Moški pokončal svojo ženo, mater osmih otrok, s sekiro – zaradi časti

Datum:

Moški se je v pakistanskem mestu Badin le predal policiji, potem ko je svojo ženo, mater osmih otrok, ubil “iz časti” tako, da jo je večkrat udaril s sekiro.

                   

Osumljenec je policiji povedal, da je svojo ženo, ki je bila mati osmih otrok, vključno treh invalidnih hčerk, imel na sumu, da je imela nedovoljene odnose z drugim moškim, ki je živel na istem območju. Očividci so povedali, da je ženska med napadom zbežala na cesto, kjer je v joku prosila za pomoč, vendar pa jo je osumljenec ujel in še naprej s sekiro udrihal po njej, dokler je ni po nekaj udarcih ubil. Umor je potrdil tudi Mohammad Salim Khoso s policijske postaje v Badinu, ki je dodal, da je bilo truplo odpeljano na obdukcijo, poroča Jihad Watch.

O podobnem incidentu pa poročajo tudi iz vasi Dilawar Marfani v Shikarpurju. Tam je moški ubil svojo 25-letno ženo, sicer mamo enega otroka, in moškega – prav tako zaradi “časti”. Uradnik lokalne policijske postaje Shahzado Dasti je povedal, da je obtoženi sumil, da ima njegova žena zunajzakonsko afero z drugo žrtvijo. 

V Pakistanu še vedno umre ogromno žensk, ker jim sodijo sorodniki zaradi “sramote, ki so jo prinesle njihovi družini”, in to kljub temu, da so lani sprejeli zakon, s katerim želijo preprečiti “umore iz časti”.

J. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovenska nogometna reprezentanca prvič v zgodovini v osmino finala velikih prvenstev

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila...

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...