Migranti še vedno nezakonito vpadajo v Slovenijo!

Datum:

Medtem ko se z vsakim dnevom bolj približujemo začetku poletja, se v Evropi neusmiljeno povečuje val migrantov. Podatki vojaških obveščevalnih služb kažejo, da naj bi letos v Grčijo prispelo 20 tisoč migrantov, skupno število vseh, ki si želijo na ozemlje Evropske unije, naj bi presegalo 65 tisoč. Glede na to, da je v Bosni in Hercegovini zaskrbljujoče stanje, se ni čuditi, da tudi slovenski mejni prehodi niso imuni na prihode migrantov, ki si želijo brezskrbno življenje na Zahodu.

                   

Policisti PP Gorišnica so v četrtek, 14. junija, pri varovanju državne meje v Mejah opazili osebni avtomobil, ki je peljal iz smeri Hrvaške. Ob kontroli potnikov so ugotovili, da avstrijski državljan prevaža štiri afganistanske in štiri iranske državljane, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop na območje Republike Slovenije. Potem ko je bila državljanu Avstrije odvzeta prostost in je bil ta priveden pred preiskovalnega sodnika, je bilo 6 državljanov Afganistana in Irana predanih hrvaškim varnostnim organom, dva pa sta zaprosila za mednarodno zaščito.

Pakistanci, Iranci in Afganistanci poskusili preboj čez mejo
V noči na 17. junij so črnomaljski policisti izsledili in prijeli dva Pakistanca, ki sta nezakonito prestopila državno mejo v okolici kraja Vukovci. Po navedbah Policijske uprave Nove mesto pa so policisti PP Brežice 17. junija popoldne v okolici Ponikve izsledili pet iranskih državljanov, ki so nezakonito prestopili mejo, vsi tujci pa naj bi bili nato predani italijanskim varnostnim organom.

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Med včerajšnjim poostrenim nadzorom na počivališču v Mariboru so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor ustavili avtobus slovaških registrskih oznak, ki je bil namenjen proti Dunaju. Med potniki je bilo tudi šest državljanov Afganistana, ki so v Slovenijo vstopili nezakonito. Po končanem postopku pa so bili ti predani italijanskim varnostnim organom.

Tudi v prtljažniku sta se skrivala migranta
Patrulja Policijske postaje Ilirska Bistrica je 12. junija pri opravljanju rednih policijskih nalog v Ilirski Bistrici zaustavila osebni avtomobil znamke VW tip Touran. Pri ugotavljanju identitete so ugotovili, da je bil voznik iraški državljan, ki je za azil zaprosil v Nemčiji, med sopotniki pa so bili štirje iranski državljani. Pri pregledovanju so v prtljažniku odkrili še dva državljana Irana. Ugotovljeno je bilo, da voznik in iranski državljani nimajo odtisnjenih vstopnih žigov Slovenije, kar pomeni, da so v državo prispeli na nezakonit način.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Koalicija s posebnim zakonom zaščitila Golobove rabote

Stranka SDS nasprotuje noveli zakona o parlamentarni preiskavi, ki...

Nemška vlada se je spravila na svobodo tiska

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je prepovedala revijo Compact,...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

KLS Ljubno se pobira kljub 100-milijonski škodi po poplavah

Podjetje KLS Ljubno, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih...