Multimilijonarska filmska zvezda se je označila za “srednji razred”

Datum:

Filmska zvezda Cate Blanchett je na spletu pritegnila precej posmeha, potem ko se je razglasila za pripadnico srednjega razreda.

                   

Igralka je sicer sodelovala na okrogli mizi med filmskim festivalom v Cannesu in beseda je tekla o njenem zadnjem filmu “Rumors”. Ker pa le-ta ne dosega zastavljenih ciljev in so ga udeleženci panela preveč kritizirali, je Blanchettova skušala malce preusmeriti pozornost in zaigrala na karto progresivnega aktivizma. Začela se je cediti nad blagodatmi množičnih migracij in zatrjevala, da je prišla v stik z igralci in režiserji imigranti, kar je spremenilo njen pogled na svet, njeno življenje, za kar jim je neskončno hvaležna. In seveda je – kot se dandanes v progresivnih krogih pričakuje – mimogrede izvedla tudi javno samokritiko, v kateri se je ocenila kot belo, privilegirano pripadnico srednjega razreda, ki ima manjši kompleks “bele rešiteljice”.

Takšne samodegradacije so v progresivnih krogih že tako običajne, da tudi na spletnih omrežjih navadno minejo praktično neopaženo. No, samouvrstitev Blanchettove v srednji razred je zbudila nekaj pozornosti in malce “zakurila” svetovni splet.

Avstralska igralka, ki sicer živi v Britaniji, namreč prebiva v skoraj pet milijonov dolarjev vrednem podeželskem dvorcu, njeno premoženje pa je ocenjeno na približno 95 milijonov dolarjev, milijon gor ali dol.

Komentarji, ki so se vsuli na spletnih omrežjih, skorajda unisono menijo, da Blanchettova (in tudi ostali zvezdniki) živijo v nekem vzporednem svetu, popolnoma ločeni od realnosti. “Ona je srednji razred? V primerjavi s kom? Jeffom Bezosom?” je zapisal nek uporabnik. “Mehurček, v katerem živijo zvezdniki, je res komičen,” je zapisal drugi.

Nek uporabnik pa je le stopil Blanchettovi v bran in trdil, da je uporabila “britansko klasifikacijo” – ker je premožna ne spada v delavski razred, ni pa aristokratka, da bi spadala v zgornjega.

Je pa Blanchettova dosegla željeno, saj je preusmerila pozornost od filma, ki dosega zgolj povprečne ocene, mnogi pa mu tudi napovedujejo finančni polom.

Bogdan Sajovic

Sorodno

Zadnji prispevki

Na zdravnike se vrši pritisk, da pri tem morajo sodelovati…

Novomeški škof Andrej Saje se je kot predsednik slovenske...

Dve tretjini Američanov nezadovoljnih z gospodarskim stanjem države

Po anketi, ki jo je naročila medijska hiša CBS,...

Janković bi “spreminjal pravila igre” za Magnifica

Potem ko študentski pohod na Rožnik in koncert Magnifica...

[Video] Grims: Moti jo svoboda govora in moti jo resnica

Evropski poslanec iz vrst SDS Branko Grims je v luči tokratne...