Medvedjev o umoru ruskega pilota: “Pes umre kot pes!”

Datum:

Nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev se je odzval na umor ruskega pilota Maksima Kuzminova, ki je odšel v Španijo, potem ko se je najprej predal ukrajinskim oblastem. Kot je dejal, “pes umre kot pes“. 

Namestnik predsednika Varnostnega sveta Ruske federacije in nekdanji predsednik Ruske federacije Dmitrij Medvedjev je v odzivu na smrt ruskega pilota Maksima Kuzminova, ki se je avgusta lani predal ukrajinskim oblastem, zatem pa naj bi ga v Španiji umorile ruske tajne službe, dejal, da “pes umre kot pes”.

Ubiti, komaj 27-letni ruski pilot Maksim Kuzminov (Foto: X)

Kolonialni apetiti Rusijo ostajajo
Dotaknil se je tudi ruskih vojnih načrtov in nakazal, da namerava Rusija zavzeti Kijev. Tako za Kijev kot pristanišče Odeso je prepričan, da sta “ruski mesti”. Čeprav je Rusija napadla Ukrajino, je Medvedjev mnenja, da je Kijev grožnja obstoj Ruske federacije. Prepričan je, da gre za “mednarodno grožnjo”. Po njegovem Ukrajino obvladuje “mednarodna brigada sovražnikov Rusije” pod vodstvom ZDA.

Ukrajinsko pristanišče Odeso pa je “povabil nazaj domov v Rusko federacijo”. Podobno kot Vladimir Putin v pogovoru z ameriškim novinarjem Tuckerjem Carlsonom se je tudi on skliceval na zgodovino in jezik, ki ga v tem mestu govorijo, s čimer je opravičil njegovo prilaščanje.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Judovski rabin šokiran nad grožnjami s smrtjo, ki jih dobiva od Slovencev

Judovski rabin David Belman, ki deluje v Sloveniji, je...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Svet se pripravlja na globalni spopad, Golob pa nabira šparglje in zajtrkuje

Neposredni napad Irana na Izrael je povsem in za...

Utrinki z nedeljskih srečanj podpornikov stranke SDS

Včeraj je potekalo srečanje članov in podpornikov Posavske in...