Nekdanji UKIP-ovi politiki zahtevajo smrtno kazen za samomorilske bombne napadalce

Datum:

Nekdanji politiki UKIP-a so zahtevali smrtno kazen – slednjo naj bi si zaslužili samomorilski bombni napadalci. Janice Atkinson, ki je – preden je postala neodvisna političarka, delovala tudi za UKIP in Hythe – pred kratkim komentirala teroristični napad v Manchestru, kjer je življenje po zadnjih podatkih izgubilo 22 glasbenih navdušencev.

“Še veliko je treba postoriti, preden bomo lahko popolnoma odstranili to zlo, a kljub vsemu morda obstaja preprosta rešitev: ponovno moramo vpeljati smrtno kazen,” je še komentirala Atkinsonova, ki trenutno v jugovzhodni Veliki Britaniji deluje kot neodvisna političarka.

O smrtni kazni se je že govorilo …
Povedala je še, da je o tem že razmišljala: “O smrtni kazni sem razmišljala že desetletja … Ukvarjala sem se z vprašanji, kot so: ali je prav nekomu vzeti življenje? Ali smemo ‘odstraniti’ nekatere vrste morilcev? In kaj pomeni pravica?”

Nekdanja političarka, ki je bila iz UKIP-a izločena, a ne tudi obtožena, je kasneje dejala: “Mnogi bodo menili, da gre za maščevanje in mnogi bodo trdili, da sem nehumana … Nekateri so sicer že zdaj prepričani, da smrtna kazen ni dovolj zastrašujoča – samomorilski bombni napadalci imajo namreč že vnaprej zastavljen cilj in so zanj pripravljeni tudi umreti. Kot političarka le poskušam najti odgovor na problem, ki ga imamo, zato sporočam, da se je smrtna kazen zoper teroristične zločine vrnila.”

Grozodejstvo v Manchestru
Manchestrski bombni napadalec, Salman Abedi, je umrl med napadom v areni, kjer je potekal koncert priljubljene glasbenice Ariane Grande. Znano je, da se je vrinil med množico in sprožil bombo. Atkinsonova za zdaj še ni komentirala napada ali dejstva, da napadalec še ni bil obtožen; bo morda obtožba malce težja, glede na to, da je napadalec mrtev?

S. E.

Sorodno

Zadnji prispevki

Simbolika na pikniku Svobode, ki se je ne da prezreti

Boris Tomašič je v oddaji Kdo vam laže naredil...

Danes v DZ: Župani nočejo migrantov

"Vlada je sprejela sklep brez vednosti lokalne skupnosti. Vemo...

Svobodnjaška inkvizicija se je znova izkazala za farso

Bivši predsednik uprave Telekoma Tomaž Seljak in predsednik uprave...