Moški z nožema in sekiro ogrožal varnost učencev v šoli na Švedskem

Datum:

Na Švedskem v mestu Varberg, ki leži na jugu države, vdrl moški, oborožen s sekiro in nožem. Lokalna policija je ob tem sporočila, da je s sekiro lažje poškodoval enega izmed učencev. 

V mestu na jugu Švedske je moški s sekiro in nožema vdrl v šolo, ob čemer je bil lažje ranjen učenec. Zločin se je pripetil v kraju Varberg na jugu Švedske, kakšnih 80 kilometrov južno od Göteborga, vendar pa podrobnejše okoliščine primera še niso znane, poroča STA.

Moški je bil kmalu po dogodki aretiran v bližini šole in naj bi bil povezan tudi s požarom v neposredni okolici šolskega poslopja. Pri sebi je imel dva noža in sekiro, glavo pa pokrito z nekakšnim ščitnikom za varjenje. Vse navedene pripomočke, torej noža, ščitnik in sekiro, je policija zasegla.

Fotografija je simbolična (foto: iStock)

Obglavljenja, streljanje, množični požigi avtomobilov, posilstva in druga grozodejstva postajajo del švedskega vsakdanjika. Obstaja tudi več t. i. “no go con”, kamor “neposvečeni” z izjemo kakšnih specialnih enot, nimajo vstopa. Oblasti pa na dramatične lokalne razmere, med drugim odgovarjajo, s prirejanjem varnostne statistike.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Če si tranzicijski levičar, lahko dobiš kredit tudi na “lepe oči”?

Kako je mogoče, da novoustanovljena stranka dobi kredit za...

Luka Koper: Je SD zainteresirana za nadzor nad drogami?

Včeraj smo objavili tri dokumente, ki pričajo o rabotah...

Nizozemski aktivistki sodijo, ker je objavila posnetek agresivnih migrantov

Nizozemska aktivistka Raisa Blommestijn bo morala na sodišče, ker...

Republika Slovenija (in njena zemlja) na razprodaji

Najnovejša prodaja kmetijskih zemljišč v Prekmurju tiste, ki nam...