajo se vaške straže. V Kolpi umirajo ljudje pred našimi široko
  zaprtimi očmi. Ljudje na begu pred vojnami, revščino, totalitarnimi
  režimi, sovraštvom, klimatskimi spremembami dostojanstveno trpijo. Mi
  smo tisti, ki se imuni na njihovo bolečino in osvobojeni empatije, vesti
  ter občutka krivde – ali je to morda postmoderni človek? – deremo in
  kričimo iz območja udobja, iz predsobe prvega sveta. Zato, ker lahko.
  Grške otoke smo spremenili v deponijo človečnosti. Žrtve tudi naših vojn
  smo zmetali v koncentracijska taborišča našega časa. Deklice smo
  prisilili v prostitucijo, dečke smo vrgli človeškim zverem. Sredozemlje
  smo spremenili v množično grobišče, ki skriva 35 tisoč trupel. Mare Nostrum – naše morje in naša krivda. Da. Včasih je treba kričati, če sploh še želimo slišati tistih nekaj osamljenih glasov humanizma.”

  • večni srb

   To pišeš samo zato ker bi rad sprovociral prepire, ko smo se komaj nekako pomirili s hrvati.

   • Peter

    Ne, to pišem zato, ker bi rad povedal, da ljudi, ki prihajajo in se nimajo namena integrirati, prilagoditi nima smisla vabiti oz jim omogočati prihod.

    • večni srb

     Jaz bi jih najprej zabrisal ven iz nuklearke, menda imamo neke specialne enote, ki so usposobljene za deložacije.

  • macon

   Sama mizerija in beda, vitje rok in obup, ampak zanemari pa vzrok… teh ljudi ni nihče s puško silil, da rinejo proti EU. Oziroma je predvzrok tudi Nato podiranje bližnjevzhodnih držav kot so Libija, Irak, Sirija ampak spet to ni neposredni vzrok, da gredo horde mladih moških v našo smer.

   Levičarji namerno zanemarijo kar jim ne paše in brkljajo vzroke in posledice ter apelirajo na čustva kot vedno in povsod. Mi res nismo rešitelji celega sveta. Od malega nas vzgajajo, da bomo prevzeli neke funkcije v našem svetu, v šole hodimo po 20 let in se urimo in treniramo in imamo delo z našimi življenji in mikroodnosi. 24 ur na dan, ne rabim še levičarskega poenostavljanja in poudarkov, ki gredo vedno v našo in mojo škodo.

   Levičarji mi lažejo, kaj hudega sem storil tretjemu svetu, pritiskajo name, da moram dajati in se odrekati, ko že sedaj živim na obrobju zahodnega sveta z obrobnim standardom in nimam nabrane stoletne maščobe mojih dedov, da bi dajal pritepencem iz tretjega sveta, ki mi butasto lažejo že o tem kdo sploh so.

   Navajen sem, da mi levičarji lažejo in vulgarno ponavljajo in ponavljajo še več laži.

   • Peter

    Ja, macon, dokaj lose lose situacijo so nam naštimal, nekaj nas je, ki se zaradi tega sekiramo, večina pa je zadovoljna, če na kmetiji ali v baru zmaga njihov idol ali če kakšna udeleženka pokaže joške. takle mamo.
    ĐŽalostno, no.

   • večni srb

    pa je to res, ni nato soldateska nič pumpala in organizirala, si 100$ prepričan, da ni to zrežiran konstrukt evropski fašističnih oligarhij, z neznanimi dolgoročnimi cilji?

    • macon

     Soldateska je že pumpala, ampak nam nič ne povedo, kdo točno je muslimane od Maroka do Afganistana pumpal, naj se postavijo v vrsto in odromajo v EU. Gre za usklajeno milijardno operacijo skozi glavne medijske in informacijske kanale v 20 islamskih državah ali nekaj podobnega. Kaj pa imajo skupnega Maročani in Afganistanci razen islama in da jih je nekdo napumpal naj rinejo v EU? Po mojem tisti isti, ki jim je odprl EU meje. Rusi niso bili, ker ne morejo kar tako odpreti EU mej.

     Bedasta nemška babura s filmčkom, ki jih vabi, je bila samo za dodatek in posladek. Dosti bi bilo narediti anketo med migranti in bi vse postalo jasno, ker gre za primitivno agendo in postopke.

