Mediji še kako vpeti v rušenje vlade in sestavljanje KUL koalicije: Božič s POP TV kot podaljšana roka tranzicijske levice!

Datum:

“Do konca mandata je zdaj zanje možno zdržati tudi v alternativni KUL koaliciji,” je na Twitterju zapisal POP TV-jev novinar Anže Božič, s čimer je mislil na stranko SMC, ki naj bi po njegovem prepričanju do rednih volitev “prezimila” v nekakšni alternativni samooklicani Koaliciji ustavnega loka, ki so jo po partizansko, v senci, ustanovili predstavniki levih opozicijskih strank skupaj s “samodržcem” Jožetom P. Damijanom, ki slovi po protievropski drži, še zlasti podpori ukinitvi skupne evropske valute, ki jo imenuje kar za fašistično, kar jasno kaže na novinarski aktivizem in vpletenost v politični boj, s strani osrednjih medijev, kot je POP TV. 

                   

Vse več je pokazateljev, da so novinarji osrednjih medijev politični aktivisti, dejavno vpleteni v politični boj, in da poskušajo izkoristiti vsak dogodek in vsako najmanjšo aferico, da bi stopili v bran svoji priljubljeni politični opciji ter rušili aktualno vlado. Eden zadnjih tovrstnih primerov je odziv levih novinarjev na objave na Twitterju s strani Janeza Janše, v katerih je premier komentiral aktualno politično dogajanje v ZDA, kar novinar POP TV Anže Božič očitno dojema kot nekaj kar je lahko razlog za razpust Janševe vlade in vstop koalicijske SMC v samooklicano Koalicijo ustavnega loka pod vodstvom Jožeta P. Damijana, ekonomista, ki je znan po svojem kontroverznem prepričanju, da bi bilo evro potrebno ukiniti, in da gre za fašistično valuto.

O zlizanosti slovenske politične levice in POP TV smo že velikokrat pisali. To smo med drugim lahko videli v primeru petkovih protestov, ko se je novinarka 24ur Katarina Matejčič z neuradnim vodjo protestov Jašo Jenullom kar javno in brezsramno, vsem na očeh, dogovarjala glede scenarija snemanja prispevka enega izmed petkovih protestov. Na to pa kaže tudi njihova izredno dobra informiranost o stvareh, ob katerih lahko človek ostane le odprtih ust. Od kdaj je Suzana Perman članica Knovsa, je na Twitterju vprašala poslanka Anja Bah Žibert in svetovala, naj v prihodnje kar ona opravlja nenapovedane nadzore, namesto koalicijskih poslancev. Permanova naj bi namreč o zadevah vedela precej več kot oni. Kritiki se je pridružil tudi predsednik vlade Janez Janša, ki je komentiral, da so bili do sedaj POP TV, NPU in stranka LMŠ ena institucija pod pokroviteljstvom mogočnega ozadja stranke SD. 

Kul koalicija. (Foto: Twitter)

Levi politični opciji uslužen novinar Božič pa se je s svojim navijaštvom že izkazal tudi v času Šarčeve koalicije. “Edini novinar, ki je v dvorani, je Anže Božič. Namesto da bi tvital o vsebini pričanja Franca Kanglerja in zlorabah organov pregona, tvita o tem, kako je dvorana brez koalicijskih poslancev in da je komisija neustavna. Razumi, kdor more,” je med zaslišanjem parlamentarne preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v zadevi Kangler in drugih, tvitnil predsednik komisije Žan Mahnič. Ob osmi uri zjutraj se je pričelo zaslišanje Franca Kanglerja pred preiskovalno komisijo, ki je ugotavljala politično odgovornost vpletenih v kazenskem pregonu nekdanjega mariborskega župana, zdaj državnega svetnika, in domnevne zlorabe pri njegovem pregonu. Toda številne zlorabe pravosodnega sistema, kot je v svojem tvitu razkril predsednik Mahnič, četrte veje oblasti očitno ne zanimajo. Tam je bil le novinar POP TV Anže Božič, pa še njega vsebina ni zanimala. Med zaslišanjem je namreč tvital o neustavnosti komisije, saj naj bi ta po njegovem kršila načelo delitve oblasti, ker so se člani koalicijskega peterčka, pozor, sami izločili.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...

Znan je datum začetka pristopnih pogajanj Moldavije in Ukrajine

Včeraj proti koncu dneva so se veleposlaniki držav EU...