Minister Logar na obisku v Južni Koreji: Gre za dodatno priložnost sodelovanja med obema državama

Datum:

Slovenski zunanji minister se v ponedeljek in torek mudi v Južni Koreji, kjer je bil med drugim kot prvi visoki predstavnik EU na obisku Južne Koreje vse od začetka pandemije covid-19. Logar si želi okrepiti povezovanje med obema državama, pri čemer si želi tudi tesnejšega gospodarskega sodelovanja. Z navdušenjem je pojasnil, da bo prihodnje leto Slovenijo obiskala gospodarska delegacija Korejske gospodarske in industrijske zbornice. “To bo dodatna priložnost za poglobitev gospodarskega sodelovanja med državama,” je pojasnil Logar.

Minister za zunanje zadeve Anže Logar se v ponedeljek in torek mudi na obisku v Južni Koreji. Logar je kot prvi visoki predstavnik EU po začetku pandemije covid-19 obiskal Južno Korejo. Med obiskom Južne Koreje si Logar želi izboljšati bilateralno povezovanje in strateško partnerstvo med obema državama, pri tem pa se bodo pogovori nanašali tudi na predsedovanje v EU in trenutno situacijo v Pacifiku.

Logar se je najprej srečal z namestnico predsednika Kim Sang-hee in predsednikom korejsko-slovenske skupine prijateljstva Kim Min Kijem.

Foto: MZZ

V nadaljevanju se je srečal tudi s predstavniki Korejske agencije za promocijo investicij – KOTRA, kjer se je pogovarjal o tesnejšem gospodarskem sodelovanju, tudi s ponovnim odprtjem agencije v Sloveniji. “Luka Koper je pomembna vstopna točka za izvoz korejskih podjetij v srednjo Evropo,” je pojasnil.

Foto: MZZ

Kot je napovedal, bo naslednje leto Slovenijo obiskala gospodarska delegacija Korejske gospodarske in industrijske zbornice in pri tem izrazil navdušenje. “To bo dodatna priložnost za poglobitev gospodarskega sodelovanja med državama,” je dodal.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanje Svoboda za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...