     • večni srb

      In vse to spremljajo v živo, iz satelitov v vesolju, ki jih vzdržujejo z rento od naročnikov mobilnih storitev.

 • Garbage man

  Nisem gledal ne bral, če je to res, potem nam sledi ………………..

  • večni srb

   Potrošniška mrzlica v bosni, kaj čakamo, zakaj jim ne nafilamo police z našimi neprodanimi remitendami, a noče nihče pri nas zaslužiti?

 • večni srb

  Haha, … še pred kakšnim desetletjem so se podili po hostah s sekiro v roki in si hoteli rezati goltance, cel narod je znorel, zdaj se pa bojijo pečice golorokih in bosih ciganov, dajte ga no srat s takimi.

 • večni srb

  Povsod ob meji z madžarsko in Hrvaško so problemi, Itaija in Francija imata pa zadnje čase mir, a ni to čudno?

 • Boy

  Če stokajo Bosanci, ki so sami muslimani in kot taki obvezani bratu muslimanu pomagati, potem je res hudo. Ne vem zakaj sploh zadrźujejo tolpo hudodelcev na meji, spustijo naj jo naprej in naj se Hrvati ukvarjajo z njimi. Bosanci niso branik EU, mi pa tudi ne. Kar je Angela Merkel zakuhala, naj pa še požre. Politika je kurba, ki daje tujcem, plačujemo pa prav vse domorodci sami.

  • večni srb

   Tudi jaz ne razumem carinskega režima, bosanci lahko spustijo čez svojo mejo kodar hočejo, hrvati lahko pa sprejmejo ali zavrnejo, razen če se je kaj spremenilo.

  • Peter

   Sori, boy, mi smo šengenska meja.
   Mi branimo meje Evrope, če verjameš ali ne, no.

   • Boy

    Res nekateri ne znate brati. Kaj sem napisal? Da ne razumem zakaj Bosna zadržuje begunce. Kaj misliš, da sem to napisal zato, ker ne vem kaj je schengen? Blagor ubogim …

    • Peter

     Ja, boy, se opravičujem, narobe sem prebral tvoj umotvor.
     btw, tisto, kar si mislil napisati pod blagor ubogim…preveri, kako gre zares. pa srečno hodi, no.

 • Peter

  Izrael ima veliko izkušenj z ljudmi, ki prihajajo k nam.
  Dokler niso sezidali zidov, so bili stalno žrtve terorističnih napadov. Zdaj imajo zidove in mir.
  Fašizem? Lahko rečete temu tudi tako, Mula Videmšek, so pa ohranili življenja svojih ljudi, kar je naloga države. Ali je naloga države skrb za tujce, tov Mula Videmšek?

  Za ceno negativnega mnenja useful idiotsov ala Mula Videmšek. Je ta cena previsoka?
  Škoda, g Škof je velik umetnik, o politki pa naj v prihodnje raje molči., no.

  • večni srb

   Saj ima južna Afrika tudi mir, samo ven ne morejo belci, ker so obkoljeni s temnopolti zulujci.

   • Peter

    Južna Afrika ima mir?

    Mogoče res, nimajo ga pa belci, ki živijo tam.
    Nehote si navedel najlepši primer neuspelega poskusa prevzenma oblasti s strani lokalnih plemen, ki pojma nimajo o ničemer, no.

    • večni srb

     Afrika mora postati bela!

     • Peter

      Hehe, vsaj svetlo rjava, no.

     • Dragan Krstič

      Če se bodo musliči kar naseljevali v Evropi bodo naši potomci morali emigrirati tudi v Afriko.

     • Peter

      Ja, danes sem bral zanimivo mnenje, avtorja sem, sori , pozabil..
      Oni prihajajo sem uživat sadove civilizacije, ki smo jo zgradili. Mi emigriramo tja, zemlje bo dovolj, zgradimo novo civilizacijo. Oni medtem uničijo to našo zdajšnjo civilizacijo in začnejo prebegat spet od koder so prišli..itd itd…
      Večni krog, nekateri bi rekli vicious circle, no.

     • večni srb

      Ampak samo ti to veš, ostali niso dovolj pametni.

     • Dragan Krstič

      Tale začaran krog bo pogua samo za Evropejce.

