Medvedjev o umoru ruskega pilota: “Pes umre kot pes!”

Datum:

Nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev se je odzval na umor ruskega pilota Maksima Kuzminova, ki je odšel v Španijo, potem ko se je najprej predal ukrajinskim oblastem. Kot je dejal, “pes umre kot pes“. 

                   

Namestnik predsednika Varnostnega sveta Ruske federacije in nekdanji predsednik Ruske federacije Dmitrij Medvedjev je v odzivu na smrt ruskega pilota Maksima Kuzminova, ki se je avgusta lani predal ukrajinskim oblastem, zatem pa naj bi ga v Španiji umorile ruske tajne službe, dejal, da “pes umre kot pes”.

Ubiti, komaj 27-letni ruski pilot Maksim Kuzminov (Foto: X)

Kolonialni apetiti Rusijo ostajajo
Dotaknil se je tudi ruskih vojnih načrtov in nakazal, da namerava Rusija zavzeti Kijev. Tako za Kijev kot pristanišče Odeso je prepričan, da sta “ruski mesti”. Čeprav je Rusija napadla Ukrajino, je Medvedjev mnenja, da je Kijev grožnja obstoj Ruske federacije. Prepričan je, da gre za “mednarodno grožnjo”. Po njegovem Ukrajino obvladuje “mednarodna brigada sovražnikov Rusije” pod vodstvom ZDA.

Ukrajinsko pristanišče Odeso pa je “povabil nazaj domov v Rusko federacijo”. Podobno kot Vladimir Putin v pogovoru z ameriškim novinarjem Tuckerjem Carlsonom se je tudi on skliceval na zgodovino in jezik, ki ga v tem mestu govorijo, s čimer je opravičil njegovo prilaščanje.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Vlada se hvali z obnovljivimi viri, v resnici smo odvisni od ruskega plina, ki ga uvozimo iz Avstrije

Slovenija je lani prvič dosegla cilj 25-odstotnega deleža obnovljivih...

Golobova pokojninska reforma: manjše pokojnine in delali bomo dlje

Danes bo potekalo prvo srečanje, kjer bodo socialni partnerji...

Na zdravnike se vrši pritisk, da pri tem morajo sodelovati…

Novomeški škof Andrej Saje se je kot predsednik slovenske...

Dve tretjini Američanov nezadovoljnih z gospodarskim stanjem države

Po anketi, ki jo je naročila medijska hiša CBS,...