Militantni norci uničujejo in plenijo po ZDA

Datum:

Divjanje militantnih norcev po ameriških mestih. Dva tedna plenjenja in vandalizma z več smrtnimi žrtvami. Levičarski mediji lažno poročajo o miroljubnih protestih. Politična korektnost ohromila tudi policijo. Hinavski levičarski esteblišment.  

Že dva tedna po Združenih državah Amerike divjajo nemiri, vandalizem in plenjenje, zamaskirani pod pretvezo iskanja pravice za Georgea Floyda, temnopoltega prebivalca Minneapolisa, ki je umrl med policijskim postopkom. S posnetka postopka je razvidno, da je policist s kolenom pritisnil na vrat Floyda, ki se je pred tem upiral postopku. Policisti so se namreč odzvali na klic lokalnega trgovca, češ da je Floyd skušal unovčiti ponarejen bankovec za 20 dolarjev. Vse štiri policiste, ki so sodelovali v postopku, so že aretirali in obtožili umora.

Policist zanikal rasistični naklep
Vendar pa so Floydovo smrt izkoristili voditelji nasilnih političnih skupin v ZDA, predvsem gibanje Črna življenja štejejo (Black lives matters). To sicer popolnoma ignorira stotine črnskih življenj, ki so izgubljena v kriminalu, ki vlada v črnskih četrtih, je pa zelo glasno, kadar policist ubije kakšnega temnopoltega Američana. Zanimivo je, da so skoraj brez izjeme vsi ti ubiti ljudje s kriminalno preteklostjo, ki so se upirali policijskim postopkom. Floyd ni izjema, njegova preteklost kaže, da je bil večkrat obsojen zaradi nasilja, mamil, tatvin, vlomov in končno zaradi ropa, v katerem je med drugim s pištolo meril v trebuh nosečnice in grozil, da jo bo ubil. Iz rodnega Teksasa se je preselil v Minneapolis, kjer je opravljal priložnostna dela, na usodni dan pa skušal unovčiti ponarejen denar in se nato upiral aretaciji. Glede na informacije, ki počasi prihajajo v javnost, obstaja sum, da je bil med postopkom tudi pod vplivom mamil. Policisti, ki so zdaj v zaporu, se branijo, da so opravljali postopek tako, kot so bili naučeni. Poleg tega pa so bili neizkušeni, saj je bil eden med njimi policist šele štiri dni. Zanikajo tudi rasistični naklep, navsezadnje je bil med njimi le en belec, preostali trije so “manjšinci” − eden je Latinoameričan, eden črnec, eden pa azijskega rodu.

Foto: epa

Hinavski esteblišment
A voditelji BLM kljub temu trdijo, da gre za »sistemski rasizem« in načrtovano pobijanje temnopoltih s strani policije, zato so pozvali tako črnce kot tudi “zaveznike” k demonstracijam. Kot praktično vse podobne demonstracije v zadnjih letih so se tudi zdajšnje hitro sprevrgle z nebrzdano divjanje, vandalizem in uničevanje, fizične napade in predvsem ropanje. Ne samo v Minneapolisu, ampak tudi v drugih ameriških mestih je prišlo do popolnega kaosa, in to predvsem v tistih, kjer je mestna oblast v rokah demokratske stranke, ki je eden od prej omenjenih »zaveznikov« levičarskih gibanj, kamor spada tudi BLM. V teh mestih je policija že tako preparirana, da si sploh ne upa odločneje nastopiti proti divjanju levičarskih progresivcev, pa naj so to pripadniki BLM ali Antife ali kakšnega drugega levičarskega združenja, ki se mu ljubi razgrajati “proti sistemu”. Skoraj odveč je omeniti, da so tudi druga nasilna gibanja, na prvem mestu Antifa, z navdušenjem tudi v primeru Floyda začela z divjanjem in uničevanjem, deloma v spregi z BLM, deloma kar na svojo pest. Pridružila se jim je tudi široka paleta pripadnikov različnih progresivnih skupin, ostarelih hipijev, vsakršnih čudakov, politikantskih oportunistov, članov kriminalnih tolp in bele mladine, deloma levičarsko indoktrinirane, deloma pozerske, ki protestira, ker je to ta čas moderno in ker s selfiji s protestov dobijo množico všečkov na socialnih omrežjih. In jasno, pri tem jih podpira verbalno tudi široka paleta levo usmerjenega esteblišmenta od uveljavljenih politikov, estradnikov, voditeljev nevladnih organizacij pa do sindikatov in univerzitetnih profesorjev, kar je rahlo mazohistično, predvsem pa hinavsko, saj proteste proti »sistemu« namreč podpirajo tisti, ki so sami del sistema in od tega tudi dobro živijo – župani, poslanci, akademiki, estradniki, medijske osebnosti in podobni.