     • Peter

      Ja, pa naj še naprej volijo levićarje, no.

     • večni srb

      Najhujša arabska religija, ki smo jo asimilirali, je krščanstvo.

     • Dragan Krstič

      In kje si ti hodil v šolo? Če ne bi sprejeli krščanstva bi bili mohamedanci, vsa Evropa bi bila že zdavnaj mohamedanska. Upam da razumeš.

     • večni srb

      zelo si inteligenten, Nova zaveza je nastala 300 let po domnevnem rojstvu Jezusa, islam pa 600 let po tem. Prej je bila Evropa poganska, od kod pa misliš, da izvirajo vsi ti perverzni poganski kipi v muzejih in bogokletne arhitektonske strukture? Evropa ni bila nikoli krščanska, vedno samo katoliška, afriška ideologija je prišla k nam v obliki prirejene nove oblike iz starega Rima.
      Vzhodni del je pa še danes pravoslavni, kot že tisočletja.

     • večni srb

      Evropa je od nekdaj preplavljena z muslimani. A še enkrat napišem, samo za tebe? kdo pa misliš, da so italijani, španci in francozi, saj niso tako zažgani v obraz zaradi sonca.

     • Dragan Krstič

      Enako potem velja tudi za Grke, delno Portugalske,Bolgarije, Romunije, Srbijo, Albance. Sem koga pozabil. Menim pa da ni čisto tako kot ti misliš.

     • večni srb

      Srbi so slovani, pa kam si ti hodil v posebno osnovno šolo?

     • Dragan Krstič

      Ja, ampak kot ostali ki si našteval so bili tudi oni pod Turki.

     • večni srb

      že res, ampak nikar si ne misli, da so se srbske kmetice masovno parile s turki, razen kadar so bile posiljene seveda, medtem ko so evropski narodi izvorno arabska plemena. Rim je bil pač multi kulti, takrat še niso poznali nobenih narodov.

  • Dragan Krstič

   By the way, na ameriško-mehiški meji je pravkar dokončan del 9m zidu. .

   • večni srb

    Super, samo še 3.000 kilometrov zidu morajo zgraditi, pa bo mir. Plača Meksiko!

   • Peter

    Ja, samo je še vseeno razlika, tisti migranti gredo z željo, da bi delali, vsaj v večini, horde, ki se zgrinjajo v Evropo pa sanjajo o blond bejbah brez burk, socjalni pomoči in lajfu brez dela, no.

    • večni srb

     Kako dolgo misliš traja, preden se zavedo, da je to samo fatamorgana in lahko samo ližejo razkošne izložbe?

     • Peter

      Upam, da čim dlje. Ker potem jih bodo, nezadovoljne, v roke dobili hujskači po mošejah in jih nahujskali v džihad proti domorodcem. in potem se bo začelo, no…

     • večni srb

      Se bo začelo, ja, križev pot nazaj v domovino, kjer so jih imeli njihovi vsaj za ljudi.
      Na zahodu ima vsakdo pravico zgrabiti za orožje in biti ustreljen na licu mesta.

     • Peter

      Me veseli, da so med nami še optimisti. Jaz nisem več, no.

     • večni srb

      Mene pa boli k*, kot da je zaradi več milijonov hrvatov, bosancev, albancev Evropa zdaj kaj drugačna.

     • SIMON ROZIC

      Nevarno!

    • Dragan Krstič

     Se delno strinjam. Če ne drugega so vsaj kristjani.

   • SIMON ROZIC

    Čuj, tovariš, bolje bo, da se zanimamo za svoje zidove, se ti ne zdi?
    Amerika se bo znašla brez tvojih oziroma Slovenskih veleumnih nasvetov!

  • SIMON ROZIC

   Res je, Peter, se strinjam v vsem ! Osebno sem cenil igralca Škofa in se sprašujem
   ali so mu vrinili “neko” pismo brez repa in glave, ki ga je, po videzu sodeč, ves naspidiran,
   javnosti tudi prebral, v lastno škodo seveda ! Za takšen teater, ki nas poneumlja, vse ostale
   pa spravlja v “zadrego”, se zahvaljujemo, pa tudi za Borštnikov prstan, ki je postal
   s takimi izgredi, navadna farsa !
   Opazoval sem Cerarja, ki je imel od nelagodja že kar polne hlače in ga je njegova “skvo”
   gledala s pomilovanjem…Kam smo padli!?

