Na dan prihajajo podrobnosti iz prve roke o poslovanju STA!

Datum:

STA obeležuje svojo 30. obletnico, na katero pa bodo težko ponosni, saj v sporu z Uradom za vladno komuniciranje nočejo sodelovati, kakor bi bilo pošteno. Namesto razkritja sumljivih poslov so se raje obrnili na podpornike na ulici in državljane, Veselinoviču pa je presenetljivo uspelo poslovati naprej, kar je pohvale vredno. Dokument, ki se je pojavil na spletu, razkriva to, kar je že direktor UKOM-a Uroš Urbanija razkril v preteklosti, prav tako pa tudi to, kakšen direktor je v resnici Veselinovič. “Je preračunljiv, zahrbten in maščevalen, zato se ga večina zaposlenih v tem primeru boji. “Vseeno ima dobro zaledje, saj več kot polovica zaposlenih odkrito sovraži trenutno vlado,” pojasnjujejo. 

Slovenska tiskovna agencija na današnji dan praznuje svojo 30. obletnico, zaradi svojega neodgovornega delovanja pa še vedno ni uredila pogodbenega razmerja z Uradom za komuniciranje. Svojo zgodbo trenutno rešuje s pomočjo donacij, kar pa je očitno lažje, kakor razkriti resnico o svojem poslovanju.

Po spletu se je pojavil dokument, ki razkriva očitke na račun dela STA, sume na te pa je že razkril delno tudi direktor UKOM-a Uroš Urbanija. Dejstva naj bi prihajala iz prve roke iz STA, več pa bo organom pregona v prihodnje celo razkrila njihova glavna računovodkinja.

Foto: Twitter

Kot je že v preteklosti opozarjal Urbanija, je direktor STA Bojan Veselinovič že od nastopa svoje funkcije imel z Dnevnikom sklenjeno kompenzacijsko pogodbo. Dnevnik bi moral v običajnih pogojih za dostop do vsebin STA plačevati nekje med tri tisoč in štiri tisoč evrov mesečno, a zaradi dogovora z Veselinovičem niso plačevali ničesar. Urbanija je bil do slednjega oster, saj ne vidi smisla izčrpavanja podjetja na račun brezpredmetnega oglaševanja STA v Dnevniku. Vse to naj bi Veselinovič počel za protiuslugo Bojanu Petanu, ki je dal Veselinoviču službo, kot uredniku notranjega uredništva, ko ga naj bi odpustili iz RTV zaradi goljufanja s potnimi stroški in drugih nepravilnosti. Veselinovič pa je sicer že dvanajst let na prestolu STA, a kot kaže znotraj agencije ni interesa po spremembah, saj je obstoječ sistem dobro naoljen.

Veselinovič za dobro usmerjanje zaposlenih uporablja vse vzvode
Kot še razkriva dokument, naj bi Veselinovič na agenciji vladal avtoritarno, preko svojih izbrancev pa nadzoruje sindikat v podjetju, ki pa jih dobro nagrajuje, nagrade pa prav tako izplačuje tudi sebi. Razkrivajo, da je “preračunljiv, zahrbten in maščevalen”, zato se ga večina zaposlenih v tem primeru boji. “Vseeno ima dobro zaledje, saj več kot polovica zaposlenih odkrito sovraži trenutno vlado,” še pojasnjujejo. Po drugi strani ima ob sebi zelo dobro urednico, ki zna delati z ljudmi, je priljubljena in mu stoji ob strani. Uredniki od Veselinoviča prejmejo posebna navodila, kako morajo pisati o določeni temi, a za zdaj se še ni nihče izpostavil tako, kot se je Borut Meško, ki je javno spregovoril o Veselinovičevih pritiskih.

Direktor STA Bojan Veselinovič (Foto: Facebook)

STA pa po dokumentu sodeč ne obravnavajo enako vseh podjetij oziroma jih celo “reketira”. Nobeno od teh podjetij ne prejema oziroma ne zahteva podatkov o dosegu spletnih oglasov, ki jih plačujejo. Večina jih je v zaklenjenem delu (denimo Loto) in se rotirajo ob osvežitvi strani. Med “odprtimi” podjetji je denimo opaziti oglase za različne dogodke, Huawei in Mercator. Omenjene trditve smo posredovali tudi na STA in vprašali, ali držijo. Ko prejmemo odgovor, ga bomo tudi objavili.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....