Za javno hišo RTV Slovenija dosežki Slovenske vojske niso pomembni, bolj pomembni so kaviar levičarji, ki poskušajo ustvarjati vtis, da naj protesti ne bi bili nasilni!?

Datum:

Na letališču Cerklje ob Krki se je v petek, 19. junija s slovesnostjo zaključila vaja Preskok 2020, ki je potekala med 24. aprilom in 19. junijem na širšem območju Republike Slovenije. V njej je namreč sodelovalo 59 občin in več kot 2500 pripadnikov Slovenske vojske. Ker Preskok 2020 velja za vajo z najkrajšim načrtovalnim časom, hkrati pa sodi med najdaljše neprekinjene vaje, saj je trajala kar 67 dni, bi državljani pričakovali, da bodo na javni hiši RTV Slovenija vsaj nekaj minut v osrednji informativni oddaji namenili poročanju o le-tej. Izgleda pa so takšna pričakovanja preveč utopična, saj so v petek na Trgu Republike na sporedu protivladni protesti.

Tako kot vsak petek v duhu tako imenovanega nevtralnega poročanja niso pozabili pokazati protestnikov, ki so pred hramom demokracije izražajo svoje nestrinjanje z aktualno oblastjo. V kader so tako ujeli levičarsko aktivistko in predavateljico Barbaro Rajgelj, sivo eminenco levičarskih krogov antropologinjo Svetlano Slapšak, igralca in režiserja Primoža Ekarta in levičarskega aktivista Andreja Rozmana Rozo, ki so s svojimi izjavami poskušali ustvariti vtis, da so protesti mirni, varovanje policije pa naravnost fašistično.

Ko se odvijajo protesti, se naj ne “pozablja”
Kdorkoli spremlja proteste, ve, da so ti v resnici vedno bolj nasilni, protestniki namreč s predrznostjo skušajo policiste in kršijo veljavne zakone, da bi na videoposnetkih ustvarili predstavo, kako naj bi se v državi odvijalo policijsko nasilje. Javna hiša tega dejstva seveda nikdar ne osvetli in s svojim poročanjem deluje na propagandističen način v podporo protestom. Kako je mogoče, da povsem prezrejo vojaško vajo in je ne omenijo niti z besedo, je težko razumeti. Še posebej v luči dejstva, da njeno delo financirajo prav vsa slovenska gospodinjstva.

Foto: Printscreen

Kdorkoli si je v petek zvečer na nacionalki ogledal Dnevnik, tako ni mogel videti izseka slovesnega mimovoza vozil in enot Poveljstva sil, ki so sodelovale v nizu vaj, preleta letalnikov SV in zaveznikov ter akrobatskega programa v zraku. Znano je, da Slovenska vojska že leta tako kadrovsko kot materialno podhranjena, zato je težko razumeti, zakaj niso poročali o tem, da je Ministrstvo za obrambo medresorsko že uskladilo zakon o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovensko vojsko v letih 2021-2026, ki ga bo vlada obravnavala prihodnji teden. Zakon namreč predvideva 780 milijonov evrov za financiranje najbolj nujnih investicij in kot tak predstavlja največji investicijski paket v zadnjem desetletju. Slišati je bilo mogoče, da bo poskrbljeno tudi za vojake po dopolnjenem 45-letu starosti.

Foto: Printscreen

V ospredju so levičarske programske smernice
Za razliko od RTV Slovenija si je bilo mogoče na naši televiziji ogledati prispevek slovesnosti. Ob tako cenzuriranem poročanju na nacionalki, katere poslanstvo naj bi bilo objektivno in strokovno poročanje, se pri marsikomu upravičeno ustvari občutek, da javna hiša ni nenaklonjena le aktualni vladi, ampak tudi vojski. Sramotno je, da nacionalna televizija ni sposobna prikazati uspeha lastnih obrambnih sil, ki delujejo v službi domovine. Očitno se pri poročanju sledi okusu levičarjev, za katere pa je znano, da vse, kar je povezano z vojsko ali policijo, označujejo kot represijo. Seveda, ko potrebujejo pomoč, se pomoči s strani enih in drugih ne branijo. Naj razume, kdor more.

Na račun selektivnega poročanja tako ni nič čudnega, da se v javnosti pojavlja vedno več pozivov k neplačevanju obveznega prispevka RTV, ki znaša kar 12,75 evra. Za marsikaterega upokojenca, ki se stežka prebija iz mesec v mesec, takšna vsota ni niti približno majhna. To seveda težko razumejo poslanke tipa Violeta Tomić, ki se je na javni hiši RTV Slovenija kalila in je prisesana na poslansko plačo. Za tolikšen prispevek in ob dejstvu, da je na javni hiši zaposlenih 2.200 zaposlenih, je povsem nerazumljivo in nesprejemljivo, kako lahko pomembna dogajanja v državi prezrejo, ker jim ta pač niso po volji?!

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...