   • Peter

    Tja, kjer zoran laćni predin, zato, ker je naš, dobi Ježkovo nagrado, no.

 • večni srb

  Migranti willkommen v najbolj gnili in zahojeni vojaško policijski džamaheriji v EU!

  Zakaj nihče noče ostati pri nas, razen hrvatov, bosancev in albancev, še slovenci bežijo ven, so pa res čudni ti brihtni muslimani.

  • Dragan Krstič

   To je samo začasen postanek da se okrepijo, potem pa na našo srečo naprej. Samo takoj ko jih zajamejo Avstrijci jih dobimo nazaj.

   • večni srb

    Mogoče ne razumejo, da je fašizem dober za otroke, ker vzgaja red in disciplino, da je imel Hitler tudi kaj prav in bi lahko celo zmagal.
    Jaz vidim pri nas samo šamija, na drugi strani pa 40.000 hrvatov, bosancev in albancev, od katerih bodo mnogi ostali pri nas in jih nihče še omeni ne.

    A greva gledat k našim propadlim gradbincem, kdo točno je tam zasužnjen? Niti enega arabca ni.

 • Dragan Krstič

  V komentarju novinarja J.Ž. je nekaj cvetk glede izropanosti trgovin in migrantih polnih denarja. Torej: ali migranti ropajo trgovine alinakupijo toliko dobrin da trgovine izgledajo kot izropane. Če jim migranti robo plačajo naj trgovci s tem denarjem naročijo nove zaloge.Če imajo probleme z zalogami naj pokličejo ljubljanskega šerifa.Ta bo hitro porihtal da zaloge za denar vedno bodo.Da so trgovci pred bankrotom ker jim migranti pokupijo vse in to z gotovino, no to je pa višek abotnosti tega novinarja.

  • večni srb

   Tudi meni ni jasno kje najdejo vse te šalabajzerje, smo se ja že v osnovni šoli učili pisati proste spise.

 • Roman

  ti nasilni migranti so nekaj najhujšega, kar je prizadelo Evropo od 2. svetovne vojne naprej – lahko se pa zahvalimo “miroljubnim” in “dobrohotnim” levakom

  • večni srb

   A par milijonov hrvatov, bosancev in albancev, ki so preplavili Evropo
   in svet med državljansko vojno v njihovih domovinah je bil pa p*
   dim?

   • Peter

    Ne, ampak takrat še nismo bili pozorni na to, leteli so globoko pod radarjem javnosti.
    Bodo pa problem, jasno, no.

    • večni srb

     Mogoče pri nas, kjer smo lahko poslušali edino sovražno vojaško propagando, ampak EU je še kako zaznala milijone migrantov iz zahodnega balkana, brez skrbi. To je zdaj ja največja mafija, vpleteni so v vse.

     Kaj je od tega dobila EU, na ulicah imajo mir, isto kot so za red in disciplino poskrbeli v Zagrebu in Beogradu, kjer so miličnike zamenjale fašistične ulične tolpe. Njim pa res nič ne uide, sploh tam, kjer carujejo veterani iz fronte.

     • Peter

      Hm, večno vprašanje. Imaš na cestah raje fašistične ulične tolpe, kot jim ti praviš, ali kriminalce?

     • večni srb

      Najraje imam mir, sicer kriminalce nekako še lahko razumem, ker so barabe za sebe fašiste pa sploh ne, ker so glavni razlog, da je cela država gnila in kanibalistična.

     • Peter

      Ampak oni sebe nimajo za fašiste ampak za varuhe reda in miru…in preganjajo kriminal.
      btw, zaupaš policiji takšni kot je?

     • večni srb

      Oni vedno rečejo, da zgolj opravljajo svoje delo.

      Največ, kar zmorem do naše policije je, da jih vljudno ignoriram in se držim bontona. Ker jim nihče nič ne more.

     • Peter

      Še vedno sva pri vprašanju, si pripravljen zaupati uličnim tolpam, ki trdijo, da zagotavljajo mir ali si pripravljen zaupati uradni policiji, ki ji ne zaupaš?
      Zanimivo vprašanje za razmislek za vse, ni namenjeno kot izzivanje tebi, no.

     • večni srb

      Ne zaupam nikomur, saj zato raje nabijam po portalih kot, da bi se v kaj zapletel.

     • Peter

      Hehe, itaq, no.

   • branči

    srbi so bili pa kaj? božji dar, ki so ga povsod sprejeli z odprtimi rokami? smešiš se s takimi komentarji!

    • večni srb

     Namerno sem izpustil srbe, ki niso bili naš problem, je pa jasno, da si je država polnila blagajne z organiziranimi ropi povsod po zahodnem svetu.
     Pa slovence tudi nisem omenil, iz istih razlogov.
     Ampak zakaj danes ne marajo ustašev, hrvaških bosancev in albancev, srbe, slovence in srbske bosance pa tolerirajo?

  • SIMON ROZIC

   Oni bojo svojo rit umaknili v bližino svojih oaz in se lepo sončili,
   medtem, ko bomo mi vzdrževali njihove idiotizme !

  • macon

   Najhujše bo tisto kar sledi, ko bodo milijoni pritepencev odkrito zahtevali posebni status, več denarja, avtonomijo, šarijo in p!čko na pladnju.

   Čez 5, 10 let? Kje bo prvo počilo? Po mojem bo na najhujših koncih izgledalo kot v Ruandi, ko so horde z mačetami tekale naokoli in klale, avtomobili in hiše pa goreli.

   Belci bomo Tutsiji.

   • večni srb

    Če ti misliš, da se bo kdo družil s fašisti samo zaradi nekih opic, si se zelo zmotil.

    meni se zdi, če pride do revolucije, bomo nabili ene in druge na kol.

    • Peter

     Spet sva pri definiciji fašista. Kdo je to, po tvojih besedah, no?

     • večni srb

      Fašizem je vladavina posameznih družin, ki si podredijo ves aparat v državi, potem je tudi vse ostalo možno.

     • Peter

      Ne, to je oligarhija.

     • večni srb

      Oligarhija je pogoj, da crkne demokracija.

     • tomnidari

      Vse kar je levo(ne leva sredina), je fašizem oz nacizem, oz komunizem, kar je kot vidim večni srb že potrdil.

    • Peter

     fašíst -a m (ȋ) pristaš fašizma: fašisti so hoteli iztrebiti cele narode; nasilje fašistov / slabš. fašisti so z žico ogradili Ljubljano italijanski okupator ♪

     fašístičen -čna -o prid. (í) nanašajoč se na fašiste ali fašizem: fašistična agresija; žrtve fašističnega nasilja / fašistični režim; fašistična stranka; fašistično gibanje / boj proti fašističnim okupatorjem / fašistični pozdrav pozdrav z dvigom iztegnjene desne roke v skoraj navpično lego / slabš. fašistične bande ♪

     fašístka -e ž (ȋ) ženska oblika od fašist: sprevod mladih fašistk ♪

     fašístovski -a -o prid. (ȋ) nanašajoč se na fašiste: fašistovsko nasilje / fašistovski napadalci ♪

     ántifašíst -a m (ȃ-ȋ) kdor je proti fašizmu: aktiven antifašist; koncentracijska taborišča za antifašiste in komuniste ♪

     ántifašístičen -čna -o prid. (ȃ-í) ki je proti fašizmu: antifašistična organizacija; antifašistično gibanje / Antifašistični svet narodne osvoboditve Jugoslavije [AVNOJ]; med narodnoosvobodilnim bojem in prva leta po 1945 Antifašistična fronta žena Jugoslavije [AFŽJ] ♪

     ántifašístka -e ž (ȃ-ȋ) ženska oblika od antifašist: bila je ena najbolj aktivnih antifašistk ♪

     klêrofašíst -a m (ȇ-ȋ) slabš. pristaš klerofašizma: zbrani so bili četniki, ustaši in klerofašisti ♪

     klêrofašístičen -čna -o prid. (ȇ-í) nanašajoč se na klerofašiste ali klerofašizem: klerofašistično nasilje / klerofašistični režim; klerofašistična organizacija ♪

