Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Datum:

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic EU na ruskem ozemlju, so danes sporočili v Moskvi. Dodali so, da gre za povračilen ukrep, potem ko je Bruselj maja uvedel sankcije proti več ruskim medijem. Izmed slovenskih medijev so ruske oblasti blokirale dostop le do spletnih portalov televizije Nova24TV in revije Demokracija. Kar je samo po sebi dokaz, da so ostali mediji v Sloveniji dovolj naklonjeni Vladimirju Putinu, da so v Rusiji tudi dovoljeni. 

                   

“Uvedene so povračilne omejitve za dostop do oddajnih virov medijev iz držav članic EU z ruskega ozemlja,” je v izjavi zapisalo rusko zunanje ministrstvo in ob tem objavilo seznam medijev, na katere se ukrepi nanašajo. Med sankcioniranimi mediji so se med drugim znašli francoska in španska tiskovna agencija AFP in EFE, francoski časnik Le Monde, nemški Der Spiegel, Zeit in Frankfurter Allgemeine Zeitung, španski El Mundo, italijanska La Repubblica in La Stampa ter avstrijska, italijanska in irska radiotelevizija ORF, Rai in RTE.

Izmed slovenskih medijev so ruske oblasti blokirale dostop do spletnih portalov televizije Nova24TV in revije Demokracija, je razvidno iz seznama na spletni strani ruskega zunanjega ministrstva.

Po navedbah Moskve gre za povračilen ukrep, potem ko je EU maja sprejela sankcije proti ruskemu spletnemu portalu Voice of Europe, časnikoma Izvestija in Ruska Gazeta ter tiskovni agenciji Ria Novosti. Ti mediji so po navedbah Bruslja pod neposrednim ali posrednim nadzorom ruskih oblasti in imajo ključno vlogo pri širjenju in podpiranju propagande v podporo ruski agresiji v Ukrajini.

Kot je v izjavi še navedlo zunanje ministrstvo v Moskvi, bodo ruske oblasti ponovno preučile sprejete ukrepe v primeru, da EU odpravi ukrepe proti omenjenim ruskim medijem.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Rekordna nepriljubljenost nemške vlade

Nemški volivci so izjemno nezadovoljni z delom vlade, kot...

Katere bodo posledice dviga sodniških plač?

Kakšne bodo posledice dviga sodniških plač? Primeri plač in...

Fajonova bo spet donirala s terorizmom povezani UNRWA

Ministrica Tanja Fajon je na včerajšnji donatorski konferenci za...