Na MNZ-ju zaposlena tudi Soroševa aktivistka Katarina Bervar Sternad?!

Datum:

Sprašujemo se, ali je na ministrstvu za notranje zadeve zaposlena tudi zloglasna Soroševa aktivistka Katarina Bervar Sternad. Kot smo že poročali, je v preteklosti posredno sodelovala pri spodbujanju ilegalnih migracij. Torej (nehote) pri trgovini z belim blagom?! Ali pa je šlo za čisto ljubezen do migrantov?!    

                   

Aktivistka Katarina Bervar Sternad (v preteklosti tesno povezana z zloglasnim Mirovnim inštitutom) se je nedavno pojavila na mladem delu Blejskega strateškega foruma, kjer so bili v družbi Nike Kovač zbrani sami mladi, nadobudni levičarji. Na dogodku se je pojavila tudi Bervar Sternadova. Tokrat pa se je v okviru dogodka ministrstva za notranje zadeve fotografirala skupaj z ministri: Luko Mescem, Dominiko Švarc Pipan in Tatjano Bobnar.

MNZ: “V družbi 21. stoletja ni mesta za nasilje, zato ustavimo nasilneže in zaščitimo žrtve! Nasilje in vedno bolj pogost femicid (umor žensk) je velik in večplasten družbeni problem. Obravnavati ga moramo skupaj z nevladnimi organizacijami s tega področja.” Spomnimo: poročali smo že, da ilegalci, ki prihajajo v Slovenijo natanko vedo, kaj morajo storiti ob prihodu itd. Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini je objavila faksimile zaznamka, iz katerega je razvidno, da jih je 21. avgusta 2018 ob 19.19 poklicala Katarina Bervar Sternad.

Mlade levičarke in levičar na BSF (Foto: Twitter)

Šlo je za direktorico Mirovnega inštituta Ljubljana, ki je v zasebni lasti, med solastniki je bil tudi Darko Štrajn iz Črnomlja (zdaj živi v Ljubljani). Inštitut je tudi solastnik več drugih ustanov, delovali naj bi kot nevladne organizacije in kot takšne so tudi sofinancirane z davkoplačevalskim denarjem, pa tudi iz skladov ostarelega milijarderja Georgea Sorosa, katerega cilj je v Evropo pripeljati čim več migrantov. Iz zapisnika PP Črnomelj je še razvidno, da se je Bervar Sternadova predstavila kot direktorica Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij (PIC) – tudi ta je v solasti Mirovnega inštituta Ljubljana – in povedala, da so jih poklicali tujci, ki so na območju PP Črnomelj.

Policiji je zagrozila s kazensko ovadbo, če bi ilegalce vrnila na Hrvaško!
Policiji je dejala, da so migranti pri naselju Učakovci, vsi pa želijo dati prošnjo za mednarodno zaščito. V nadaljevanju je na telefon dežurnega policista poslala “GPS lokacijo, kjer tujci so”, istočasno je to poslala še na elektronsko pošto PP Črnomelj. V elektronski pošti je posredovala imena in rojstne podatke štirih Afganistancev. Policisti so jih nato prijeli v Učakovcih, pri hiši št. 12. Bervar Sternadova je v elektronski pošti policistom še zagrozila, “da bo v primeru vračanja tujcev v Republiko Hrvaško zoper policiste vložila kazensko ovadbo”.

Odgovor MNZ: “Katarina Bervar Sternad ni zaposlena v Ministrstvu za notranje zadeve z organoma v sestavi (Policija in Inšpektorat RS za notranje zadeve).” 

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...