Musliman, ki je dva zabodel v nakupovalnem središču, pravi: “To je resnično dejanje džihada na Alahov način”

Datum:

V četrtek je bil 20-letni Mahad Abdiaziz Adbiraham spoznan za krivega napada na moška v ameriškem nakupovalnem središču.

                   

Napad se je zgodil 12. novembra, ko je Adbiraham v nakupovalnem središču Macy’s v Minesotti zabodel dva moška. Na četrtkovem zaslišanju pa je njegov odvetnik v dvorani prebral izjavo, v kateri je obtoženi pojasnil, zakaj je moška napadel.

Abdiraham je povedal, da je odšel v nakupovalno središče, da bi odgovoril na “poziv za džihad vodje vernikov Abuja Bakra al Baghdadija, ki ga varuje Alah, in mudžahedinov Islamske države.”

https://twitter.com/CueTheStorm/status/957511704987942913

Adbiraham pa je še dodal: “Razumem, da sta moška, ki sem ju zabodel, vedela in razumela razlog za moj napad, in tukaj ponovno potrjujem, da je bilo to resnično dejanje džihada na Alahov način.” Dodal je še, da Američani ne bodo varni, dokler bo “vaša država v boju proti islamu”. Oglasil pa se je tudi aktivist somalijske nadzorne skupine Omar Jamal, ki je dejal, da se zaveda pomena te izjave. “To je zelo razširjeno čustvo med somalijsko mladino,” je izjavil in dodal, da je zelo skrb vzbujajoče, ker mladi vse pogosteje raziskujejo, kaj lahko storijo in kakšno orožje jim je dostopno, poroča Jihad Watch.

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobovo bežanje od problemov bo državo še kako drago stalo

Ta konec tedna se bo v Švici odvijala mirovna...

Hrvaški 822 milijonov, Sloveniji zadržanje

Evropska komisija je včeraj potrdila petega, doslej največjega hrvaškega...

Kuba: Režimski kršilci človekovih pravic bežijo v ZDA zaradi strahu pred socializmom

Kubanska tožilka, ki je leta 2021 v zgodovinskem protestu...