Mirovni inštitut v šolah izvaja sporno anketo in z delavnicami LGBTQIA+ indoktrinira otroke

Datum:

Starši so koalicijo Za otroke gre! obvestili, da radikalna LGBTQIA+ organizacija Mirovnega inštituta po osnovnih šolah izvaja anketo in delavnice o t. i. “enakosti spolov”. Otroke v višjih razredih osnovne šole prefinjeno napeljujejo na LGBTQIA+ ideologijo. Anketo si oglejte na povezavi.

Kot lahko vidite v anketi, vso zadevo zvito preoblečejo v boj proti t. i. “diskriminaciji, predsodkom in stereotipom”, pri čemer je nekaj poudarkov celo ustreznih, zato da zakrijejo njihov namen. Žal pa je v resnici ta namen samo eden: čim več otrok zvabiti v vrste LGBTQIA+ prek vseh mogočih trikov. Če se s tem ne strinjate, šoli sporočite, da vaš otrok pri tovrstnem ideološkem programu LGBTQIA+ ne bo sodeloval. Tovrstne ankete so sporne tudi zato, ker se na ta način lahko zbirajo osebni podatki o vaših otrocih.

Takšne aktivnosti morajo biti vključene v Letni delovni načrt šole, ki ga sprejme Svet šole (31. člen Zakona o osnovni šoli), mnenje pa poda Svet staršev (66. člen Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja). Podpisan mora biti dogovor o sodelovanju zunanjega izvajalca s šolo, v katerem morajo biti opredeljeni vsebina, terminski okviri in odgovornost zunanjega izvajalca. Starši lahko zahtevate tudi vpogled v ta dogovor. Če Svet šole tega ni sprejel in o tem ni bil obveščen Svet staršev ali ni bilo pisnega dogovora, je tako izvajanje programov zunanjih izvajalcev na šoli nezakonito. Zaradi tega je zelo pomembno, da so v Svetu staršev in Svetu šole mame in očetje, ki znajo prepoznavati vdor škodljivih vsebin za otroke. Tudi če so bili vsi postopki formalno pravilno izvedeni, mame in očetje lahko zahtevate, da vaš otrok pri teh aktivnosti ne sodeluje, ker ne gre za obvezne učne vsebine. Zaenkrat je še tako. Če bi obveljale sporne spremembe Družinskega zakonika in spremenjeni učni načrti z vključenimi tovrstnimi vsebinami, bi bile te vsebine obvezne.

Koalicija Za otroke gre! se zavezuje, da bo naredila vse, da do tega ne pride. Vabi, da se jim pri tem pridružite, kar jim lahko sporočite na: [email protected].

ZELO POMEMBNO! Pogovor od malega z otroki je bistvenega pomena. Zato, da izvemo, kaj se v vrtcu in šoli dogaja. Pa tudi zato, da otroke vnaprej opozarjamo na manipulacije in jih usposobimo, da se bodo znali sami upreti škodljivim ideologijam. Pripovedujmo jim njihovi starosti primerno o izjemnosti ženske in moškega, pripovedujmo jim in kažimo zgled dopolnjevanja ženske in moškega, o lepi ljubezni med dekletom in fantom, o lepoti materinstva in očetovstva. To je najboljši način, da jih vzgojimo v pokončne ženske in moške ter odlične mame in očete. Če bodo imeli tako domačo vzgojo, se bodo sami uprli škodljivim manipulacijam aktivistov LGBTQIA+, kar se je tudi že zgodilo. Posebno vlogo imate tudi stari starši. S svojimi vnuki se pogovarjajte o teh stvareh. Oni vas imajo radi in vas upoštevajo. Opozorite na nevarnosti v šoli svoje odrasle otroke, ki ne prejemajo eGlasnika, da bodo pozorni, in jih podučite, kako naj se odzovejo.

Slovenski šolar

Sorodno

Zadnji prispevki

Pot na Okrešelj zaradi ogromne količine kamenja do nadaljnjega zaprta

V Logarski dolini so vzpostavili dostopnost do parkirišča pod...

Ukrajinska zračna obramba v zadnjih dneh odbila pet ruskih napadov

Rusija je davi petič v dveh tednih napadla Kijev...

Najhujši poraz britanskih konservativcev v zgodovini

Volivci so kaznovali odmik konservativne stranke od konservativnih vrednot...

[Video] Trump o očitkih, da je grožnja demokraciji: “Prejšnji teden sem prestregel kroglo za demokracijo!”

Ker demokrati in ostali levičarski aktivisti republikanskega predsedniškega kandidata...