Marjan Šarec se, soočen s kruto resničnostjo neuspešne nekonstruktivne brezupnice, tolaži, da bodo slej ko prej parlamentarne volitve!

Datum:

“Nekateri so uživali ob vašem puljenju ciprese včeraj, večina pa nas je morala tako kot vsak dan trdo delati,” se je predsednik vlade Janez Janša odzval na škodoželjen zapis dezerterja Marjana Šarca, ki je na spletni strani svoje stranke vladi sporočil, da naj “uživa, dokler lahko” ter se potolažil, da bodo vsaj redne volitve pomenile konec aktualne vlade. 

Najbolj slaven slovenski “metalec puške v koruzo” po imenu Marjan Šarec, je po popolnem neuspehu včerajšnje nekonstruktivne brezupnice, malce pojamral na spletni strani svoje stranke, kar pa ni nič novega, saj je to počel že kot komediant na gledališkem odru, še preden se je odločil odigrati premierja. Skratka, stvar sama po sebi ni nič kaj presenetljiva. Zato pa toliko bolj bode v oči nekonsistentnost njegovih izjav. Pa si poglejmo odseke žaloigre izpod njegovega peresa: “KUL (LMŠ, SD, Levica in SAB) ima že ves čas 39 glasov, ki se jim je pridružil še eden. Torej 40.”

Obenem je zanimiv še en del njegovega zapisa, ki ga je vredno pokomentirati: “Slišati je, da mandatar ni bil pravi in še kaj. Poslanci DeSUS niso podprli lastnega predsednika in potem bi koga drugega. Koga?” Še konec prejšnjega meseca pa je Šarec v javnosti govoril nekaj povsem drugega: “Imeli smo kandidata za mandatarja Jožeta P. Damijana, ki se je sam odločil, da se niti ne vidi v tej vlogi. Potem smo se poenotili okoli Erjavca. Lahko pripeljemo še sto kandidatov za mandatarja, a bistveno je, da bo na glasovanju 46 glasov. Na tem delamo.” Kot kaže je Šarec še enkrat razočaral in vrgel puško v koruzo, saj se je zadovoljil s 40 poslanski glasovi, čeprav je ves čas delal na tem, da bi jih bilo 46.

In če je pred časom še zatrjeval, da lahko “pripeljejo še sto kandidatov”, se je danes spraševal “koga” bi še lahko pripeljali. Se je pa vsaj izpolnila njegova želja po tem, da bi ugotovil “kdo je s kom in kako številčna” je dejansko opozicija. Odslej je soočen s kruto resničnostjo, da nimajo niti skromnih 43 glasov, ki naj bi jih še nedavno zagotavljali poslanski podpisi. Poslanka SDS Anja Bah Žibert pa je opozorila na ton v katerem je bil zapisan “prosti spis”. Ob tem je dodala slovite besede umorjenega Ivana Krambergerja, med ljudstvom priljubljenega antikomunista in dobrodelnika, ki je leta 1992 preroško izjavil: “In ko ne bodo vladali, dodajam, takrat bodo protestirali in pozivali k smrti tistih, ki vladajo, pa niso iz njihovih vrst.”

Kramberger je s temi besedami zadel “žebljico na glavico”. Iz Šarčevega zapisa namreč vejeta ves brezup in nemoč postkomunistične levice, ki je trenutno v abstinenčni krizi, ker ji je zmanjkalo opija – oblasti oziroma politične moči. Šarec ob tem upa, da bodo “nočno moro” razblinile redne parlamentarne volitve, medtem ko so v sestrski stranki LMŠ – Levici že napovedali politični boj tako znotraj kot tudi zunaj zidov državnega zbora. Kot kaže lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo nove protivladne proteste, na katerih se bo še naprej nekaznovano grozilo s smrtjo.

Napisi “Smrt janšizmu”. (Foto: STA)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki