Grims opozarja na dvojna merila v medijih ob primeru posilstva mladoletnice s strani migranta

Datum:

Poslanec Branko Grims opozarja na dvojna merila v slovenskih medijih. Zakaj se o posilstvu mladoletnice v azilnem domu v Ljubljani tako malo poroča in kdo je kriv, da prihaja do takšnih nasilnih napadov?  

V migrantskem domu na Viču je neznanec posilil mladoletnico, ki je tja prišla z mamo in še enim sorodnikom. Posilstvo se je zgodilo konec junija, zaradi policijske preiskave in mladosti žrtve, pa več ne želijo povedati.  

Poslanec mag. Branko Grims odgovornost za to tragedijo pripisuje zgrešeni  politiki Golobove vlade: “Sam predsednik vlade je to v svojem golobizmu povedal v enem od hrvaških medijev.” Grims se pri tem navezuje Golobovo izjavo: “Imamo prenapolnjene azilne domove…zato bomo porušili ograjo na meji.” S tem je po Grimsovem mnenju, dal ilegalnim migrantom signal, naj vdrejo na ozemlje Slovenije, ti pa so to tudi tako razumeli.  

Poslanec SDS Branko Grims (Foto: STA)

Branko Grims pri tem opozarja, da je izenačevanje pravih beguncev iz Ukrajine z ekonomsko, versko in politično motiviranimi migranti iz območij radikalnega Islama, umazana levičarska manipulacija.  

To ni samo očitna zloraba, ampak tudi grozljiva manipulacija na račun pravih beguncev, ki je do Ukrajincev in kristjanov iz območja skrajnega Islama skrajno krivična. Takšna manipulacija se potem konča s tragedijo, ki pa ne doživi pravega odziva v medijih,“ pravi Grims, saj je zelo verjetno, da je bila posiljena mladoletna begunka iz Ukrajine. “O posilstvu mladoletnice tako levičarski mediji ne poročajo, ali pa skrajno pristransko,” nadaljuje Grims in dodaja, “namesto zgodb o zločinih, ki jih dnevno zagrešijo ilegalni migranti v evropskih državah, pa objavijo bombastično vest edino takrat, ko pride do verižne reakcije, ki jo seveda prikažejo kot ‘neizzvano rasistično nasilje.” 

Branko Grims opozarja, da so najhujša prav dvojna merila osrednjih medijev. Ti v elitnem terminu poročajo o tem, da je bil pretepen nek migrant, niti besede pa ne povedo o grozljivem napadu na mladoletnika v Italiji, ki ga je zakrivil migrant. Prav tako je v svetovnih medijih absolutna tabu tema črnski protibelski rasizem. V osrednjem televizijskem dnevniku na Televiziji Slovenija so za posilstvo okrivili kar slabe razmere v azilnem domu. 

Varnost mora biti na prvem mestu. Kakršnakoli dvojna merila pa so povsem nesprejemljiva,” zaključuje Branko Grims. 

Aleksandra Jug

Sorodno

Zadnji prispevki

Politično klanje med “koalicijskima” Volkom in Brglezom zaradi Palestine

Do slovenskega priznanja Palestine še vedno ni prišlo. Radikalnejši...

Hamasovec priznal: Z očetom in bratrancem smo skupinsko posilili Izraelko, nato pa jo ubili

Grozodejstvom, ki jih je 7. oktobra zagrešil nad izraelskimi...

Obrtniki in podjetniki na vlado naslovili kar 137 zahtev

Obrtniki in podjetniki so letos na vlado naslovili 137...