Med petkovimi polit-kolesarji tudi znaki obupa: Spoznavajo, da protesti vlade ne morejo zamenjati!

Datum:

“Sploh ne moreš verjeti, da smo vsi, levi in desni, tako nemočni …. Ta vlada … je šit, narediti ji ne moremo nič….” zgroženo spoznavajo v Facebook skupini v podporo kvazižvižgaču Ivanu Galetu. Polit-kolesarji so obupani, ker so prišli do spoznanja, da vlade ne morejo kar tako zrušiti, ko si to zamislijo. Se bo pač potrebno navaditi na demokracijo in na to, da ima občasno oblast tudi kdo, ki ti ni všeč. Tako pač je, saj ne živimo več v diktaturi proletariata in enopartijskem sistemu.  

                   

Opozicija in njeni priveski so vse bolj obupani zaradi vse večjega neuspeha poskusov diskreditacije in zrušitve aktualne vlade. Če jim je to delno uspelo leta 2013, pa sedem let kasneje temu ni več tako. Po vsem tistem linčanju v Tarčah, odkriti podpori številnih opozicijskih politikov petkovim mitingom, plačanih prestopih iz koalicijske stranke SMC, podpori potencialne teroristične organizacije Antife iz Nemčije na zadnjih protestih, obupanih izpadih neuradnega poglavarja politkolesarskih petkovih mitingov in njegovega poznejšega spletnega pogroma celo s strani njegovih pajdašev, sedaj prihaja čas spoznanja. Dejstvo je, da se je njihova “bicikl revolucija” sfižila.

Treba se bo pač izkazati na trgu dela. Zlati časi socializma, ki je na infuziji vzdrževal množice nesposobnežev, sicer častilcev režima, se je iztekel. Žal, nepovratno. Med ostalimi komentarji v že omenjeni spletni grupaciji kriptopolitičnih aktivistov je moč opaziti še več obupanih komentarjev, ki jasno kažejo, da je igla ne kompasu leve politične opcije podivjala in ne vedo, kaj bi sami s seboj. Nekateri se pritožujejo nad predsednikom Borutom Pahorjem, da ni razpisal predčasnih volitev, spet drugi pravijo, da od takšnega predsednika s takšno moralo in vrednotami ne gre pričakovati česa drugega, tretji pa tarnajo, da ga nikdar niso volili, ne morejo pa razumeti, da njegovi bližnji ne vidijo kaj dela, še nekdo drug pa je prepričan, da so “medli” kolesarski protesti premalo, in da je treba pokazati več odločnosti in složnosti.

Obupani podporniki Ivana Galeta, (Foto: družbena omrežja)

To, da celotna leva opozicijsko-medijsko-NVO-jevska agenda počasi poka po šivih in izgublja svoj revolucionarni duh, pa kažejo tudi razprtije znotraj tabora. “Danes sem v tej skupini prebral precej grobih pripomb na svoje “igralske sposobnosti”… Se z veseljem osebno dobim z vsakim, ki se mu zdi, da sem mogoče pretiraval s svojimi reakcijami,” se je, v petek aretirani, Jaša Jenull oglasil v skupini podpore Galetu, saj je posnetek njegovega prijetja negativno ocenilo preko 500 komentatorjev skupine. V petek je policija prijela organizatorja protestov Jašo Jenulla, saj se je znašel med protestniki, ki so preskočili varnostno ograjo, nekaj pa jih je ograjo pričelo podirati.

Fotografija osebe Robert Fojkar.

Trenutke njegovega prijetja so posnele številne kamere, njegova precej nemožata oziroma jokajoča reakcija ob tem pa ni bila sprejeta niti med samimi protestniki, saj je naletela na več kot 500 “grobih” komentarjev. Tudi “leader” Jenull očitno ne ve več, kaj naj stori, da bi moralno dvignil svoje pajdaše. Tokrat se je očitno neuspešno poskušal vživeti v vlogo črnca Georgea Floyda, kar pa se ni obneslo. Skratka, slabo zrežirana predstava, tovariš Jenull!

Jani Kos

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...