Pomagajte mariborskim brezdomcem in se odpravite na palačinko ali dobrodelni koncert

Datum:

Nikoli se ne ve, kdaj se lahko kdo znajde na socialnem dnu, zato je pomoč sočloveku v skladu z zmožnostmi vredna več kot zlato. Streha nad glavo je še posebej pomembna v zimskem času, zato so za brezdomce Zavetišča za brezdomce izjemnega pomena. Za njihovo delovanje je nujno potreben denar, zato je vsakršna dobrodelnost več kot dobrodošla. 

                   

Vsi uporabniki zavetišča in strokovni delavci si želijo, da bi bila selitev v bolj primerne in nove prostore izvedena še pred začetkom zime, ki je za življenje brezdomcev zaradi nizkih temperatur najmanj ugodna. Vendar pa postopek preselitve predstavlja finančne izdatke, saj je poleg tega nujen tudi nakup potrebne opreme.

Kupite si lahko palačinko
Iz tega razloga je oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja študentov Študentske organizacije Univerze v Mariboru v sklopu Welcome weeksa za študente pripravil poseben dobrodelni projekt. S peko palačink pomagajo pri širjenju zavedanja pomena solidarnosti do sočloveka, denar, zbran s prostovoljnimi prispevki, pa bo v celoti namenjen za “priboljšek” mariborskim brezdomcem. Palačinke vabijo vsak dan, do srede, 4. oktobra 2017 (razen med vikendom), med 9. in 16. uro pred Štukom.

Dobrodelni koncert bo 16. oktobra ob 18. uri
V sodelovanju z mariborskimi srednjimi šolami in gimnazijami bo v ponedeljek, 16. oktobra 2017, ob 18. uri v Veliki dvorani SNG Maribor potekal dobrodelni koncert, ki bo namenjen financiranju pomoči ob selitvi in širitvi programa pomoči. Namen koncerta je namreč predvsem zbrati dobrodelne prispevke za nakup potrebne opreme in za povečanje bivalnega standarda ter hkrati ozavestiti srednješolsko populacijo o problemu brezdomcev.

Vsekakor bo udeležba na koncertu velika priložnost navdiha za spremembo odnosa in dvig ravni dojemanja posameznika za širjenje sporočila o pomenu občutka solidarnosti, razvijanju in ohranitvi senzibilnosti občanov Mestne občine Maribor do socialno ranljive skupine ljudi. Vstopnice je od 29. septembra dalje mogoče kupiti na Eventimovih prodajnih mestih in na eventim.si, zato vljudni vabljeni prav vsi!

H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...