Na Hrvaškem potekal šesti shod Za življenje. Podporniki splava znoreli!

Datum:

V Zagrebu je v soboto, 29. maja 2021 potekal že 6. pohod za življenje. Na njem se člani gibanja zavzemajo za svetost življenja ter zagovarjajo tradicionalne družinske vrednote. Njihovo vztrajanje pri nasprotovanju splavu, pa je razhudilo podpornike splava na Hrvaškem.

                   

V organizaciji pobude Pohod za življenje, družino in Hrvaško je v soboto potekal že šesti pohod za življenje v Zagrebu, prvič pa se je odvijal tudi v Imotskem. Geslo letošnje povorke je bilo “Za zaščito vsakega človeškega življenja brez diskriminacije.”

Zagrebška povorka se je začela zbirati ob 11. uri na Trgu Republike Hrvaške, pot pa se bo nadaljevala po Frankopanski ulici do Trga bana Jelačića, nato pa po Praški ulici in zaključila na Zrinjevcu, kjer je potekal poseben program poroča Kamenjar.

Shod za življenje na Hrvaškem. (Foto: Posnetek zaslona- Kamenjar)

V Imotskem se je shod začel ob 10.30 na Trgu dr. Franja Tuđmana, povorka pa se premikala po Ulici Nikole Šubića Zrinskega, Ulici kralja Zvonimirja, Promenadi Stjepana Radića in se končala na Trgu Matice Hrvatske. Ne glede na to, da lahko v demokratični družbi vsak izraža svoje mnenje pa so shodi v podporo življenja zmotili zagovornike splava, ki so preko socialnih omrežij na udeležence shoda zlivali svojo besedno gnojnico.

Shod za življenje v Zagrebu: Tudi moja ročica ima pravico spreminjati svet (foto: twitter)

Po ocenah organizatorjev je shod za življenje navkljub prisotnosti nasprotnikov v Zagrebu minil mirno in dostojanstveno. Organizatorji želijo boljšo zakonsko ureditev, ki bo materam zagotovila pomoč, da se ne bi odločile za prekinitev nosečnosti. “Ženska je gospodarica svojega telesa. A od trenutka ko zanosi, ona v sebi nosi drugo telo. Drugi DNK. Nosečnica je že mati,” je povedala ena od kooridnatoric shoda. Ravno tako so organizatorji shoda za življenje povedali, da nasprotujejo evtanaziji.

 

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Sukičeva vrača udarec: Kordiša je označila za kanibala v lastnih vrstah!

Dobrodošli v bizarnem svetu Levice. V svetu, v katerem...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Jedrska renesansa v svetu, Slovenija pa jo sabotira

Jedrska energija se na svetovnem nivoju vrača kot način...

Velika zmaga SDS; vladajoča koalicija doživela poraz

Za nami so evropske volitve, ki so pozitivno prevetrile...