     monárhofašíst -a m (ȃ-ȋ) pristaš monarhofašizma: italijanski monarhofašisti ♪

     monárhofašístičen -čna -o prid. (ȃ-í) nanašajoč se na monarhofašiste ali monarhofašizem: monarhofašistična diktatura / monarhofašistični režim / monarhofašistične sile ♪

     nácifašíst -a m (ȃ-ȋ) publ. nacionalsocialist, nacist: zločini nacifašistov ♪

     nácifašístičen -čna -o prid. (ȃ-í) publ. nacionalsocialističen, nacističen: nacifašistična doba ♪

     néofašíst -a m (ẹ̑-ȋ) v nekaterih deželah pristaš neofašizma: demonstracije neofašistov ♪

     néofašístičen -čna -o prid. (ẹ̑-í) nanašajoč se na neofašiste ali neofašizem: neofašistična organizacija, skupina / neofašistične demonstracije ♪

     pofašístiti -im dov. (ȋ ȋ) uvesti fašizem ali fašistično ideologijo: pofašistiti državo / pofašistiti mladino; del inteligence se je pofašistil ♪

     prófašístičen -čna -o prid. (ọ̑-í) ki je, se navdušuje za fašizem: profašistični voditelji / profašistična politika ♪

     prótifašíst -a m (ọ̑-ȋ) kdor je proti fašizmu: biti odločen protifašist ♪

     prótifašístičen -čna -o prid. (ọ̑-í) ki je proti fašizmu: protifašistična organizacija; protifašistično gibanje ♪

     prótifašístka -e ž (ọ̑-ȋ) ženska oblika od protifašist: aktivna protifašistka ♪

     afežéjevka -e ž (ẹ̑) pog. članica Antifašistične fronte žena Jugoslavije ♪

     agresíja -e ž (ȋ) vdor vojaških sil ene države v drugo, napad: izvršiti agresijo; malo je manjkalo, da ni prišlo do agresije; odgovoriti na agresijo; fašistična agresija; biti žrtev agresije / gospodarska agresija ♪

     agrésor -ja m (ẹ̑) kdor naredi agresijo, napadalec: agresor napada s kopnega; fašistični agresor; boj proti agresorjem ♪

     anti… ali ánti… predpona v sestavljenkah (ȃ) 1. za izražanje a) nasprotovanja, odpora: antiabsolutističen, antialkoholen, antifašist b) nasprotnega delovanja, učinkovanja: antifebrin, antitoksin c) nasprotnega položaja, gibanja v nasprotno smer: anticiklon, antipod, antipasat č) kontrasta, nasprotja: antihistoričen, antilogaritem, antitalent 2. za označevanje predhodnosti v času ali prostoru: antidatirati ♪

     ardít -a m (ȋ) v Italiji, med obema vojnama vojak napadalnih oddelkov, navadno fašist: spopadli so se z arditi ♪

   • Dragan Krstič

    Ne samo to, ustanovili bodo svoje politične stranke, vsi muslimani bodo njihovi volivci, lahko dosežejo visoko podporo na volitvah, dolgoročno še celo prihod na oblast, župane v mestih,
    ministre v vladah. Poglej župana Londona, Pakistanca, ki je bil izvoljen zaradi velikega števila muslimanov v prestolnici. Pa še bi lahko našteval.

    • večni srb

     Zakaj pa vsi kristjani ne volijo za NSi? A so se v domovini razumeli med seboj?

     • tomnidari

      Zato, ker se spoštuje načelo svobodnega mišljenja.

     • večni srb

      Itak, a ne. Zakaj bi podpiral nekoga, ki ti je naredil nekaj zelo slabega, muslimani so skregani med sabo še za naslednjih tisoč let.

     • Mimoidoči

      Če pridejo na oblast muslimani, ti bodo vzeli načelo svobodnega mišljenja. Drugače pa to že tako počne naša diktatorska oblast, ko ljudem piše globe za 1300 eur zaradi nežaljivega komentarja na facebooku. Gliha vkup štriha.

      Musliman Erdogan je rekel, demokracija je kot vlak, ko prideš do določene postaje iztopiš. Torej, če ne razumeš, muslimani se bodo tako dolgo šli demokracijo, dokler ne pridejo na oblast.

