Mediji prikazujejo ponedeljkov napad na predsedujočega Tanka kot spor, čeprav je glavo izgubil samo Nemec!

Datum:

Po dogajanju, ki smo mu bili priča v zadnjih dneh, situacija v državnem zboru spominja na cirkus. Režimski mediji to dodatno podpihujejo in prikazujejo kot spor med opozicijo in koalicijo in možne fizične obračune, a glavo izgubljajo samo določeni poslanci opozicije z namenom, da bi izzvali prepir.

                   

Medij, od katerega gledalci pričakujemo nevtralnost – RTV – nadaljuje s svojim pohodom pri zavajanju ljudi. Včerajšnji dogodek, kjer je Matjaž Nemec izgubil glavo, so v informativni oddaji pričeli takole: “… v ponedeljek zvečer je le malo manjkalo do fizičnega obračuna med predsedujočim Jožetom Tankom iz SDS-a in poslancem Matjažem Nemcem iz SD-ja.” Medtem, ko je podpredsednik državnega zbora Jože Tanko opozoril poslanca, da krši poslovnik, je Nemec izgubil glavo. Iz posnetka in dialoga med njima je nedvoumno, da nič ni nakazalo na obojestranski fizični obračun, ampak je Nemec vstal s svojega sedeža, se odpravil mimo osmih sedežev na oddaljenost dveh sedežev do Tanka in krilil z rokami proti njemu, medtem ko je Tanko samo sedel na sedežu in kulturno odgovarjal na povišan Nemčev ton. Skratka samo Nemec je bil tisti, ki je napravil agresivni pohod proti njemu, češ da ga bo napadel, kar je pokazal tudi z nedvoumno fizično gestikulacijo in povišanim tonom.

Na 24ur so poročali, da dogajanje v državnem zboru vse bolj spominja na tržnico. S to izjavo ni popolnoma nič narobe, dokler ne prikažejo dogodka kot obojestranski spor: “Nov besedni obračun v državnem zboru, akterja sta bila poslanec SD Matjaž Nemec in podpredsednik državnega zbora, sicer poslanec SDS Jože Tanko.” V vsej tej zadevi je podpredsednik opozoril Nemca, da krši poslovnik, nakar je Nemec pričel z besednim spopadom, pri čemer je Tanko ravnal v skladu s poslovnikom in poslancu ugasnil mikrofon ter ga zaradi neprimernega obnašanja napotil iz dvorane. Obnašanje Tanka je bilo v skladu s poslovnikom, svoj ton glasu je obdržal na normalni ravni. 24ur tako še dodatno zavaja, da gre v državnem zboru za spore med koalicijo in opozicijo, medtem, ko šov uprizarjajo samo določeni poslanci opozicijskih strank.

Agresivni izpad poslanca Matjaža Nemca. Vam to izgleda kot obračun, v katerem je sodeloval tudi poslanec Jože Tanko?

Stanje v državnem zboru postaja nevzdržno
Izpad Nemca pa ni edini, ki smo jim priča v zadnjih dneh. Spomnimo se samo, kako je prekipelo novopečenemu poslancu LMŠ Janiju Möderndorferju, ki je zaradi nošenja mask označil razmere v državnem zboru za neživljenjske. Izbruhi, ki smo jim priča, nikakor niso primerni za intelektualne posameznike, kot so izvoljeni izbranci ljudstva. Poslanec Miha Kordiš je na sinočnji seji skoraj v jok spravil poslanko SDS Evo Irgl, ki pravi, da takšnega “pobalinskega” obnašanja v svoji 16-letni poslanski karieri še ni doživela. Ker je dogajanje v državnem zboru postalo nevzdržno, se je predsednik DZ Igor Zorčič odločil, da bo sklical sestanek, kjer se bodo pogovorili z vodjami poslanskih skupin o kršenju poslovnika in o nošenju mask med sejami.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

Zaradi poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se je...