Rasni zločin: Moški, ki “sovraži bele ženske”, zabodel starejšo žensko

Datum:

Pretekli petek je moški v Stockholmu zabodel šestdesetletno žensko. Storilec je dejal, da “sovraži bele ženske”.

Dejanje se je zgodilo v centru Stockholma, v soseski Södermalm.  Policija poroča, da naj bi moški, preden jo je zabodel in zbežal s prizorišča, ženski grozil in jo skušal oropati. Po poročanju časnika Aftonbladet naj bi na prizorišču našli nož, vendar še ni jasno, ali je bilo orožje uporabljeno pri zločinu.

Do petka popoldne policija moškega še ni uspela aretirati. Po poročanju očividke naj bi storilec dejal, da “sovraži bele ženske”. Policija trenutno išče možne sledi, zaslišuje očividce in preverja, ali obstajajo kakšni videoposnetki dogodka.

S priseljevanjem raste število zločinov
Količina resnih in nasilnih zločinov je na Švedskem v 21. stoletju močno narasla, kar naj bi potrjevala tudi raziskava v Cambridgevi znanstveni reviji  Journal of Evidence-Based Policing. Najpogostejša hipoteza je, da je temu tako predvsem v t.i. “no go” conah in predvsem zaradi njih, iz česar sledi, da je glavni sprožilec porasta kaznivih dejanj nenadzorovano priseljevanje nasploh ali nenadzorovano priseljevanje iz določenih področij. Študijo je javnosti predstavil švedski ekonomist Tino Sanandaji, ob čemer je še povedal, da je število zločinov v 21. stoletju sicer ostalo približno enako, vendar se je močno povečala količina resnih in nasilnih zločinov.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar...

Nove obdavčitve: Za vrtno uto ali rastlinjak boste mogli plačati komunalni prispevek

Vlada Roberta Goloba oziroma ministrstvo za naravne vire in...

Vabljeni na Ritem srca – festival sodobne krščanske glasbe

Radio Ognjišče tudi letos pripravlja festival sodobne krščanske glasbe...

V Kongu spodletel državi udar

Vojska Demokratične republike Kongo trdi, da je danes preprečila...