Milan Brglez: Kandidat za evropskega poslanca in univerzitetni profesor, ki predava o človekovih pravicah, poziral v majici z obrazom homofoba, rasista in množičnega morilca

Datum:

Drugi dan praznovanja praznika dela so se predstavniki SD družili v bližini Maribora. Presenetila pa je fotografija Milana Brgleza, ki je poziral v majici z obrazom Che Guevare, ki je bil množični morilec, rasist in homofob. Ob tem se lahko vprašamo, kaj to pove o profesorju na FDV, ki med drugim predava celo o evropskem varstvu človekovih pravic.

V četrtek, 2. maja 2019, so se predstavniki Socialnih demokratov zadrževali na Svetem Urbanu v bližini Maribora. A bolj kot kaj drugega je presenetila fotografija, ki jo je na Twitterju objavila svetovalka predsednika državnega zbora za mednarodne zadeve in kandidatka za evropske parlamentarne volitve Neva Grašič, na kateri je skupaj z evroposlanko Tanjo Fajon in poslancem ter kandidatom za EU volitve Milanom Brglezom.

Brglez je namreč poziral v majici s sliko morilskega komunističnega revolucionarja Ernesta Che Guevare. V svojem dnevniku je Guevara, kakor smo že poročali v preteklosti, črnce označil kot “tiste veličastne primerke afriške rase, ki so ohranili svojo rasno čistost zaradi pomanjkanja afinitete pri umivanju”. Prav tako je menil, da so beli Evropejci boljši od ljudi afriškega porekla, Mehičane pa je opisal kot “bando nepismenih Indijancev“.

Alberto Benegas Lynch mlajši v članku “Moj bratranec, El Che” opisuje prizore, ki razkrivajo, kako je Guevara užival tako v mučenju živali kot tudi v moriji, ki jo je zagrešil. Raziskovalci so namreč dokumentirali kar 216 Guevarovih žrtev na Kubi samo med letoma 1957 in 1959. Da je Guevara nekomu odvzel življenje, pa je bil dovolj že sum. Potrebe po sojenju ni bilo, saj je Guevara svoje umore opravičeval z besedami, da revolucija ne more zastati zaradi preiskovanja, zmaga pa je obvezna.

https://twitter.com/Robert_Puh/status/1124067567948193792

Guevara je bil homofob, rasist in množični morilec, ki je uporabil vsa razpoložljiva sredstva za doseganje samooklicane nadrejene družbe. Vprašanje za Brgleza kot univerzitetnega profesorja na FDV v Ljubljani, kjer med drugim predava o svetovni politiki in evropskem varstvu človekovih pravic, je vsekakor, ali bi z enakim veseljem oblekel majico z obrazom Adolfa Hitlerja, ki je bil ravno tako rasist, homofob in množični morilec? Ali pa Brglez zgolj nosi majice komunističnih množičnih morilcev?

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Skrito sporočilo v Bidnovem odstopnem pismu: Kdo pravzaprav vodi ZDA?

"Kako sramoten konec sramotnega predsedovanja," je ob odstopu Joeja...

Trump Bidna označil za najslabšega predsednika v zgodovini ZDA

Nekdanji ameriški predsednik in republikanski predsedniški kandidat Donald Trump...

[Video] 94-letnega Lojzeta iz vozička spravila frajtonarica

Na Radiu Ognjišče poteka čudovita dobrodelna akcija Dobro delo dobro dene, ki...