Morawiecki: Če pade Kijev, bo na vrsti Poljska!

Datum:

Poljski premier Morawiecki je v svojem nagovoru spomnil na nedavno eksplozijo v kraju Przewodowie. Poudaril je, da dogodka ne gre pozabiti. Prepričan je, da če pade Kijev, potem se bo Putin usmeril proti Poljski. 

                   

Poljski predsednik vlade Mateusz Morawiecki je spomnil na nedavno smrt dveh poljskih državljanov (zaradi eksplozije rakete), ki se je pripetila v kraju Przewodowo ter ob tem spomnil na resnost razmer, na to, kako blizu je vojna. Spomnil je, da Vladimir Putin terorizira Ukrajino že mesece, raketni napadi pa niso usmerjeni v vojaške, marveč civilne objekte, poroča Polska Agencja Prasowa.

Bombe padajo tudi nedaleč od poljske državne meje. Predsednik vlade je še dejal, da Poljska ni bila neposredno napadena, kar izhaja iz analiz poljskih strokovnjakov in strokovnjakov zavezniških držav. Tudi obveščevalni podatki kažejo, da je šlo za nesrečo. Morawiecki je prepričan, da je šlo za tehnično napako. Posledično so rakete ukrajinske zračne obrambe padle na poljsko ozemlje. Podrobnosti sicer še niso znane.

Foto: epa

Je pa temeljni razlog poznan – če ne bi bilo vojne in množičnega obstreljevanja Ukrajine, se to ne bi nikdar zgodilo. Prepričan je, da je edini, ki je za tragedijo odgovoren, Rusija. Dejal je še, da je Poljska varna in si ne želi vojne z Rusijo. Obstaja tudi pomemben način, kako se vojni izogniti – podpora Ukrajini do zmage. Putin je dokazal, da je brezobziren politik, ki ga nič ne ustavi. In če bo padel Kijev, bo Rusija svojo agresija usmerila proti Poljski.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki