Milijarder McAfee napoveduje: V petih letih bo pol sveta uporabljalo kriptovalute

Datum:

Medtem ko kriptovalute še naprej izgubljajo na vrednosti, so nekateri med investitorji po svetu precej optimistični. Tako je ustanovitelj, poslovnež in računalniški programer John McAfee napovedal, da bo v naslednjih petih letih polovica svetovnega prebivalstva uporabljala kriptovalute v vsakdanjem življenju. S svojimi trditvami je šel tako daleč, da je napovedal, da bo en bitcoin do leta 2020 dosegel vrednost milijon dolarjev.

                   

V Phuketu na Tajskem je te dni potekala “blockchain” konferenca, ki se jo je udeležilo več kot tisoč ljudi iz 50 različnih držav. Konferenco, ki je potekala med križarjenjem ob tajski obali, je organiziralo podjetje Coinsbank. Med udeleženci je bilo najti tudi več kot sto ruskih novincev, ki so ponujali svoje lastne kriptovalute (initial coin offering), v želji, da bi pritegnili investitorje, s katerimi bi te lahko spravili na trg.

Stavil, da bo pojedel lastno spolovilo, če bitcoin ne bo dosegel vrednosti milijon dolarjev
Čeprav kriptovalutam na svetovnem trgu trenutno ne kaže najbolje, pa nekateri podporniki trgovanja s kriptovalutami ostajajo optimistični. “V roku petih let vam obljubim, da bo več kot polovica sveta uporabljala kriptovalute,” je povedal McAfee v intervjuju za RT in dodal, da bo “polovica, ki ne bo uporabljala [kriptovalut], tista polovica, ki najbrž nima pametnih telefonov ali dostopa do interneta.”

Vseeno, stanje na trgu kriptovalut ni tako rožnato kot bi si nekateri želeli. Tako je bila vrednost bitcoina, ko se je začelo križarjenje, okoli 13.500 dolarjev, nekaj dni kasneje pa je padla na vrednost 10.000 dolarjev. McAfee vseeno vztraja pri svojih trditvah. Šel je celo tako daleč, da je obljubil, da bo v primeru, če bitcoin do leta 2020 ne doseže vrednosti milijon dolarjev, pojedel lastno spolovilo.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Afganistanec na nemški nogometni zabavi zabadal ljudi

Včeraj so nemški nogometni navdušenci slavili. A slavje ni...

[Video] Golob živi otroške sanje: Rajši na tekmi v ZDA kot na mirovni konferenci v Švici

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ob začetku mirovne konference...

Ukrajina in ZDA podpisali desetletni bilateralni varnostni sporazum

Včeraj sta ameriški predsednik Biden in ukrajinski predsednik Zelenski...

Zver: Arbitražno športno sodišče je zavarovalo ženski šport in ženske

Nekdanji minister za šolstvo in šport ter evropski poslanec...