Mag. Maja Kocjan o tokratnih lokalnih volitvah v Črnomlju

Datum:

Mag. Maja Kocjan je v lokalni politiki navzoča že vrsto let. Vedno si je zavzemala za razvoj krajev, od koder prihaja.

Povprašali smo jo, zakaj tokrat ne kandidira za županjo, kakšni so bili njeni največji izzivi in uspehi na področju politike doslej, pa tudi o listi kandidatov in kandidatk za občinski svet ter o programu za prihodnji mandat.

V politiki na lokalni ravni ste dejavni že vrsto let. Posebno v zadnjem obdobju ste svoji občini zelo pomagali. Kako to, da tokrat ne kandidirate za županjo?
Glavni razlog sta moja šoloobvezna otroka, ki ravno prihajata v obdobje, ko me kot mamo najbolj potrebujeta. Potrebujeta me celo in se samo delno, zato sem se odločila, da tokrat ne kandidiram za županjo. Potrebno se je zavedati, da kampanje vzamejo veliko časa, energije in finančnih sredstev. Pride trenutek, ko moraš prerazporediti prioritete. Ocenila sem, da je tokrat prišel ta trenutek.

To sicer ne pomeni, da se popolnoma umikam iz lokalne politike, saj še vedno kandidiram za občinsko svetnico.

Kako bi sicer ocenili svoje dosedanje delo na področju lokalne politike, kaj so bili vaši največji izzivi in uspehi?
Vsekakor je bil največji izziv in hkrati uspeh pridobiti sredstva za gradnjo Osnovne šole Loka Črnomelj. Bilo je veliko sestankov, dogovarjanj, prepričevanj ipd., da je končno prišlo do podpisa pogodbe za dodelitev državnih sredstev. Zadeva je bila namreč blizu zastaranja zaradi neaktivnosti prejšnjih vlad, zato so se postopki bistveno zapletli. Na koncu smo našli rešitev z rebalansom državnega proračuna in nam je s prejšnjo, Janševo vlado, končno uspelo. Tudi kot predsednica sveta zavoda šole sem na ta dosežek izredno ponosna. To je bil uspeh vseh udeležencev v tem projektu, tudi takratnega vodstva osnovne šole.

Pozabiti ne smemo niti na to, da je bila Občina Črnomelj v času Janševe vlade ena izmed dveh občin v Sloveniji, ki so ji bila odobrena državna sredstva za dve šoli (Dragatuš in Loka).

Maja Kocjan (Foto: Nova24TV)

Občinski odbor SDS Črnomelj se na volitve za občinski svet podaja s svojo listo. Kako jo lahko ocenite in kakšne so vaše tri glavne prioritete v naslednjem mandatu?
Lista je sestavljena z ljudmi, ki so že mnoga leta družbeno aktivni v občini, sodelujejo v društvih, dobrodelnih organizacijah, organizirajo javne dogodke in se udejstvujejo na številnih področjih. Zbrani so ljudje, ki so že doslej veliko storili za razvoj občine.

Naš temeljni program temelji na razvoju kraja in da se izboljša kakovost življenja v naši občini (kolesarske poti, ureditev mestnega jedra, razvoj podeželja ipd.) Za to smo si prizadevali že v preteklosti in si bomo še naprej. Novost pa je predvsem predlog za participativni proračun. Občanke in občani namreč v občinski proračun prispevajo sredstva prek različnih davkov in prispevkov, zato je prav, da tudi soodločajo pri porabi dela občinskih sredstev. Zato si bomo prizadevali za tovrstno obliko soodločanja, in sicer, da bo občinski denar namenjen tudi za projekte, ki jih predlagajo in se do njih neposredno opredelijo le občani in občanke Občine Črnomelj.

Vsekakor se bomo zavzemali za enakopraven razvoj celotne občine, pa tudi, da bo v vseh okoljih vzpostavljena ustrezna komunalna in cestna infrastruktura. Zavzemali se bomo tudi za optimizacijo stroškov komunalnih storitev.

Zavezujemo se tudi, da bomo še naprej prisluhnili vsem občanom, še posebej tistim, ki so v stiski in pomoči potrebni.

Moja Dolenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump Bidna označil za najslabšega predsednika v zgodovini ZDA

Nekdanji ameriški predsednik in republikanski predsedniški kandidat Donald Trump...

[Video] 94-letnega Lojzeta iz vozička spravila frajtonarica

Na Radiu Ognjišče poteka čudovita dobrodelna akcija Dobro delo dobro dene, ki...

[Video] Nov Golobov ‘mimostrel’ – še pred dnevi hvalil vitalnost Bidna

Premier Robert Golob je še pred nekaj dnevi hvalil...