Ministrstvo bo februarja v skladišča Karitasa in Rdečega križa dobavilo 584 ton hrane

Datum:

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo v februarju v skladišča partnerskih organizacij, Rdečega križa in Slovenske karitas, dobavilo 584 ton različnih izdelkov, kot so moka, testenine, riž, mleko in konzervirana zelenjava, so zapisali na ministrstvu. Letos sta predvideni dobavi še v aprilu in septembru.

Ministrstvo v okviru pomoči najbolj ogroženim izvaja Operativni program za hrano in osnovno materialno pomoč. V letošnjem letu bodo predvidoma dobavili več kot 2 tisoč ton prehrambenih izdelkov.

Hrano bosta Karitas in Rdeči križ Slovenije dostavila na razdelilna mesta. Podrobnejše informacije o terminih razdeljevanja paketov s hrano in upravičenosti do izdelkov bodo nudila območna združenja obeh organizacij.

Evropska komisija je ministrstvu v okviru odziva EU na pandemijo covida-19 odobrila dodatna sredstva za izvajanje operativnega programa v višini 8,9 milijona evrov. Od tega bo 7,7 milijona evrov namenjenih za nakup prehrambenih izdelkov za najbolj ogrožene. Iz dodatnih sredstev so lani dobavili 368.267 kilogramov prehrambenih izdelkov.

Program se sofinancira iz Sklada za evropsko pomoč najbolj ogroženim. Izvaja se od leta 2014 naprej z namenom zagotoviti pomoč materialno in socialno najbolj ogroženim osebam v Sloveniji v obliki prehrambenih izdelkov ter z izvajanjem različnih spremljevalnih ukrepov, ki spodbujajo socialno vključevanje materialno in socialno najbolj ogroženih oseb.

Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

Škocjan: V Dobruški vasi bodo postavili nov vrtec

V romskem naselju v Dobruški vasi, v občini Škocjan,...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

Ali vlada uvaja digitalizacijo ali dodatno birokracijo v zdravstvu?

Vlada Roberta Goloba namesto digitalizacije uvaja v zdravstvo birokracijo....