Mati 8-letne žrtve terorističnega napada: “Težko verjamem, da te ni več … “

Datum:

Majhna deklica, ki si je med manchestrskim napadom želela videti le svojo mamico, velja za najmlajšo žrtev terorističnih napadov doslej. Saffie Roussos se je namreč nič hudega sluteč pred kratkim udeležila koncerta priljubljene pevke Ariane Grande, ki se je na žalost končal tragično.

Deklica naj bi med napadom Salmana Abedia na vso moč kričala, kje je njena mama. Opazil jo je 43-letni voznik tovornjaka Paul Reid – ranjeno in umirajočo deklico je pobral s tal in jo med zmešnjavo skušal pomiriti: “V rokah držati deklico, ki umira in le želi svojo mamo, je bilo res grozljivo.”

Mrtva telesa med 21 tisoč obiskovalci
Reid je bil eden prvih, ki je policiji poročal, da je opazil bombo, še preden je ta eksplodirala. Oče 8-letne deklice je zaslišal kričanje, tekanje in vpitje: “Vedel sem, da je prišlo do bombnega napada – pravzaprav sem z očmi takoj iskal terorista.” V zmedi so se ljudje v gručah začeli pomikati proti izhodu …

Ko je zagledal mamo …
Reid, ki je v rokah držal umirajočo deklico, se je na vso moč trudil najti njeno mamo: “Saffie sem dejal, da bo vse v redu – da bova našla njeno mamico.” Deklica je utrpela hude poškodbe: njeni nogi sta bili izmaličeni, nad bokom pa je imela ogromno luknjo, iz katere niti kri ni več tekla. Močne poškodbe so bile vidne tudi na njeni glavi. Junak je deklico odložil v reševalno vozilo in ji dejal, da je ne bo nikoli pozabil.

Po tem je v intenzivni negi opazil Saffijino mamo, ki takrat še ni vedela, da je njena hči podlegla poškodbam zaradi napada.

Družina je zlomljena
Družinski prijatelj je povedal, da je družina popolnoma zlomljena. Salman Patel – 33-letnik, ki opravlja delo na pošti – prav tako kot prizadeta družina živi v Leylandu, je povedal: “Andrew je res prizadet. Včeraj sem ga opazil v njihovi trgovini, a z njim nisem govoril.” Adrewova žena Lisa naj bi bila zdaj spet v komi.

S. E.

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...