Muslimanka na sedežu YouTuba ustrelila več ljudi, na koncu sodila še sebi

Datum:

39-letna ženska je ustrelila in ranila tri ljudi na sedežu YouTuba v severni Kaliforniji, nato pa sodila še sebi, so razkrili tamkajšnji policisti. Policija je za osumljenko razglasila 39-letno Iranko Nasim Aghdam, kaj je bil njen motiv, ki jo je prignal v tako skrajno dejanje, pa še preiskujejo.

                   

Osumljena morilka iranskih korenin je sicer javno izražala svoje nestrinjanje s politiko YouTuba in se pritoževala, da cenzurira njene posnetke. Trdijo namreč, da ni dokazov, da je poznala žrtve – 36-letnega moškega, ki je v kritičnem stanju, in dve ženski, stari 32 in 27 let, ki sta prav tako dobili strelne rane. Stanje 32-letnice je resno, poročajo tuji mediji. V bolnišnici je pristala še ena oseba, ki si je zvila gleženj, medtem ko je bežala pred strelskim pohodom Aghdamove.

Muslimanka je bila zagrizena veganka in zagovornica živali. Foto: print screen

Takšen tip napada v veliki meri izvajajo moški – poročilo FBI razkriva, da je od 160 strelskih napadov, ki so se zgodili v letih med 2000 in 2013, le 6 napadov zakrivila ženska.

Streljala je med kosilom
Osumljenka je prišla v času kosila na zunanjo teraso in jedilnico podjetja YouTube v San Brunu blizu San Francisca in streljala na tamkajšnje zaposlene s pištolo, poroča BBC. Vodja tamkajšnje policije Ed Barberini je razkril, da so policisti prispeli na prizorišče streljanja po lokalnem času ob 12.48 in naleteli na “kaotično sceno”, številni ljudje so bežali. V tej izpostavi podjetja je zaposlenih okrog 1.700 ljudi. Podjetje je v lasti Googla in je največji delodajalec na tem področju.

Preden je ustrelila sebe, je izstrelila med 30 in 40 nabojev po podjetju YouTube. Foto: print screen

Osumljenka je Nasim Aghdam, ki prihaja iz Irana. V Kaliforniji je živela v istem stanovanju z očetom in možem. Preden je na sedežu Youtuba usodni strel namenila sebi, pa je izstrelila kar med 30 in 40 nabojev, poroča Abc7. Bila je zagreta veganka in zagovornica živali – eden izmed posnetkov na YouTubu jo tako prikazuje s sabljo v roki, ob sebi pa ima napis, da protestira proti testiranju na živalih. Omenjena spletna stran za izmenjavo videoposnetkov je njen profil uro po napadu ukinila, prav tako sta bila odstranjena njena profila na Facebooku in Instagramu.

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

SDS: Poraz vladajoče koalicije na evropskih volitvah bo še povečal njeno nesposobnost

Slovenska demokratska stranka je na seji sveta SDS opravila...

Danes: 53. tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični

V Šentvidu pri Stični bo danes osrednja prireditev 53....

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...