Se obeta rekonstrukcija vlade? Bo Golob vztrajal?
Potreba po rekonstrukciji je zelo realna na kar nekaj resorjih, verjamem, da tudi PV Golob to vidi, vprašanje pa je, ali je na tak korak pripravljen oziroma ali si upa povleči tako potezo. Mislite, če bo vztrajal v politiki? Verjamem, da si sam želi nadaljevati, a mislim, da glede na videno v preteklosti ni to izključno v njegovih rokah.
Kako komentirate vse več prisile v obliki davkov in pregon sovražnega govora?
Nove davke je ta, danes vladajoča elita napovedala že pred volitvami, zato mi ni jasno, zakaj zdaj tako začudenje. Okoli 400 tisoč volivcev je taka napoved zadovoljila, seveda, če so sploh vedeli, o čem je govora. Sliši se čudno, ampak tak je pač vtis. Pa niti niso problem nove dajatve, če je javna poraba namenjena napredku na eni strani in na drugi, socialni in pravni varnosti ljudi ter gospodarstvu prijaznemu okolju. Pregon sovražnega govor? Spomnite se skovanke “nacionalni interes” pred nekaj leti in kako smo bili zaradi njega davkoplačevalci opeharjeni, delavski razred pa izigran! Sovražni govor, zeleni prehod, depolitizacija medijev … “bratje in sestre” tistega nacionalnega interesa, boste videli. Izbrani si tlakujejo pot za ohranjanje oblasti, posledično bogatenje in pri tem želijo imeti popoln mir. Seveda tako direktno tega ne smejo povedati.
Telekom Slovenija želi utišati Novo24TV. Čas je za razmislek o ukinitvi naročnine. (Foto: STA)

Kaj pravite na nove pritiske na medije, ki ne plešejo na Golobovo vižo (Telekom nad Novo24TV)?
Težko komentiram razloge za tako odločitev poslovodstva, ker nimam vpogleda v relevantne poslovne podatke. Je pa res, da gre za državno podjetje in da je politika zanesljivo vsaj obveščena o tem. In vsaka uprava ima rada pohvalo lastnika. Sami poskusite razumeti, kaj vam želim povedati.

Bomo uspeli rešiti čisto pitno vodo v Ljubljani? Se bo Janković vsaj v luči poplav, ki so razgalile nevarnost kanala Co, malce “streznil”? Se bo zadevo reševalo na ravni EU?

To vprašajte je (recimo) za Niko Kovač. Le kdo bi vam o pitni vodi uspel več povedati od nje? Kolikor sam lahko prepoznam značaj župana Jankovića, se sam ne bo ustavil. Malce nerodno bi bilo za njegov stil vodenja in tudi glede na to, v kakšni časovni fazi je projekt. Ne verjamem, da bi tu vmes posegli Evropejci, še manj aktualna vlada. Ampak je pa to vaše vprašanje najboljši prikaz, zakaj elite potrebujejo “pregon sovražnega govora”. O tem sem vam govoril.