Melania Trump uspešno prestala operacijo benignega tumorja ledvic

Datum:

Ameriška prva dama Melania Trump je v ponedeljek prestala operacijo ledvic, zdravniki pa domnevajo, da je šlo za postopek zaustavitve dotoka krvi benignemu tumorju, ki je dokaj pogost pri ženskah srednjih let. V bolnišnici jo je obiskal tudi ameriški predsednik Donald Trump.

Iz Bele hiše so v ponedeljek sporočili, “da je prva dama Melania Trump prestala embolizacijski postopek za zdravljenje benigne bolezni ledvic. Postopek je bil uspešen in ni bilo zapletov, v nacionalni vojaški bolnišnici Walter Reed bo verjetno ostala cel teden. Prva dama pričakuje popolno okrevanje, da bo lahko čimprej nadaljevala svoje delo v imenu otrok po celem svetu,” poroča Breitbart.

Foto: Twitter

Klinika Mayo postopek embolizacije opisuje kot postopek, pri katerem se v krvno žilo vstavi cevka, skozi katero vbrizgajo sredstvo za zaustavitev dotoka krvi. Lahko se uporablja tudi za zaustavitev krvavitve. Ta vrsta tumorja se ponavadi odkrije mimogrede, pri pregledu česa drugega, v določenih primerih pa pacientke čutijo bolečine in gredo na pregled. Po posegu so pacientke odpuščene še isti ali pa naslednji dan, vendar pa, kot kaže, v primeru prve dame ZDA ne želijo tvegati in so jo za vsak primer zadržali na opazovanju.

Donald Trump je v ponedeljek na Twitterju objavil, da se odpravlja pogledat ženo v bolnišnico Walter Reed. “Na poti do zdravstvenega centra Walter Reed, da vidim našo veliko prvo damo Melanio. Uspešen postopek, je dobre volje. Hvala vsem za dobre želje,” je tvitnil Trump.

A. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump Bidna označil za najslabšega predsednika v zgodovini ZDA

Nekdanji ameriški predsednik in republikanski predsedniški kandidat Donald Trump...

[Video] 94-letnega Lojzeta iz vozička spravila frajtonarica

Na Radiu Ognjišče poteka čudovita dobrodelna akcija Dobro delo dobro dene, ki...

[Video] Nov Golobov ‘mimostrel’ – še pred dnevi hvalil vitalnost Bidna

Premier Robert Golob je še pred nekaj dnevi hvalil...