Marmor Hotavlje s kamnom tudi med vrhunsko kulinariko

Datum:

Marmor Hotavlje je podjetje, ki je v samem vrhu kamnoseštva in že vrsto let narekuje trende v svoji branži. V kopici zanimivih in unikatnih projektov je tudi sodelovanje z gostiščem Grič, prejemnikom Michelinove zvezdice, ki je vrhunsko kulinarično priznanje. “Pri renovaciji smo kuhinjo opremili s kar 17 kvadratnimi metri pultov iz sintranega kamna Lapitec, ki smo ga sorazvijali in smo eni redkih, ki ga znamo obdelovati. Ponosni smo na sodelovanje s Chefom Luko Koširjem, vizionarjem, ki gostišče od 2009 vodi z družino in prijatelji,” pojasnjuje skrbnica ključnih strank v podjetju Marmor Hotavlje Natalija Brdnik.

Odslej bodo lahko v gostišču Grič, kjer se radi pohvalijo, da hrano postrežejo neposredno z njive na krožnik in je v vasi Šentjošt nad Horjulom, goste razvajali v popolnoma prenovljeni kuhinji.

Lapitec je material, ki so ga uporabili za pulte v kuhinji, je trajnosten in okolju prijazen ter se ga lahko popolnoma reciklira. “Na njem lahko kuhate in režete,  brez težav pa lahko z njega očistite stvari, ki jih vsakodnevno uporabljate v kuhinji, kot so balzamični kis, razna olja, kečap ter ostalo. Prav tako je odporen na rdeča vina in kemične tekočine, kot so vodikov peroksid, belilo in žveplova kislina,” je poudarila Natalija Brdnik.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Aktivistični levičarski norci jih v ZDA končno dobivajo po grbi

Študentski "revolucionarji" v ZDA so jih začeli dobivati po...

Fico ni več v smrtni nevarnosti

Slovaški premier Robert Fico ni več v smrtni nevarnosti,...