Mursko Soboto in Gornjo Radgono zasedli jezni kmetje

Datum:

Danes vsi evropski, med njimi tudi slovenski kmetje, s protestom opozarjajo na nevzdržen položaj za kmetovanje in ekonomske situacije. V Sloveniji olje na ogenj priliva še popolnoma ignorantski odnos vlade Roberta Goloba, saj je bil na zadnjih pogajanjih dogovorjen sestanek z ministrom Klemnom Boštjančičem glede reševanja zahtev na področju obdavčitev v kmetijstvu danes odpovedan.

V zadnjih mesecih so kmetje s traktorji in drugo kmetijsko in gradbeno mehanizacijo zasedli ulice Berlina, Pariza, Bruslja in drugih večjih evropskih mest, protesti so se tako zvrstili v Nemčiji, Franciji, Italiji, Španiji, Grčiji, Belgiji, Bolgariji, na Nizozemskem, Portugalskem, Poljskem, Slovaškem in Češkem, nekaj protestov posamičnih lokalno vezanih skupin kmetov pa smo zasledili tudi v Sloveniji.

Evropska komisija in odločevalci v Nemčiji in Franciji so že napovedali umik ali omilitev nekaterih ukrepov, Golobova vlada pa se iz slovenskih kmetov dobesedno norčuje. Tako danes potekajo protesti kmetov tudi v Gornji Radgoni in Murski Soboti, od koder smo prejeli nekaj fotografij in posnetkov.

Pomurske novice

Sorodno

Zadnji prispevki

Judovski rabin šokiran nad grožnjami s smrtjo, ki jih dobiva od Slovencev

Judovski rabin David Belman, ki deluje v Sloveniji, je...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Svet se pripravlja na globalni spopad, Golob pa nabira šparglje in zajtrkuje

Neposredni napad Irana na Izrael je povsem in za...

Utrinki z nedeljskih srečanj podpornikov stranke SDS

Včeraj je potekalo srečanje članov in podpornikov Posavske in...