Lažne novice
Dva tedna torej po ameriških mestih vsakodnevno plenijo in razbijajo trgovine in lokali, požigajo vozila, stavbe (celo cerkve), napadajo policijska vozila in tudi policiste same. Vsej en policist je umrl v divjanju, veliko je ranjenih. Ubitih je bilo več lastnikov trgovin. Napadeni so bili pogumni posamezniki, ki so prosili divjake, naj nehajo z uničevanjem in ropanjem. Tako je življenje izgubil upokojeni črnski policist in ne BLM ne njihovi “zavezniki” niso izrazili nobenega obžalovanja. To pomeni, da vsa črna življenja očitno ne štejejo, štejejo samo tista, ki se jih da uporabiti za politično uveljavljanje ter izgovor za divjanje in plenjenje. Mediji medtem lažnivo poročajo o “miroljubnih protestih” in novinarji, ki si drznejo objaviti resnico, letijo na cesto. In vsi tisti, ki obsojajo nasilje, so razglašeni za rasiste.

Foto: epa

Nore zahteve militantnežev
Zadnje divjanje po ameriških mestih pa je predvsem pokazalo, da je politična korektnost popolnoma pohabila velik del prebivalstva. Ljudje si preprosto ne upajo obsoditi niti morilskega nasilja iz strahu, da bi jih ožigosali za takšne ali drugačne -iste ali -fobe. In zato župani molče gledajo uničenje svojih mest, policisti stojijo ob strani, celo ko jih napadajo, ali še huje, v nekaterih primerih se ponižujejo pred nasilneži in celo kleče razglašajo, da simpatizirajo z njimi, v nekaterih branžah (mediji, akademija, estrada …) je javna podpora militantnim norcem karierna nuja. In prav zaradi tega so militantni norci vse bolj pogumni in izražajo vedno bolj nore zahteve. Zadnje se recimo nanašajo na temeljito krčenje financ in personala policije v velikih mestih, ponekod pa zahtevajo kar odpravo policije nasploh, kar militantneži vidijo kot prvi korak k »napredni in pravični družbi« pod njihovim vodstvom seveda.

Treba je biti odločen
No, ameriški predsednik Donald Trump je dejal, da je njegova dolžnost, da zavaruje državljane in njihovo premoženje, ter opozoril lokalne oblasti, naj same preprečijo divjanja, sicer bo on kot vrhovni poveljnik pooblastil vojsko, da znova vzpostavi red. V prestolnici je tako vojska s solzivcem razgnala divjake, ki so razgrajali in grozili pred Belo hišo. Sicer je bilo mnogo kričanja o diktaturi, vendar pa je bilo divjanja v trenutku konec. No, ponekod pa ljudje niti niso čakali na pomoč vojske, ampak so si za prvo silo pomagali kar sami. Na spletnih omrežjih je precej posnetkov, ki kažejo skupine državljanov v različnih ameriških mestih, ki so se samoorganizirali in se z orožjem postavili pred svoje domove ali trgovine. Uspelo jim je, njihovo premoženje je ostalo nedotaknjeno, saj so jo »revolucionarji« jadrno popihali. In to je tudi edini način, da se militantnim norcem prepreči divjanje − da se požvižgaš na politično korektnost in se nasilnežem odločno postaviš po robu.

Bogdan Sajovic

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...