Milan Brglez je nosil majico zločinca – sicer pa je na levici to pogosta praksa, a Zorčič nikoli ni ukrepal!

Datum:

Levica je ponovno na nogah brez samorefleksije, pri tem pa ji pomagajo tudi večinski mediji. Tokrat so obsodili dejanje urednika NTA Aleša Ernecla, ki je s seboj v dvorano državnega sveta prinesel majico domobranskega generala Leona Rupnika. Iz levice so padale številne kritike, ob majico pa se je obregnil tudi evropski poslanec Milan Brglez, ki je prepričan, da bi morala predsednik državnega zbora ter predsednik državnega sveta to dejanje obsoditi. Brglez pa pri tem pozablja, da je sam z velikim veseljem promoviral revolucionarja in zločinca Che Guevaro. Brglez ni edini, predstavniki Levice v hramu demokracije redno paradirajo z majicami zločincev in totalitarnih simbolov – zato je še kako na mestu izredna seja o programu Levice, kar pa je predsednik DZ Zorčič grobo poteptal.

V zadnjih dneh precej odmeva objava urednika NTA Aleša Ernecla na družabnih omrežjih, ki se je v dvorani državnega sveta slikal z majico, na kateri je naslikan domobranski general Leon Rupnik, s pripisom “Leon spet doma”. Na 24ur so prepričani, da gre za provokacijo.

Večinski mediji ne zmorejo ocenjevati objektivno, temveč se ponovno ravnajo po drugačnih vatlih. Če bi takšno majico nosil kateri izmed predstavnikov opozicije, jih to ne bi popolnoma nič motilo. Očitki pa so prileteli tudi s strani opozicije, medtem ko je celo predsednik državnega zbora Igor Zorčič obsodil to dejanje Ernecla. “V skladu s hišnim redom mora biti vsakdo, ki pride v državni zbor, primerno oblečen. Vrednostne ocene v zvezi s tem so različne. Če mene vprašate, je bila takšna majica neprimerna, ni mi pa znano, kdo je tega gospoda spustil s takšno obleko v državni zbor,” se je odzval Zorčič.

Ernecl je bil v ponedeljek v državnem zboru na obisku pri predsedniku SNS Zmagu Jelinčiču, ki se je na objavo odzval kratko in jedrnato: “Mislim, da gre zgolj za bedasto provokacijo in iskanje pozornosti. Eni s Che Guevaro in rdečo zvezdo, drugi z Rupnikom. Oboje je bedasto.” Kot je znano, ima Jelinčič na vrtu doprsni kip Josipa Broza Tita.

Dvojni vatli Zorčiča
Pri Zorčiču postaja vse bolj jasno, da se ravna po tem, kaj pravi opozicija, pri tem pa pozablja, da sam ni obsojal predstavnike levice pri nošenju neprimernih majic. Denimo poslanec Levice Primož Siter je nosil majico, s katero je označil, da je krščanstvo slaba religija in s tem užalil številne vernike. V državnem zboru na levem polu tega niso obsodili.

Primož Siter (Foto: Nova24TV)

Prav tako ne smemo pozabiti na poslanca Levice Miho Kordiša, ki je precej dolgo časa nosil masko, na kateri je imel natisnjeno rdečo zvezdo, kar nas umešča v stare čase komunizma, ki je bil zaslužen za številne smrti. Kordiš prav tako ni skrival, da podpira tudi množičnega morilca Tita, s katerim je paradiral po Državnem zboru. Poslanci na levici pa so nosili tudi številne druge majice, med drugim tudi z znakom lika “Supermana”. Na desnici so bili prepričani, da neprimerna oblačila ne spadajo v državni zbor.

Radikalni poslanec Levice Miha Kordiš z majico jugoslovanskega diktatorja Tita v državnem zboru. (Foto: STA)

Glede Erneclove majice pa se je oglasil tudi evropski poslanec iz vrst SD Milan Brglez. “Predlagam, da Igor Zorčič in Alojz Kovšca, da to provokacijo in žalitev našega parlamenta ter ljudi jasno obsodita,” je dejal Brglez. Po starem pregovoru, ne sodi, da ne boš tudi sam sojen, se je Brglezu njegovo mnenje kaj hitro vrnilo. Spomnimo na enega izmed dogodkov SD, kjer je Brglez nosil majico, na kateri je imel natisnjenega Che Guevaro, politika, revolucionarja in zločinca, odgovornega za revolucijo na Kubi in smrt številnih nedolžnih, saj je odrejal zunajsodna streljanja ljudi. Prav tako je bil rasist in homofob.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Poslovil se je nekdanji poslanec SDS Srečko Hvauc

Včeraj nas je doletela žalostna vest, da nas je...

Vlada bi zdravnike omejevala z odloki, Fides pa: To je nezakonito!

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel se je končno...

Ministrica kmetom prodajala puhlice

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić se...