     • Dragan Krstič

      Tudi ti si kristjan čeprav si ateist. Verjetno se ravnaš po kristjanski etiki in morali ki jo ima večina Evropejcev, ali pač ne? Glede tvoje kritike krščanstva pa samo še dodatek. Da nisi musliman se imaš zahvaliti izključno krščanski veri in prednikom, ki so verjeli v odrešenika Jezusa Kristusa in se uprli invazivnim mohamedancem pred stoletji.

     • Mimoidoči

      V angleščini se to bolje razume. Oni rečejo Christianity in Christendom. Oboje ni isto. Christianity pomeni Krščanstvo in Kristjane, Christendom pomeni pa natančneje območje, kjer prevladuje Krščanstvo oz. je nekoč prevladovalo, torej Evropo. Večni srb ni Kristjan, je pa prebivalec Christendoma in tako čuti vpliv Krščanstva v svojem ateističnem življenju.

    • samotoje

     Tak je načrt.

 • domovina mili dom

  Nič se ne bojte. Tovarišica Fajon garantira za njih, da so pohlevni Bogaboječi ludeki.

  • Peter

   A, pol pa že. Si me pomiru zdej u nulo, no.

   • Zgornji

    ;-)

 • Zgornji

  IN TOČNO ISTO SE BO KMALU ZAČELO DOGAJATI TUDI PRI NAS , KER JE SAMO ŠE VPRAŠANJE ČASA , ZARADI NAŠIH ZLOBNIH POLITIKOV KI DELUJEJO V TO SMER NAMESTO ZA SLOVENIJO !!! ! !!!

 • Miža

  Kriminalci že prej v svojih državah, ki se priključujejo tem organiziranim vdorom v Evropo in isisovci se s prihodom v Evropo ne spreobrnejo, le nadaljujejo s kriminalom.

  Kaj jih sploh ne preverjajo, kdo so, kaj so počeli pred ilegalnim vdorom v Evropo? Glede na to, da kar po vrsti dajejo lažne podatke in so brez vsakih osebnih dokumentov, jih res težko. Gotovo, da pa nobena država ne bi smela dopustiti vstopa ljudem brez dokumentov in z nepreverljivo identiteto.

  • večni srb

   Pravo vprašanje je, zakaj naša celotna oblast brezpogojno uboga nemce in Vatikan, levi in desni enako, le da desni radi še kako rečejo.

   • Zgornji

    SAMO ZATO, KER SO SE NAM POLITIKI POKVARILI TAKO KOT SE JE TUDI CELOTEN NAROD POKVARIL !!! ! !!!

    • večni srb

     Fašistične oligarhije v senci pravijo, da so preusmerili gospodarstvo iz jugoslovanskih trgov na nemške in si to štejejo za zgodovinski uspeh. Mi imamo pa zdaj 700 evrov plače in 300 evrov socialne penzije.
     Slovenija bi že zdavnaj še bolj napredovala, ampak ne smemo, naši veliki slovenci, ki so po rodu iz Hrvaške nočejo, da bi njihova druga domovina preveč zaostajala, saj zato bi radi tudi spremenili zgodovino in nas ponižali na nivo ustašev. ker moramo sovražiti srbe,k inam niso naredili nič slabega, smo izgubili tudi ruske in ostale slovanske ter neuvrščene trge, od koder smo prej največ pobrali čistega.

     • Zgornji

      To si sicer dobro povedal, … ampak, … še zmeraj se pa nisi zjasnil ali si Srb, ali Slovenec ?

   • Miža

    Še bolj pravo vprašanje je, koga uboga Nemčija in Vatikan?
    Mislim, da so na čelu kar tisti, ki danes vodijo Združene narode, ki so danes zatrpani z raznoraznimi mednarodnimi združenji nevladnikov, odprtim soroševim društvom (Open society), da ne govorimo o arabskem vplivu v ZN.

  • Dragan Krstič

   Absolutno točno, na koncu koncev takšnega človeka tudi ne moreš vrniti v matično državo če sploh ne veš odkod prihaja, kot drugo pa ga nobena država tudi ne bi sprejela ker imajo sami teh ljudi preveč.

   • Jože Kovač

    Pol pa kar k Alahu, saj bo tam na take čakalo po 7 devic, če se ne ve od kod so !!

    • Dragan Krstič

     Kolikor vem devic tam že primanjkje. Je bilo pobitih preveč alahovih borcev, zato Mohammed naproša imame naj jim v muslimanska nebesa pošljejo nekaj plastičnih kirurgov, ki bi preluknjanim muslimankam muce poflikali.

 • Peter

  Kje pa je plaža Campa Bihać na zgornji sliki?

 • Peter

  Oj, squaw…no.

  • Nšo-či

   :) sej te spremljam. Zaskrbljujoče je. Bošnjaki so lakmusov papir. Če bi migranti dišali po vojni, bi jih sočutno sprejeli. Ker vedo, kaj vojna pomeni.

   • Peter

    ma nekoliko preveč sem spet začel kracat sem…pa naj pustim, da bo simon novak taglaven komentator, no? Brezno ali janez cepec?
    Nekaj ponosa pa še imamo, no.

    • samotoje

     Ti kar kracaj, jaz z veseljem berem.

 • Jan Kovalski

  ” je ob prisotnosti policistov novinarjem povedal Majid, nelegalni migrant iz Irana”
  ====================
  Iran ima skoraj dvakrat višji BDP na prebivalca kot BIH, ki naj bi sedaj vzdrževala še ilegalce iz Irana????
  Ker tam ni vojne je sedaj postalo moderno levičarsko govorjenje o “begu pred revščino”.

  • samotoje

   Pred podnebnimi spremembami bežijo sto na uro. V Iranu je postalo vroče. Kar naenkrat…

   • stajerc5

    Saj jih bo kmalu hladil sneg! Upam, da ga bo vsaj cez en meter…

 • Franc Šink

  Kar je dobro za Bosance, ni nujno da je tudi za Slovence.

 • Olga2345

  Bosanci! Komunistične izdajalce, prebarvane v levičarje, ki trgujejo z ljudmi in služijo na vaš račun, je treba nagnati z oblasti!

 • Olga2345

  Slovenci! Na lokalnih volitvah naženimo skorumpirano levičarsko svojat (po Trčku)!

 • Jože Kovač

  Slovenija naj odda letališče Cerklje ruskemu letalstvu, v luki Koper se naredi oskrbovalno središče za sredozemsko rusko floto, v Kočevskem Rogu pa se jim odda skrite bunkerje tovarišev za skladišče Iskanderjev , za zaščito Slovenije. Če nas vržejo ven iz NATO pakta, nič hudega, bojo Rusi poskrbeli, da nam ne bo nihče nagajal. Pa tudi za meje bojo poskrbeli, saj bodo s tem varovali svoje baze, kenede?

  • stajerc5

   Pozabil si napisati, da je tvoj komentar misljen kot najbolj crn sarkazem! Popolnoma mozno je, da te bo par rusofiov vzelo za resnega…

 • ojoj

  kire bucke :) temnopolti migranti s polnimi žepi denarja in najnovejšimi modeli pametnih telefonov v vedno večjem številu praznijo police lokalnih trgovin. Lokalni podjetniki in trgovci so se zaradi pomanjkanja zalog znašli celo v tveganju pred bankrotom, zato bo danes več deset podjetnikov, lastnikov trgovskih centrov in vulkanizerjev v Veliki Kladuši tudi protestiralo.

 • cosmosjasnovidec

  Zahojeni strahopetni bosanđerosi samo stokajo namesto,da bi kamelotrajbarsko muslimansko golazen pregnali ali pobili kot podgane,če se nočejo spraviti nazaj odkoder so se prislinili ali pa naj kamelotrajbarji pobijajo njih.
  Gnide bosanđerovske so tako ali tako sami musliči zato so to golazen spustili v državo niso pa računali na to,da jih Hrvatje ne bodo spustili naprej.
  Naj jih sedaj drhal zahojena bosanđerovska ima na grbi in naj gnoji muslimanski držijo gobce zakaj jih pa spuščajo v državo.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • m_m

  Res mi ni jasno, zakaj jih Bosanci sploh spuščajo v svojo državo. In seveda že prej Srbi, saj ne letijo čez njihovo ozemlje.
  Z vojsko nad njih, v kolono po dva in dva in korakoma nazaj proti svoji domovini.

  • Kataklizma

   ni ti jasno, a res ti ni jasno??!?!?!?
   no, pa se vrnimo v leto 1988 … se ti že kaj bolj sveti???

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!