Moje dopisovanje z novinarjem ARD Neumaierjem

Datum:

Ko sem pri večernih poročilih nemške Prve televizije, ARD, videl poročilo iz Slovenije, sem najprej mislil, da so enostavno povzeli vesti iz katerega nemških časopisov, Der Spiegel, Südeutsche Zeitung ali Die Welt. Potem me je presenetil novinar ARD, ki živi na Dunaju, Nikolaus Neumaier, kako vneto tvita o tej oddaji.  Zato se nisem mogel zadržati, da mu ne pošljem na Twitter osebno pošto moje mišljenje o njegovem poročilu: Spoštovani gospod Neumaier, v Vašem poročilu  o Sloveniji sem odkril mnoge nepravilnosti. Zgleda tako, kot da ste prevzeli jezik komunistične opozicije 1:1. Jaz vem, da je zelo težko poročati objektivno o Sloveniji, če poročevalec ne pozna njene zgodovine vsaj od leta 1941 dalje, ali pa mu je znana le komunistična inačica zgodovine. Kot poznavalec politične situacije v Sloveniji, bom moral zaradi netočnega poročanja stopiti v stik z Vašim delodajalcem v Muenchnu. Če pa želite Vi sami kaj bolj točnega zvedeti o Sloveniji, sem Vam seveda rade volje na razpolago.

                   

4. aprila me je novinar presenetil z svojim odgovorom:

Spoštovani gospod Kindlhofer,

Hvala za Vaš emajl. Ne vem, zakaj hočete stopiti z menoj v stik, če ste se že odločili, da se boste o mojem delu pritožili? Izhajam iz tega, da ste mi hoteli samo to povedati.

Razen tega ne vem kaj početi z izrazi kot komunističen,  ali ne-komunističen. Meni se gre le za vprašanja svobode tiska, in evropske vrednote. To velja za mene, neodvisno od svetovnega nazora.

S prijaznimi pozdravi

Nikolaus Neumaier

Sedaj vemo, v katerem grmu tiči zajec: v komunističnem. Ker vsi zahodni novinarji mlajše generacije ne vidijo v komunizmu diktaturo iste kvalitete, kot v fašizmu in nacizmu. Novinar je tudi izdal, da se zavzema za evropske vrednote. Ja, katere pa so to? A ni to stvar politikov, da se prerekajo o tem, kaj je evropsko in kaj ne? Kaj je liberalno in kaj konzervativno. Novinarji lahko o tem na dolgo in široko poročajo, njihova naloga pa ni, ovrednotiti, kaj je prava, ali neprava politična smer. Po moji najboljši vesti, sem mu sledeče odgovoril:

Spoštovani gospod Neumaier,

prisrčna hvala za Vaš odgovor. Direktno komuniciranje  z Vami mi je ljubše. Z Vašim zadnjim stavkom mi je postal problem komunikacije z nemškimi novinarji bolj jasen. Vi ocenjujete komunizem drugače, kot na primer nacionalsocializem. Pri prakticiranem komunizmu se ne gre le za nek svetovni nazor, ampak predvsem za brutalno diktaturo, enako kot v fašizmu in nacionalsocializmu. V nekaterih detajlih je še hujša.

Današnje stanje v Sloveniji je zelo povezano s komunizmom. Politična opozicija se sestoji iz prepričanih naslednikov komunizma. Opozicijska stranka SD je neposredna naslednica Zveze komunistov, torej KPS. To povedo njeni poslanci v parlamentu tudi popolnoma odprto. Predsednica stranke, Tanja Fajon izkazuje javno čaščenje komunističnim zločincem, kot na primer Borisu Kidriču, ki je bil eden glavnih odgovornih za masovno morjenje v komunistični revoluciji. V letu 1945, ko je bila zahodna Evropa osvobojena obeh fašističnih diktatur, je Stalinov revolucionar Tito uvedel v Jugoslaviji, in s tem tudi v Sloveniji, komunistično diktaturo, ki je potem trajala še 45 let. Sedaj pride nekaj zelo važnega: obstoječi javni mediji, kot na primer DELO in predvsem RTVS so še relikti stare diktature. Sedanja direkcija je imela še povezave s komunistično UDBO,  (čitaj GESTAPO). Vaš način razmišljanja, da vsa dogajanja v Sloveniji nimajo nič skupnega s komunizmom, je v osnovi napačno. Pri nas ni bilo nekega Nuernberškega procesa, ki bi obsodil in kaznoval komunistične zločince.

RTVS je javno podjetje, ki ga financira država in državljani z obveznimi prispevki. Zato tudi obstaja pogodba med medijsko hišo in državo, ki se zrcali v Zakonu o RTV. V točki 4 je točno navedeno, kaj so obveznosti in pravice javnega zavoda. K obveznostim spada na vsak način ideološko in strankarsko nevtralno poročanje. Očitno se pa RTVS tega ne drži. Zato tudi množični protesti, proti obveznemu plačevanju prispevkov. TV hiša podpira odkrito komunistično kontaminirano opozicijo.

STA ima podoben status. Noče pa svojemu ustanovitelju predložiti finančna poročila. V sporu se ni šlo za vsebino dela, ampak za popolnoma navadne upravne zadeve. Obstaja namreč upravičen sum, da je STA denar davkoplačevalcev zlorabila za financiranje privatnih časopisov s tem, da jim je plačevala drage oglase, ki jih STA ne rabi.

Tako igra v Sloveniji komunistična preteklost absolutno zelo važno vlogo. Tako kot je bil leta 1933 za Nemčijo usoden prevzem oblasti s strani nacionalsocialistov, tako je bil v Jugoslaviji usoden prevzem s strani komunistov. Najprej 1941 z nasilno pokoritev upora in potem 1945 dokončna podreditev Stalinu in sovjetskemu komunizmu.

Za slovensko levo opozicijo je trenutno glavni problem to, da nima oblasti v svojih rokah, kar je za nedemokrate hud poraz.

Če nemški novinarji nočejo biti še naprej pomagači slovenskih, večno včerajšnjih politikov, morajo svoja zavožena stališča spremeniti in se posvetiti pravim problemom Slovenije.

Naknadno Vam želim še vesele praznike in

Vas prijazno pozdravljam.

Franci Kindlhofer

Iz razmišljanja novinarja Neumaierja se vidi, da je glavni problem novinarstva in s tem realnega poročanja prepričanje, da je komunizem nekaj drugega, boljšega. Predvsem nekaj, kar ni nevarno. Zavedena inteligenca je v tem primeru nevarnejša, kot radikalna levica. Že Stalin je po vojni dejal: “Kaj mi mar levi študentje, ki se po Parizu pretepajo s policisti. En marksistični profesor na Sorboni nam več koristi.

Franci Kindlhofer

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj vse so do sedaj uspeli izvedeti o 20-letnem strelcu na Trumpa

20-letni strelec Thomas Crooks, ki je poskušal ubiti nekdanjega...

Magija gorskih jezer: Nagrada za trud in vztrajnost

Pot do gorskih jezer zahteva nekoliko več napora in...

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne se je ob jezeru pri Borovljah,...

36-letnik je med policijskim pridržanjem izgubil zavest in v bolnišnici umrl

V soboto ponoči so zaradi kršenja javnega reda in...