Mursko Soboto in Gornjo Radgono zasedli jezni kmetje

Datum:

Danes vsi evropski, med njimi tudi slovenski kmetje, s protestom opozarjajo na nevzdržen položaj za kmetovanje in ekonomske situacije. V Sloveniji olje na ogenj priliva še popolnoma ignorantski odnos vlade Roberta Goloba, saj je bil na zadnjih pogajanjih dogovorjen sestanek z ministrom Klemnom Boštjančičem glede reševanja zahtev na področju obdavčitev v kmetijstvu danes odpovedan.

                   

V zadnjih mesecih so kmetje s traktorji in drugo kmetijsko in gradbeno mehanizacijo zasedli ulice Berlina, Pariza, Bruslja in drugih večjih evropskih mest, protesti so se tako zvrstili v Nemčiji, Franciji, Italiji, Španiji, Grčiji, Belgiji, Bolgariji, na Nizozemskem, Portugalskem, Poljskem, Slovaškem in Češkem, nekaj protestov posamičnih lokalno vezanih skupin kmetov pa smo zasledili tudi v Sloveniji.

Evropska komisija in odločevalci v Nemčiji in Franciji so že napovedali umik ali omilitev nekaterih ukrepov, Golobova vlada pa se iz slovenskih kmetov dobesedno norčuje. Tako danes potekajo protesti kmetov tudi v Gornji Radgoni in Murski Soboti, od koder smo prejeli nekaj fotografij in posnetkov.

Pomurske novice

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...

Tudi to je kurban bajram

Z nedeljsko jutranjo molitvijo so muslimanski verniki pričeli s...