Muslimani v Sloveniji – talci in kolateralna škoda Jankovićevih iger

Datum:

Krščanski forum SDS izjavo ljubljanskega mestnega svetnika iz Jankovičeve liste in tajnika Islamske skupnosti v Sloveniji Nevzeta Porića v ponedeljek, 25. septembra, o tem, da si bodo zapomnili tiste, ki so bili proti džamiji, ocenjuje kot neprimerno že z vidika vznemirjanja javnosti. “Jo je pa treba dojemati tudi v slovenskem političnem kontekstu, saj se je afera z Džamijsko ulico znašla v javnosti ravno po referendumu o drugem tiru, s čimer politični botri pozornost javnosti usmerjajo stran od skrajno sramotnega škandala s pranjem iranskih milijard v največji državni banki,” so zapisali v Krščanskem forumu.

                   

“Upravičeno lahko sumimo, da je bila Porićeva izjava, ki je sprožila zgražanje, morda celo dogovorjena in zrežirana.” Omenjeno dogajanje pa po njihovem tudi kaže, kakšen odnos ima ljubljanski župan Zoran Janković (in njegovi botri) v resnici do muslimanov.

Medtem ko se je vse do sedaj vodstvo Mestne občine Ljubljana obnašalo, kot da je prav občina investitor v projektu izgradnje islamskega verskega in kulturnega centra, ne pa islamska verska skupnost, se je zdaj tudi izkazalo, da je ljubljanski župan uporabil muslimane kot talce za uresničevanje lastnih interesov ter interesov nomenklature, ki ji pripada.

Kar pomeni, da je pripravljen z načrtovano provokacijo sprožiti tudi obsežen javni odpor proti muslimanom, samo da bi preusmeril pozornost proč od svojih rabot ter početja njegovih botrov. To v krščanskem forumu ocenjujejo kot skrajno neetično početje, vključno z Jankovićevem prikazovanjem samega sebe kot žrtve organov pregona v primeru afere s farmacevtko.

Zato Krščanski forum SDS poziva javnost, naj bo v primeru izjav, ki odvračajo pozornost od bistvenih problemov, previdna in naj razmisli o tem, ali je politični funkcionar, ki prakticira takšno neetično obnašanje, še vreden podpore na volitvah.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...