Melonijeva, ki so jo naši levičarji obtožili rusofilije, odločno za pomoč Ukrajini, Fajonova tiho

Datum:

Jasno je, da slovensko levo vlado sestavljajo večinoma strastni rusofili. Sploh stranka Socialnih demokratov svoje korenine vleče iz ruske oktobrske revolucije. V vladi so se znašli v čudni situaciji, ko morajo po Šarčevi doktrini “jaz nimam kaj mislit” slediti evropski liniji pomoči Ukrajini, na drugi strani pa se dobro zavedajo, da ima dober del njihovega volilnega telesa nekje na telesu vtetoirano črko Z in besedo “победа”.

Zato morajo biti, kar se tiče podpore Ukrajini, zelo previdni in malokdaj v javnosti slišimo uradne razgasitve podpore in sploh oboroževanju napadene države. Namesto tega, kot leta 1991, “pozivajo k miru”. Za razliko od nove italijanske premierke Giorgie Meloni, ki se je pogumno izpostavila rekoč: “Edini način, da se doseže mir med Rusijo in Ukrajino, je ta, da pomagamo Kijevu, da se brani z orožjem.”

Se spomnite, kaj je rekel znani Delov novinarski agitator Rok Tomše? Janša je prijatelj z Melonijevo. Melonijeva je koalicijska partnerica Silvia Berlusconija, ta pa je osebni prijatelj Putina, kar pomeni glas za Logarja je glas za Putina. Nekako tako je šla njegova logika. Zdaj vidimo, da je Melonijeva velika borka za svobodo Ukrajine in glasna podpornica njenega oboroževanja, medtem ko se Fajonova že mesece zapleta in noče proglasiti oboroževanja kot rešitve za mir. Na to jo je v tvitu opozoril tudi vodja opozicije Janez Janša, rekoč: “Od junija čakamo na MZZ in Tanjo Fajon, ki nas je napadala, ko smo podpirali Ukrajino ob začetku vojne, da bi razglasila nekaj podobnega [kot Melonijeva]. To se še ni zgodilo.” 

Spomnimo, da je ob začetku vojne Tanja Fajon zavzela bizarno stališče, da se je treba začeti pogovarjati in da je treba “vojske poslati nazaj v kasarne.” Medtem ko so Rusi pobijali ukrajinske ženske in otroke. Dobro vemo, kakšno je bilo njeno pravo stališče – enako kot tisto njenega političnega botra Milana Kučana – češ da sta krivi obe strani.

Jasno je, da so ljudje, ki jim naši politiki očitajo rusofilijo, v resnici borci proti ruskemu imperializmu. Naši resnični, a prikriti rusofili, pa bi z takim obtoževanjem radi skrivali svojo pravo naravo. Bolj, kot se bliža poraz Rusije, večja bo stiska slovenskih levičarjev. Izgubljajo pomembno avtokratsko partnerico, ki so se ji vsako leto skupaj s celotnim vrhom poklonili pred rusko kapelico in ki je našim levim pomembnežem delila svoje totalitaristične medalje za zasluge. Hkrati pa jih bo pomemben del levega volilnega telesa – še posebej tisti s srbskimi koreninami – krivil za poraz svoje ideološke matice.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...