Mirna Peč: Božična zgodba z živimi jaslicami na Frati

Datum:

Na Frati že četrto leto zapored pripravljajo doživetje z živimi jaslicami, ki bodo na ogled v četrtek in v petek (ponovitev), 22. in 23. decembra, ob 18. uri. Dogodek pripravljata Dom Frata in Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči v sodelovanju z okoliškimi kmeti, ki bodo pripeljali žive živali. Vstopnine ni.

                   

Obiskovalci boste v pravem božičnem vzdušju uživali ob gledališki predstavi, ki so jo zasnovali v Kulturnem društvu Četrtkova brenčanja v Mirni Peči. Glavni igralec Lenart Kupljenik bo nastopil v vlogi ustvarjalnega dečka, ki z domišljijo pričara žive jaslice in oriše rojstvo Odrešenika. K lepoti ob prikazovanju svetopisemske zgodbe bodo še posebej pripomogle čudovite božične melodije v izvedbi deklet Vokalne skupine Mezzo iz Novega mesta.

Za okusno hrano in pijačo bo poskrbljeno. Obiskovalci si boste po končanem kulturnem programu lahko prav tako od blizu ogledali žive jaslice in se fotografirali z liki zgodbe. V toplem božičnem vzdušju boste morda celo obudili posebna občutja, ki so jih doživljali ob rojstvu Jezusa Kristusa.

Ne zamudite dolgo pričakovanega božičnega doživetja. Polepšajte si božične praznike in doživite svetopisemsko zgodbo na Frati v prijaznem, veselem in prijateljskem božičnem razpoloženju.

Moja Dolenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...